Bursa’da 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneği yeniden hayat buluyor
Bursa’da 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneği yeniden hayat buluyor
Bursa Yıldırım Belediyesi; bahar aylarının müjdecisi, huzur ve kardeşliğin simgesi olarak kabul edilen 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneğini bu yıl da yaşatmaya hazırlanıyor.
BURSA (İGFA) - Bursa Yıldırım Belediyesi, 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneğini günümüze taşıyor. Yıldırım Belediyesi, baharın müjdecisi Erguvan Bayramı’nı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid’in damadı ve Bursa erenlerinden Emir Sultan’ın, erguvanların açtığı dönemde Bursa’da sevenleriyle buluşmasıyla başlayan bu anlamlı gelenek, Yıldırım’da yeniden hayat buluyor. Yıldırım Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Erguvan Bayramı, bu yıl 8-9-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
Baharın bereketini ve paylaşma kültürünü yansıtan Erguvan Bayramı, Emir Sultan Meydanı’nda gerçekleştirilecek programla başlayacak. Üç gün boyunca birbirinden zengin etkinlikler Bursalılarla buluşacak.
Erguvan Bayramı kapsamında sempozyumlar, söyleşiler, tasavvuf musikisi dinletileri, konserler, şiir ve Mevlid programları düzenlenecek. Ayrıca geleneksel olarak hazırlanan Eşrefi çorbası da vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edilecek.
YILDIRIM’IN ÖNEMLİ PARÇASI
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Erguvan Bayramı’nın Bursa ve Yıldırım’ın en önemli manevi zenginliklerinden olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, “Erguvan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Erguvan bahardır, berekettir, paylaşmaktır, hoşgörüdür. Erguvan, bu şehrin duayla, irfanla ve çiçekle inşa edildiğinin göstergesidir.
Erguvan Bayramı, Yıldırım’ın kültürü ve manevi kimliğinin önemli bir parçasıdır. Emir Sultan Hazretleri ile özdeşleşen ‘Erguvan Bayramı’nı Yıldırım’da yaşatıyoruz. Yeşiliyle, tarihi ve kültürel değerleriyle şehrimizin geçmişinden güç alarak geleceğe yürüyoruz. Bursa’nın en köklü geleneklerinden olan birliği ve beraberliği pekiştiren, aynı zamanda baharı müjdeleyen Erguvan Bayramı’na tüm Bursa halkımızı bekliyoruz” dedi.
Sakarya Hendek'te iki mevsim aynı günde yaşandı
Eskişehir’de Engelsiz Kulaçlar renkli görüntülere sahne oldu
İkinci elde araç fiyatları yükselişini sürdürüyor
Bursa Osmangazi'de Hamitler yeni yollarına kavuştu
Bursa Osmangazi kahve ve müziğe doydu... Başkan Erkan Aydın müjdeyi verdi
Artvin’de 'Sporda Etik Yaklaşım ve Çocuğun Korunması' eğitim programına yoğun ilgi
- Pazartesi 25.6 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 27.2 ° / 13.9 ° Güneşli
- Çarşamba 22.2 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


