EĞİTİM 9.04.2026 15:19:37 0
Bursa’da eğitimde dönüşüm atölyeleri başladı

Bursa’da eğitimde dönüşüm atölyeleri başladı

Bursa’da eğitimde dönüşüm atölyeleri başladı


Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Eğitimde Dönüşüm Atölyeleri" tanıtım programı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Öğretmenlerin uygulama becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen program; MEB Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Dr. Mustafa Kandırmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, akademisyenler ve çok sayıda eğitimcinin katılımıyla yapıldı. Tanıtım programında, ilkokuldan liseye kadar birçok branşta hazırlanan 15 farklı atölye çalışmasının startı verildi.

"EĞİTİMDE SÜREKLİ BİR İNŞA SÜRECİNDEYİZ"

Programda konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sürekli bir inşa süreci olduğunu belirtti. Yelkenci, öğretmenlerin sahadaki deneyimlerini not etmelerinin önemine değinerek, "Öğretmenimiz eğitimle veya yöntemle ilgili bir şey keşfettiği anda bunu platforma iletebilir. Bu yolla doğal bir süreçte milli pedagoji zemini oluşabilir, geleceğe böyle bir miras bırakabiliriz" dedi.

Programın beceri örgüsü temelli yapısına dikkat çeken Yelkenci, yapay zeka tartışmalarına da değinerek, "Matematik dersinde algoritmik düşünme ve veri analizi becerilerini geliştiren bir çocuk, aslında farkında olmadan yapay zekanın hücrelerine kadar işlendiği bir eğitim alıyor. Bizim modelimizde didaktik yaklaşımlar değil, çocuğun kendi kendini inşa ettiği bir süreç var. Öğretmen ise burada baskı kurmayan bir 'mücerred kılavuz' rolündedir." dedi.

"EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM SAHAYA YANSIYOR"

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, kürsüdeki konuşmasında projenin sadece bir program değişikliği olmadığını, yöntem ve uygulamaların birlikte geliştiği bir bakış açısı dönüşümü olduğunu vurguladı. Çokgezer, "Akademisyenlerimiz ve eğitimcilerimizin rehberliğinde yürütülecek bu atölyelerin, öğretmenlerimizin sınıf içi uygulamalarına somut katkılar sunacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tanıtım programı kapsamında düzenlenen ilk oturumlarda, alanında uzman akademisyenler öğretmenlerle bir araya geldi. Programda; Prof. Dr. İlker Cırık (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof. Dr. Esma Genç (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Adnan Taşgın (Atatürk Üniversitesi), Prof. Dr. Serap Erdoğan (Anadolu Üniversitesi), uygulamalı içeriklerle sürece destek verdi. Tanıtım konuşmaları sonrasında protokol üyeleri, farklı üniversitelerden gelen uzman akademisyenlerin yönetimindeki atölyeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Program, katılımcılarla gerçekleştirilen hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ererken; öğretmenlerin mesleki gelişimlerine odaklanan eğitim ve uygulama atölyeleri belirlenen takvim doğrultusunda devam edecek.



Gaziantep'te gençlere küresel teknoloji eğitimi
Bakan Bolat Brüksel'de yuvarlak masada konuştu
İstanbul Maltepe'de kadın sağlığı için farkındalıklar sürüyor
Balıkesir’de mahalleler yeni halı sahalara kavuştu
İstanbul’da 100 bin öğrenciye 'gönülden bir öğün' desteği
Uluslararası Anadolu İHL'lerde 2 bini aşkın yabancı öğrenci eğitimde
Sakarya'da velilere PIKTES aile semineri
Edirne’de karpuz üretimine büyük destek
AK Partili Yazıcı’dan Özel’e 'ara seçim' tepkisi: Bu tamamen zırvadır!
Antalya'da yeşil bayraklı parkta emek buluşması
MSB açıkladı... Düşen C-130E uçağının incelemesinde kritik bulgular
12 torunlu “Süper Dede” spor tutkusuyla gençlere taş çıkartıyor
ATSO Başkanı Hacısüleyman, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu'nu Ziyaret Etti
Tekirova'da tekstil pazarı için yer kurası çekildi
İletişim Başkanı Duran: Türkiye, NATO’nun en stratejik paydaşlarından biri
Başkan Tugay: Bu utanç vakasıdır
Konya Karatay’da hayvanat bahçesi temalı projeler sergilendi
Ankara Büyükşehir’den tarım ve üretime öğretici yolculuk

Gaziantep'te gençlere küresel teknoloji eğitimi

Bakan Bolat Brüksel'de yuvarlak masada konuştu

İstanbul Maltepe'de kadın sağlığı için farkındalıklar sürüyor

Balıkesir’de mahalleler yeni halı sahalara kavuştu

İstanbul’da 100 bin öğrenciye 'gönülden bir öğün' desteği

Uluslararası Anadolu İHL'lerde 2 bini aşkın yabancı öğrenci eğitimde

  • Perşembe 12 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.5 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.5 ° / 2.7 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 28 21 3 4 45 67
2.FENERBAHÇE A.Ş. 28 18 1 9 34 63
3.TRABZONSPOR A.Ş. 28 19 3 6 25 63
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 28 15 6 7 17 52
5.GÖZTEPE A.Ş. 28 12 6 10 10 46
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 28 12 8 8 14 44
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 27 8 7 12 -2 36
8.KOCAELİSPOR 28 9 12 7 -9 34
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 28 8 10 10 -10 34
10.CORENDON ALANYASPOR 28 6 8 14 1 32
11.TÜMOSAN KONYASPOR 28 7 11 10 -8 31
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 27 7 11 9 -5 30
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 28 7 14 7 -15 28
14.KASIMPAŞA A.Ş. 28 6 13 9 -13 27
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 28 6 15 7 -11 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 28 4 13 11 -29 23
17.İKAS EYÜPSPOR 28 5 16 7 -22 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 28 5 18 5 -22 20