GÜNDEM 25.11.2025 12:27:53 0
Bursa Yenişehir

Bursa Yenişehir'de Başkan Özel'den YESAŞ'a zam eleştirisi! Fırıncılar yapmıyor, YESAŞ niye hevesli?

Bursa Yenişehir'de Başkan Özel'den YESAŞ'a zam eleştirisi! Fırıncılar yapmıyor, YESAŞ niye hevesli?


Bursa'da Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın ekmeğe yaptığı ani zammı eleştirerek, kararın belediyenin bilgisi dışında alındığını belirterek, halkın mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

BURSA (İGFA) - Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın ekmeğe yaptığı zam kararına ilişkin açıklamada bulunarek, yerel yönetim olarak kendilerinin de vatandaşlar gibi bu zammı şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Zam kararının belediyenin bilgisi dışında alındığını vurgulayan Başkan Özel, “YESAŞ, yönetim zaafiyeti nedeniyle kendi kararıyla fiyatları artırmıştır. Bu durum, kurumun kuruluş felsefesine aykırıdır” ifadelerini kullandı.

‘YÖNETİM ZAAFİYETİ VARDIR’

Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu’nun “Bursalılar rahat olsun, bu yıl ekmeğe zam yok. Halkımız bizim dışımızda yapılan hiçbir açıklamaya paylaşıma itibar etmesin” sözlerini hatırlatan Başkan Özel, “Kâr amacı güden, özel sektör fırıncılarımızın temcilcileri bile fiyatları sabit tutma iradesi gösterirken; kamu hizmeti amacıyla var olan YESAŞ’ın, ‘zam’ konusunda sektörden daha hevesli davranması ilçe halkımız için kabul edilebilir bir durum değildir. Bu gelişme göstermektedir ki! Ortada büyük bir tezat ve YESAŞ’ta büyük bir yönetim zaafiyeti vardır” diye konuştu.

Özel, ekmeğin temel bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Fiyatlandırma süreçlerinde vatandaşın alım gücü esas alınmalı, zam oranı ve zamanı adil biçimde belirlenmelidir” dedi.

Başkan Özel, “Bugün İnegöl’de, İznik’te, Orhangazi’de ve tüm Bursa genelinde vatandaşımız 15 TL’ye ekmeğe ulaşabiliyorken, Yenişehir’de fiyatın bir anda 20 TL’ye çıkarılması; hemşehrilerimizin haklı tepkisine yol açmıştır. Bu zam ile birlikte YESAŞ’ın 45 yıllık köklü tarihi boyunca ilk kez ekmek, adet bazında bakıldığında diğer ilçelerden daha pahalı hale gelmiştir. Bu durum, kurumun kuruluş felsefesine açıkça aykırıdır.” diye konuştu.

YESAŞ’A GÖREVİNİ YAPMA ÇAĞRISI

Son olarak YESAŞ Yönetim Kurulu’na çağrı yapan Başkan Ercan Özel, “Asıl sorgulanması gereken ise 45 yıldır dar gelirlinin sofrasına destek olmak için faaliyet gösteren YESAŞ’ın, nasıl bu kadar kısa sürede bu noktaya taşındığı ve borçlarını dahi ödeyemez hale geldiğidir. Yenişehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk, yine yanındayız. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması, ekmek fiyatının makul seviyelere çekilmesi ve kuruluş amacına uygun hareket edilmesi için Yönetim Kurulu’nu göreve davet ediyorum” dedi.



Mersin'de Giyim Üretim Kurslarına Yoğun Talep
SASKİ, İlkokul Öğrencilerine Suyun Arıtma Yolculuğunu Anlattı
Kayseri'de Mobil Beyaz Masa, Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürüyor
Kayseri'de Üniversite Kampüsüne 3,5 Milyon TL'lik Altyapı ve Akıllı Sera Yatırımı
Kahramanmaraş'ta Sağanak Sonrası Büyükşehir Belediyesi Temizlik Seferberliği Başlattı
KASKİ, Sağanak Yağışın Altyapı Çalışmalarına Etkisini Azaltmak İçin Saha Müdahalesi Başlattı
3. Amed Uluslararası Film Festivali, 84 Filmle Başladı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yahyalı'da 1200 Fidan Dikti
Diyarbakır Eşbaşkanı Bucak, İHD'nin Dayanışma Etkinliğinde Konuştu
Ankara'da 8. Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu Başladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 farklı dilde ücretsiz eğitim programı başlatıyor
ASKİ Spor Kulübü'nden Rekorlarla Dolu Bir Yıl: 4 Bin Sporcu, 417 Madalya
AKOM’DAN SAĞANAK UYARISI: İBB EKİPLERİ TEYAKKUZDA
İBB KOLEKSİYONLARI FESHANE’DE
BAZI BÖLGELERDE METREKAREYE 67 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
Şehitkamil Belediye Başkanı, Değirmiçem ve Sarıgüllük Mahallelerini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Kanun ve Piyano Konseri Gerçekleştirildi
Karahantepe, Tarih Meraklılarının Gözdesi Olmaya Devam Ediyor

Mersin'de Giyim Üretim Kurslarına Yoğun Talep

SASKİ, İlkokul Öğrencilerine Suyun Arıtma Yolculuğunu Anlattı

Kayseri'de Mobil Beyaz Masa, Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürüyor

Kayseri'de Üniversite Kampüsüne 3,5 Milyon TL'lik Altyapı ve Akıllı Sera Yatırımı

Kahramanmaraş'ta Sağanak Sonrası Büyükşehir Belediyesi Temizlik Seferberliği Başlattı

KASKİ, Sağanak Yağışın Altyapı Çalışmalarına Etkisini Azaltmak İçin Saha Müdahalesi Başlattı

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8