GÜNDEM 22.05.2025 16:27:23 0
Çalışanların yüzde 63

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek


Çalışanların yüzde 63’ü Kurban Bayramı’nı evde geçireceğini belirtti. Ayrıca, çalışanların yüzde 39’u bayram tatili için en yüksek maddi kalemin yol giderleri olduğunu ifade etti.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'nin önde gelen istihdam platformlarından Eleman.net, çalışanların Kurban Bayramı’na dair ekonomik durumlarını ve tatil tercihlerini anket çalışmasıyla ortaya koydu. Anketin, “Kurban Bayramı’nı nasıl geçireceksiniz?” sorusuna çalışanların yüzde 63’ü “Bayramı evde geçireceğim”, yüzde 14’ü “Memleketime gideceğim”, yüzde 15’i “Akrabalarımı ziyaret edeceğim”, yüzde 8’i ise “Tatile gideceğim (Otel, pansiyon vb.)” yanıtını verdi. Tatile gideceğim diyenler sırasıyla mağazacılık, gıda, hizmet, inşaat, sağlık/hastane sektörlerinden oluşurken, evde geçirmeyi tercih edenler de ise sırasıyla gıda, güvenlik, tekstil, eğitim, lojistik, e-ticaret sektörlerinde çalışanlar oldu. 2024 yılında yapılan benzer anketle kıyaslama yapıldığında özellikle memlekete gitme tercihinde yüzde 6’lık azalma olduğu görülüyor.

YOL GİDERLERİ EN YÜKSEK MASRAF KALEMİ OLDU

“Bayram tatilinde en yüksek maddi kalem hangisini oluşturuyor?” sorusuna ise, çalışanların yüzde 39’u “Yol giderleri”, yüzde 31’i “Yeme-içme”, yüzde 30’u ise “Konaklama” masraflarının olduğunu belirtti. 2024 yılı anketiyle karşılaştırma yapıldığında yol gideri cevabında yüzde 4’lük bir artış kaydedildiği gözlemleniyor.

YÜZDE 69 AYLIK GELİRİNİN YÜZDE 50’SİNİ BAYRAMA AYIRIYOR

Anketin “Aylık gelirinizin yüzde kaçını bayram tatili için ayırıyorsunuz?” sorusunu, katılımcıların yüzde 69’u yarısını, yüzde 16’sı “yarısından fazlasını”, yüzde 7’si “Yüzde 100’ü”, yüzde 8’i ise “Yüzde 100’ünden fazlasını” diye cevapladı. Gelirinin yüzde 50’sinden fazlasını bayram için ayıranlar sırasıyla gıda, eğitim, tekstil ve lojistik sektöründe çalışıyor. Gelirinin yüzde 100’ünü ayırabilirim diyenleri ise güvenlik ve mağazacılık sektöründe çalışanlar oluşturuyor. Gelirinin yüzde 100’ünden fazlasını harcayabilecek olanlar da sırasıyla e-ticaret, güvenlik ve mağazacılık sektörlerinde istihdam ediliyor. 2024 yılı anket verileriyle kıyaslama yapıldığında ise aylık gelirinin yüzde 100’ünden fazlasını harcamayı düşünenlerde yüzde 2 oranında azalma göze çarpıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ ALANLARDA GIDA, MAĞAZACILIK VE LOJİSTİK SEKTÖRLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Anket çalışmasında yer alan “İş yerinizden bayram tatili için ikramiye aldınız mı? Alacak mısınız?” sorusunu, çalışanların yüzde 82’si “Hayır” diye cevapladı. İkramiye alacağını belirten yüzde 18’lik kesim ise gıda, mağazacılık ve lojistik sektöründe çalışanlardan oluşuyor. Öte yandan, 2024 yılına göre ikramiye almayan çalışan oranında yüzde 4’lük düşüş kaydediliyor.



Manisa Demirci'nin 2 milyar TL'lik dev yatırımı tamamlandı
Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Kadın Hakları Günü'nde Korkuteli'nde Konser Verdi
İzmir Bornova'da Prof. Dr. Üstün Dökmen ile ilham veren buluşma
Bilecik'te sahte asker tuzağı bozudlu!
Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Kemer'de Düzenlenen Törenle Anıldı
Tofaş potada evindeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı
Asrın inşaasında teslim sayısı 455 bine ulaşıyor... Yılın son teslim töreni 27 Aralık'ta Hatay'da
Kayseri tarihi eserlerine sahip çıkıyor
Erzurum'da aşırı kar yağışı ve tipi ulaşımı felç etti
Demirci'ye 2 Milyar Liralık Altyapı Yatırımı Tamamlandı
Erciyes Kayak Merkezi'ne Bilkent'ten övgü
Adıyaman'da kontrolden çıkan araç ortalığı savaş alanına çevirdi!
502 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Personeline Netcad Eğitimi Verildi
Kayseri Melikgazi'de Gön Han küllerinden doğdu
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı
Kocaeli, Büyükşehir ile kabuk değiştiriyor
Düzce’de tomruk yüklü tır uçuruma yuvarlandı

Manisa Demirci'nin 2 milyar TL'lik dev yatırımı tamamlandı

Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, Kadın Hakları Günü'nde Korkuteli'nde Konser Verdi

İzmir Bornova'da Prof. Dr. Üstün Dökmen ile ilham veren buluşma

Bilecik'te sahte asker tuzağı bozudlu!

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Kemer'de Düzenlenen Törenle Anıldı

Tofaş potada evindeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8