YAŞAM 8.05.2026 16:32:08 0
Bursa Yıldırım

Bursa Yıldırım'da erguvan coşkusu

Bursa Yıldırım'da erguvan coşkusu


Bursa'da Yıldırım Belediyesi, baharı müjdeleyen, bereket, huzur ve kardeşliğin sembolü olarak kabul edilen 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneğini Emir Sultan Meydanı’nda 3 gün boyunca düzenlediği etkinliklerle yaşatacak.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde tarihi, kültürü, kökleri ve değerleriyle birlikte geleceğe taşımak adına önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi; medeniyetimizin en önemli renklerinden olan 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneğini de yaşatmaya devam ediyor.

Bursa’nın manevi önderlerinden Emir Sultan Hazretleri’nin, her yıl erguvan ağaçlarının çiçek açma döneminde sevenleriyle buluşmasını temsil eden, 600 yıl kutlandıktan sonra unutulan Erguvan Bayramı geleneği Yıldırım Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat buldu. Bu yıl Yıldırım Belediyesi tarafından beşinci kez kutlanacak olacak Erguvan Bayramı boyunca Bursalılar birbirinden değerli programlarla manevi bir bayram yaşayacak.

VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ

Cuma namazının ardından Emir Sultan Meydanı’nda başlayan etkinliklerin açılış programına ev sahibi Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra; AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Kuzey Makedonya Bursa Fahri Konsolosu Halil Bedzeti, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programların açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Erguvan Bayramı’nın kültürel ve tarihsel köklerine vurgu yaparak, “Erguvan bayramı; Bursa’mızın manevi kimliğini ön plana çıkaran ve gönül dünyamızı köklerimize bağlayan kadim geleneklerimizden biridir. 600 yıllık geçmişi olan bu anlamlı buluşma, Emir Sultan Hazretleri’nin gönül halkasına dahil olmanın da zarif bir nişanesidir. Baharın gelişiyle açan erguvan çiçekleri nasıl ki tabiatı rengiyle ve kokusuyla büyülüyor ve insanın içini ferahlatan bir ahenk oluşturuyorsa; Erguvan Bayramı da yüzyıllardır bizleri aynı muhabbetle sarıyor ve aynı hakikat etrafında buluşturuyor” ifadelerini kullandı.

‘GELENEĞİ BİZ YAŞATIYORUZ’

Emir Sultan Hazretleri’nin vefatının ardından Erguvan Bayramı geleneğinin 600 yıl kadar devam ettikten sonra kesintiye uğradığını belirten Başkan Yılmaz; “Erguvan Bayramı son bir asırdır kentimizde kutlanmıyordu. Geçmişimizi muhafaza ederek, onu anlayarak ve yaşatarak geleceğimizi inşa etmenin gayretiyle artık bu geleneği biz yaşatıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak; bir yandan şehrimizin fiziki ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ederken diğer yandan da en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu anlayışla; gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri gençlik merkezleri, her yaştan hemşehrimizin faydalanabileceği spor salonları, gece gündüz demeden bilgiye erişim imkânı sunan uyumayan kütüphaneler, sosyal hayatı canlandıran yıldırım kafeler ve daha birçok hizmeti hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Erguvan Bayramı’nın önemine dikkat çeken Başkan Oktay Yılmaz; “Erguvan Bayramı bizim için bir gönül buluşması ve bir medeniyet iddiasıdır. Aynı değerler etrafında kenetlenen gönüllerin muhabbetle bir araya geldiği ortak bir zemindir. Kökleri derinlerde olan bir medeniyetin, bugün hala canlı, güçlü ve yol gösterici olduğunun somut bir örneğidir. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Erguvan Bayramı ile üç gün boyunca kentimizi ilimle, sanatla ve sevgi ve muhabbet diliyle buluşturmayı; geçmişten miras kalan değerlerimizi bugünün şuuruyla yeniden inşa ederek siz kıymetli hemşehrilerimizle paylaşmayı amaçlıyoruz. Temennimiz odur ki; bahar mevsiminde açan erguvanlar hem kentimizi hem de gönüllerimizi renklendirsin. Bu kadim geleneğimiz her daim yaşasın, birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin, bizi biz yapan erdemlerimizi daha da pekiştirsin” dedi.

Program açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise Erguvan Bayramı’nın çok önemli bir kültürel mirasımız olduğunu belirterek, “Biz sadece yollar, tesisler yapmıyoruz. Kültürel mirasımızı da ayağa kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı. Ülke olarak geçmişten aldığımız güçle ilerlediğimizi vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Bizler köklü medeniyetinden güç alan bir milletiz. Ve bu medeniyetimizden aldığımız güçle yeni bir medeniyet inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.

Erguvan Bayramı’mın asırlar boyu gönülleri birleştirdiğine dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz ise; “Erguvan Bayramı en güzel ve özel miraslarımızdan biridir. Erguvan Bayramı birliktir, kardeşliktir, berekettir. Bu köklü geleneğimizi sürdüren Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından program Ahmet Özhan sohbetiyle devam Etti. Pazar günü ise Emir Sultan Meydanı’nda saat 16.00’da Mevlid programı ve akşam saat 20.00’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde Erguvan Şiir Dinletisi gerçekleştirilecek.



Bursa Yıldırım’da kaçak tütün operasyonu! Çok sayıda makaron ele geçirildi
Yıllıkta en reel getiri değişmedi! Aylıkta BIST 100, yıllıkta külçe altın
Bilecik Pazaryeri’nde trafik bilinci küçük yaşta başladı
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi açıldı
Çiftçilere 5,48 milyar TL tarımsal destek ödemeler hesaplarda
2026 UDSP için başvurular 11 Mayıs'ta başlıyor
DMM’den 'silah ve İHA eğitimi' iddialarına yalanlama
Küresel belirsizlikler sanayiyi zorluyor... Sanayi üretimi aylık ve yıllık azalışta
Erzurum’da ANKA 3.0 eğitimi tamamlandı
Sivas'ta Yenişehir Hanımlar Kültür Merkezi yeniden hizmete açıldı
Bursa HAGEL'den Yenişehir'e dev destek paketi
Sakarya’ya robotik alanda Türkiye derecesi
İstanbul Maltepe’de aileler bilimi çocuklarla deneyimledi
Bursa İl Milli Eğitim'den Keles ziyareti
Bursa'da kadın mühendisler hayallerini muma yansıttı
Trabzon'da spor yatırımları ve projeler masaya yatırıldı
Bursa Nilüfer’de hayat kurtaran ilkyardım eğitimi
Bursa Nilüfer'de Trafik Eğitim Sokağı açıldı

Bursa Yıldırım’da kaçak tütün operasyonu! Çok sayıda makaron ele geçirildi

Yıllıkta en reel getiri değişmedi! Aylıkta BIST 100, yıllıkta külçe altın

Bilecik Pazaryeri’nde trafik bilinci küçük yaşta başladı

İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi açıldı

Çiftçilere 5,48 milyar TL tarımsal destek ödemeler hesaplarda

2026 UDSP için başvurular 11 Mayıs'ta başlıyor

  • Cuma 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 23.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 32 23 4 5 46 74
2.FENERBAHÇE A.Ş. 32 20 2 10 37 70
3.TRABZONSPOR A.Ş. 32 19 4 9 24 66
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 32 17 7 8 20 59
5.GÖZTEPE A.Ş. 32 13 6 13 12 52
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 32 14 9 9 19 51
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 32 12 8 12 1 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 32 10 12 10 -2 40
9.TÜMOSAN KONYASPOR 32 10 12 10 -3 40
10.KOCAELİSPOR 32 9 13 10 -10 37
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 32 9 13 10 -13 37
12.CORENDON ALANYASPOR 32 6 10 16 -1 34
13.KASIMPAŞA A.Ş. 32 7 14 11 -16 32
14.İKAS EYÜPSPOR 32 7 17 8 -19 29
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 32 7 17 8 -21 29
16.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 32 7 18 7 -15 28
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 32 5 15 12 -34 27
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 32 6 20 6 -25 24