GÜNDEM 15.02.2023 18:34:00 0
Çilek Mobilya’dan 4 bin kişilik

Çilek Mobilya’dan 4 bin kişilik 'Konteyner Kent'

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler tüm Türkiye'yi yasa boğarken depremzedelerin acil barınma sorununu çözmek için harekete geçen Çilek Mobilya, bölgeye konteyner kent kuruyor.


Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler tüm Türkiye'yi yasa boğarken depremzedelerin acil barınma sorununu çözmek için harekete geçen Çilek Mobilya, bölgeye konteyner kent kuruyor. Çilek Konteyner Kent için geçen hafta çalışmalara başlayan ve 3 vardiya ile üretim yapan Çilek Mobilya, AFAD’ın yönlendirdiği Hatay’a 40 gün içinde 1.000 konteyner gönderecek. Her 10 günde bir partiler halinde sevk edilecek Çilek konteyner evlerinde 4 kişilik bir aile barınabilecek. Konteynerlerde ranza ve eşya dolapları, yatak, yorgan, halı ve perde bulunacak.

Yaraları sarabilmek için ilk andan itibaren 4 ayrı kurtarma ekibinin yanı sıra Çilek Vakfı’nın gıda yardım araçlarıyla da depremzedelerin yanında olan Çilek Mobilya, şimdi de 1.000 konteynerden oluşan, 4 bin kişinin yaşayabileceği bir konteyner kent kuruyor. Çilek Holding CEO’su Muzaffer Çilek, konteyner kent hazırlıkları ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Muzaffer Çilek, “Cumhuriyet tarihinin en ağır ve acı felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Çok üzgünüz. Milletimizin başı sağ olsun. Aklımız fikrimiz kurtarma çalışmalarında. Zamana karşı yarış sürerken inşallah iyi haberler gelmeye devam eder, dualarımız onlarla” dedi.

Acı haberi aldıkları ilk andan itibaren tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Çilek, “İlk aşamada AFAD ile organize olarak ilçe ve köylere Çilek Vakfı gıda ürünlerini ulaştırdık. İlave olarak; toplam 16 kişiden oluşan 4 ayrı kurtarma ekibimizle de sahadaki profesyonel ekiplerle koordineli olarak kurtarma çalışmalarına destek verdik” diye konuştu.
 
‘Gün birlik günüdür, inşallah hep birlikte bunun altından da kalkacağız. Tek yürek olup yaralarımızı hep birlikte saracağız” diyen Çilek, binaların yıkılması, hasar görmesi ve ağır kış şartları nedeniyle barınma sorununun acil ihtiyaç olarak öne çıktığına vurgu yaparak, “Depremzedeler evlerine giremiyor. Kalıcı konutlar yapılana kadar barınma sorununu çözebilmek içim konteyner kentler kurulması gündeme geldi. Biz de Çilek Mobilya olarak; bölgeye 1.000 adet konteynerden oluşan Çilek Konteyner Kenti kurmaya karar verdik. Konteyner kent, AFAD’ın yönlendirmesiyle Hatay ve civarında kurulacak” şeklinde konuştu.
 
Çilek Acil Yardım Ekibi’nin AFAD ve Hatay Kriz Merkezi ile şehrin çeşitli alanlarında incelemeler yaptığını bildiren Çilek, şunları söyledi :
 
“Böylesine büyük bir felakette şu anda en acil ihtiyacın barınma olduğu görülüyor. Depremden hemen sonra bu konudaki çalışmalarımızı başlattık. Konteyner üretimi için özel malzeme tedariğini sağladık ve 4 bin kişinin barınabileceği konteynerlerin üretimi başladı. Ağır kış şartları nedeniyle 1.000 adet konteyneri hızla ve partiler halinde her 10 günde bir bölgeye sevk edeceğiz. Konteynerler 3 vardiya ile gece gündüz üretiliyor. İnşallah kırk güne kadar hepsi yerlerine ulaşmış olacaklar. Konteynerler uygun görülen alan veya alanlara yerleştirilecek. Çilek Konteyner Evlerinde 4 kişilik bir aile barınabilecek. Konteyner evlerinde ranza, eşya dolapları, yatak, yorgan, halı ve perde de olacak”



İpekyolu Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladı
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Filistinli Öğrenci Birliği Heyetini Kabul Etti
Huawei, modeller ve iş değeri arasında köprü kurmak için Yapay Zekâ Veri Platformunu başlattı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Devam Eden Yatırımları Yerinde İnceledi
Eyyübiye'de Altyapı Sonrası Yol ve Park Yenileme Çalışmaları Sürüyor
Yozgat Jandarması, 8 Mart'ta Fabrika İşçisi Kadınları Ziyaret Etti
Şirintepe'de Geleneksel Sokak İftarında 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi
Huawei, yapay zekâ çağı için yükseltilmiş Xinghe AI Fabric 2.0 çözümünü tanıttı
Karatay'ın Ovakavağı Mahallesi'ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi Geliyor
Tepebaşı'nda Arama Kurtarma Ekipleri İftarda Buluştu
Gazipaşa Caddesi'nde Ağaç Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
Nilüfer Ramazan Sokağı'nda Karadeniz Rüzgarı Esti
Odunpazarı'nda Gündoğdu Mahallesi'ne Yeni Kreş Geliyor
Muratpaşa'da 16 Bin Metrekarelik Yeni Park Projesi Tamamlandı
İstanbul'da suç örgütüne 2'si çocuk 6 tutuklama!
Nilüfer'de Tarım Arazisine İnşa Edilen 900 Metrekarelik Kaçak Depo Yıkıldı
Şahinbey Belediye Başkanı, Ramazan'da Çat Kapı Ev Ziyaretleri Gerçekleştiriyor
Huawei, işletmeleri koruyacak HiSecEngine USG6000G serisi güvenlik duvarlarını tanıttı

İpekyolu Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Filistinli Öğrenci Birliği Heyetini Kabul Etti

Huawei, modeller ve iş değeri arasında köprü kurmak için Yapay Zekâ Veri Platformunu başlattı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Devam Eden Yatırımları Yerinde İnceledi

Eyyübiye'de Altyapı Sonrası Yol ve Park Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Yozgat Jandarması, 8 Mart'ta Fabrika İşçisi Kadınları Ziyaret Etti

  • Cuma 13.2 ° / 3.2 ° false
  • Cumartesi 10.8 ° / 1.9 ° Güneşli
  • Pazar 11.8 ° / -0.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13