GÜNDEM 2.11.2026 09:30:57 0
Çarşı Melikgazi’de 'Elma Günleri'

Çarşı Melikgazi’de 'Elma Günleri'

Çarşı Melikgazi’de 'Elma Günleri'

Reklam

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nin üreticileri ve vatandaşları bir araya getirdiği “Elma Günleri” etkinliğinin açılış töreni, katılımcıların yoğun ilgisiyle Çarşı Melikgazi’de düzenlendi.

KAYSERİ (İGFA) - Vatandaşların kışlık elma ihtiyaçlarını karşılayabileceği; renkli etkinlikler, atölyeler, lezzetli tarifler ve yarışmalarla iki gün boyunca sürecek programın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Şef, yazar ve gastronomi araştırmacısı Yunus Emre Akkor’un lezzetli tarifleri ise mutfaklara ilham olmak için vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Strazburg’daki Avrupa Konseyi temaslarının ardından Kayseri’ye dönerek ayağının tozuyla açılışa katılan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, şehrin öz değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Kayseri genelinde 17 farklı elma çeşidinin yetiştiğini belirten Başkan Palancıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Dün gece geç saatte Kayseri’ye geldim; Avrupa Konseyi’nde ülkemizi temsil eden Strazburg’daydım. Avrupa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Tam 12 senedir Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Avrupa’da, Strazburg’da ülkemizi temsil ediyorum. Elma Günleri programımıza katılmak için geç saatte gelmiş olmamıza rağmen Çarşı Melikgazi’deyiz. Kayseri’mizin elmalarını tanıtmak için Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar Belediye Başkanlarımızı ve Tarım İl Müdürümüzü arayarak destek istedim; kendilerine teşekkür ediyorum.

Bizler aslında birçok şeyi üretiyoruz, birçok işte başarılıyız ama tanıtımını yeterince yapmıyor, sahiplenmiyoruz. Bunlardan bir tanesi de elmalarımız. Çok büyük gastronomik zenginliklerimiz var. Bizler aslında kendi ürünlerimize bakış açımızı kaybetmişiz. Kendi iklimimizde yetişen bu güzel ürünlere sahip çıkmamız lazım. Bu güzel elmalara ulaşmak için Yahyalı’ya, Develi’ye, Yeşilhisar’a gidilebilir ama Çarşı Melikgazi bundan sonra bütün gıda ürünlerinin buluşma noktası olacak. Peynirimiz, tereyağımız, sade yağımız ve birçok ürünümüz Çarşı Melikgazi’de tanıtılacak. Sadece Kayseri’ye değil, bizim tüm ürünlerimiz Türkiye’ye, hatta yurt dışına buradan tanıtılacak.”

Aileleri ve çocukları dijital ekrandan uzaklaştırıp sosyal hayatın içine çekmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Palancıoğlu, önümüzdeki günlerde "Kasımpatı Günleri" etkinliğinin başlayacağını müjdeledi. Bir hafta boyunca sürecek organizasyon kapsamında Çarşı Melikgazi iç ve dış mekanları binlerce kasımpatı çiçeğiyle donatılacak.



TOFAŞ BKT EuroCup'ta Neptunas'ı ağırlıyor
TOFAŞ BKT EuroCup'ta Neptunas'ı ağırlıyor
Tosya'da Tarihî Çeşme Restorasyonu Başladı
3. Sultanbeyli Memleket Günleri Başladı
Tosya Belediyesi Genç Çiftin Mutluluğuna Ortak Oldu
Belediye Başkanı ve Protokol Temsilcilerinden Nikâh Merasimine Katılım
31 Ekim 2026 Tarihli Vefat Haberleri
Tosya Belediyesi Genç Çiftin Mutluluğuna Ortak Oldu
Şehit İsmail Dalıkırık'ın Şehadetinin 46. Yılı Anısına Tören Düzenlendi
İnegöl 10. Kitap Günleri’nde ilk 3 gün coşkulu geçti
Kocaeli, Alikahya’yı kesintisiz ulaşıma hazırlıyor
'Haydi Tenise Projesi' yeni formatıyla Antalya’da
Ordu'nun Fındık Müzesi yabancı turistlerin gözdesi oldu
İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada
HUAWEI WATCH D3, ISH-ECS 2026'da ilk kez tanıtılarak gelişmiş tansiyon izleme özelliğini günlük yaşama taşınıyor
Batman'da 10 Kasım öncesi siren provası
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
TAREM'de eğitimler hız kesmiyor
Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu tenis turnuvasıyla taçlandı

TOFAŞ BKT EuroCup'ta Neptunas'ı ağırlıyor

Tosya'da Tarihî Çeşme Restorasyonu Başladı

3. Sultanbeyli Memleket Günleri Başladı

Tosya Belediyesi Genç Çiftin Mutluluğuna Ortak Oldu

Belediye Başkanı ve Protokol Temsilcilerinden Nikâh Merasimine Katılım

31 Ekim 2026 Tarihli Vefat Haberleri

  • Pazartesi 19.7 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.2 ° / 11.1 ° Çok bulutlu
  • Çarşamba 15.6 ° / 10.7 ° Hafif sağnak yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 8 1 1 11 25
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 7 1 2 14 23
3.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 2 1 16 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 6 3 0 8 18
5.FENERBAHÇE A.Ş. 10 5 4 1 14 16
6.ARCA ÇORUM FK 10 5 4 1 5 16
7.KASIMPAŞA A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.KOCAELİSPOR 10 5 4 1 2 16
9.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 3 3 4 15
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 10 4 4 2 1 14
11.ERZURUMSPOR FK 10 4 4 2 -6 14
12.CORENDON ALANYASPOR 9 3 3 3 -2 12
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 3 5 2 -4 11
14.TÜMOSAN KONYASPOR 10 2 6 2 -7 8
15.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 2 6 2 -8 8
16.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -11 8
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 1 8 1 -16 4
18.EYÜPSPOR 10 1 9 0 -25 3