SPOR 6.05.2025 16:46:36 0
Bursa Yıldırım

Bursa Yıldırım'a 6 yılda 22 spor tesisi

Bursa Yıldırım'a 6 yılda 22 spor tesisi


Bursa'da Yıldırım Belediyesi, son 6 yılda ilçeye kazandırdığı 22. spor tesisi olan 2 bin metrekarelik kullanım alanına sahip Sakarya Mahallesi spor salonunu hizmete açtı.

BURSA (İGFA)  - Yıldırım Belediyesi’nin Sakarya Mahallesine kazandırdığı spor salonunu hizmete açtı.

2 bin metrekarelik kullanım alanına sahip bünyesinde 680 metrekarelik çok amaçlı salonun yanı sıra, idari birimler; tesis bahçesinde ise otopark ve yeşil alan bulunan tesisin açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, İlçe Kaymakamı Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Feyzi Özdemir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demirci,  İlçe Sağlık Müdürü Ferhat Ekinci, Parti İlçe Başkanı İrfan Akkaya, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Sakarya Mahalle Muhtarı Arif Yaman, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

330 BİN YILDIRIMLI SPORLA BULUŞTU

Spor ve gençlik yatırımlarını geleceğe atılmış bir imza olarak nitelendirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana sporu, sadece fiziksel aktivite olarak değil; aynı zamanda bir gelişim aracı, bir dayanışma kültürü ve bir yaşam biçimi olarak görüyoruz. Bu minvalde 20 farklı branşta 200 bini çocuk olmak üzere, 330 bin hemşerimizi sporla buluşturduk. Bu veriler, sadece rakam değil, Yıldırım’da spora, çocuklara, kadınlara, gençlere ve ailelere verilen değerin de bir nişanesidir. Biz Yıldırım’ı; her çocuğun yeteneğine ulaşıldığı, her gencin potansiyelinin desteklendiği, her bireyin sağlıklı yaşama eriştiği bir şehir olarak tahayyül ediyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımızı projelerimizi şekillendiriyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÇİFTE MÜJDE

Hizmete açılan tesisin salt bir salon olmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, burasının dostlukların kurulduğu, yeteneklerin yeşerdiği ve özgüvenin inşa edildiği yaşayan bir mekân olarak tasavvur ettiklerini söyleyerek, “Burada yapılacak step-aerobik, pilates, karate, taekwondo, güreş ve badminton branşlarında eğitimler verilecek. Çevre okullara tahsis ettiğimiz beden eğitimi saatleriyle bu alan bir eğitim üssü olarak da geleceğimiz evlatlarımıza hizmet verecek. Bu tesislerimizin sayısını her geçen gün arttıracağız. Piremir Mahallemize Gençlik ve Spor Merkezi ve Kadıyayla’ya bir Kamp Merkezi kazandıracağız. Yine Yunus Emre Spor Kompleksi’ni sil baştan yenileyerek daha fonksiyonel bir yapıya dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ

Türkiye Yüzyıl’ının gerçek mimarlarının Özen çocuk ve gençleri olacağına değinen AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de “AK Parti, neredeyse çeyrek yüzyıldır, insanı merkez alan politikaları ve yatırımları halka hizmetin nasıl olacağı konusunda adeta bir destan yazıyor.  Yerelde ve genelde gençlerimiz ve çocuklarımız için yaptığımız yatırımlar ve projeler ile Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Yıldırım’a son yıllarda sadece spor alanında değil, hayatın alanında çok önemli yatırımların yapıldığını aktaran İlçe Kaymakamı Metin Esen ise “Kentsel dönüşümden sosyal tesislere, yeni ulaşım akslarından spor tesislerine ilçenin adeta kaderini değiştirmek için yoğun çaba sarf eden bir Belediye başkanımız ve belediyemiz var. Yıldırım’ı her gün daha güzelleştiren değerine değer katan Belediye başkanımız Oktay Yılmaz ve ekibine hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Kamu yerel yönetim iş birliğinin önemine vurgu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için ortaya koyduğumuz bu birliktelik ve dayanışma sayesinde böyle güzide tesisler ortaya çıkıyor. Başta Oktay Yılmaz Başkanımız olmak üzere bu tesisin yapımında tüm emeği geçenlere gençlerimiz adına teşekkür ederim” dedi.  Mahallelerinin İlçenin en yeni kurulan idari birimlerinden birisi olduğunu ifade eden Sakarya Mahalle Muhtarı Arif Yaman da bu tesisin kazandırılmasından dolayı Başkan Oktay Yılmaz’a teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından kurdelesi kesilerek hizmete açılan tesiste incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz ve davetliler, genç sporcularla sohbet etti.



Ticaret Bakanlığı’ndan dampinge karşı önlemlere yeni tebliğ!
Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri
Osnabrück ve Çanakkaleli gençler meclis toplantısında buluştu
Edirne’de belediyecilik dijitalleşiyor: E-Ruhsat ve E-Çap tanıtıldı
Denizli'de meclis yayınlarında işaret dili desteği
Ayvalık'ta yasa dışı trol ağı tespit edildi, denizden çıkarıldı
Muğla’da minik eller umut ekiyor
Sakarya Kaynarca’da asfalt mesaisini sürdürüyor
15 Temmuz Destanı “Zaferin Adı Türkiye ”
Çiftçi, “Afetlere karşı hazırlıklı bir Çayırova için çalışıyoruz”
Manisa'da altyapı tamamlandı, üstyapı yenileniyor
BODRUM’UN ENGİN MAVİLİĞİNDE TEMİZLİK DEVAM EDİYOR
Eskişehir’de emekli vatandaşlara yeni nefes
Muğla Büyükşehir’den koordineli mücadele
Yaz dönemi çocuk spor eğitimleri doludizgin devam ediyor
Antalya'da Futbol Akademisi’nde yeni sezon başladı
Ticaret Bakanı Bolat, Tiflis'te Gürcistan Maliye ve Ekonomi Bakanlarıyla Bir Araya Geldi
İzmir'de yanan ormanda kamp ile farkındalık
Ticaret Bakanlığı’ndan dampinge karşı önlemlere yeni tebliğ!
Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri

Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri

Osnabrück ve Çanakkaleli gençler meclis toplantısında buluştu

Edirne’de belediyecilik dijitalleşiyor: E-Ruhsat ve E-Çap tanıtıldı

Denizli'de meclis yayınlarında işaret dili desteği

Ayvalık'ta yasa dışı trol ağı tespit edildi, denizden çıkarıldı

Muğla’da minik eller umut ekiyor

  • Çarşamba 36.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Perşembe 37 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cuma 35.9 ° / 18 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2