EĞİTİM 4.02.2026 14:42:21 0

'Cinnah Genç Yazarlar' ödüllendirildi

'Cinnah Genç Yazarlar' ödüllendirildi


Millî Eğitim Bakanlığı ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde düzenlenen Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması'nın ödül töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten'in katılımıyla yapıldı.

ANKARA (İGFA) - MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, 2016 yılından bu yana devam eden yarışmayı, Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik mirasının genç kuşaklara geçmesine imkân veren bir zemin olarak gördüğünü belirtti.

Ökten, 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesine istinaden yarışmanın bu yılki temasının "Aile, İki Kardeş Ülkenin Ortak Değeri: Türkiye ve Pakistan" olarak belirlenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişki, diplomasinin resmî kalıplarını aşan, zor zamanlarda gösterilen vefa ile derinleşmiş bir kader ortaklığıdır. İstiklal Harbi'mizde Hint alt kıtasındaki Müslümanların Anadolu'ya nefes olsun diyerek gönderdiği yardımlar, bu ortak hafızanın ilk kayıtlarıdır." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Pakistan'ın gösterdiği hassasiyet ve Pakistan'daki sel felaketlerinde Türkiye'nin seferberliğinin birlikte sınanan kardeşlik şuurunun en somut tezahürü olduğunu dile getiren Ökten, "Bu kardeşlik, artık hükûmetlerin ötesinde iki milletin müşterek iradesi hâline gelmiştir. Savunma sanayisinden eğitime uzanan iş birliklerimiz, vefayı ve sadakati esas alan bir değer dünyasına dayanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. Ökten, Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile vicdanlı ve erdemli şahsiyetler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Kalemin kuvveti, değer dünyasından beslendiği sürece anlamlıdır, aksi takdirde zulmü meşrulaştıran bir araca dönüşebiliyor. Bizim arzumuz, gençlerimizin kaleminin hakkın ve merhametin dili olmasıdır." ifadesini kullandı.

Ökten, bu yıl 8'incisi düzenlenen yarışmayla Türkiye-Pakistan kardeşliğinin hafızasına kalıcı bir iz bırakıldığını vurguladı. Gençlere seslenen Ökten, "Sizlerden isteğimiz şudur: Kaleminiz güçlendikçe ailelerinizin değerlerini aktaran, anne baba ve kardeşlerinizden müteşekkil aile bağlarınızın muhabbetinin sözcüsü olun." dedi.

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ünal Eryılmaz ise, yarışmada kaleme alınan her eserin, gençlerin Türkiye-Pakistan kardeşliğini içselleştirdiğini göstermesi bakımından kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Kazananın dostluk ve kardeşlik olduğu bu anlamlı organizasyonun iki ülke arasındaki güçlü bağları daha da pekiştirmesini temenni ediyorum." sözlerine yer verdi.

Konuşmalar sonrasında yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.



Konya Otogarı geçen yıl 18 milyona hizmet verdi
Artvin’de, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi
Neo Sahne Mudanya'dan 'Mübadil Öyküleri'ne duygusal aktarım
Düzce–Yığılca yolundaki çukurlar sürücüleri zorluyor
İstanbul Maltepe’de ibadethanelere eş zamanlı temizlik
Artvin'in güvenlik bilançosu açıklandı: Ocak ayında 132 milyon TL’lik kaçak vergi kaybı önlendi
Bursa camilerinde Ramazan temizliği
Ankara Keçiören’de belediye işçilerine rekor zam
Adalet Dergisi'nin 75. Sayısı Yayımlandı
Dirençli şehirler vizyonuyla Gaziantep geleceğe hazırlanıyor
24. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular açılıyor
Trabzon'da Akçaabat’a büyük altyapı yatırımı
Bursa İnegöl'de KİM-O'dan istihdama güçlü destek
CHP Bursa'dan Yenişehir'de saha çalışması
Antalya’da ‘Bahar Bitti Güz Bitti’ konseri büyük beğeni topladı
Türkiye’den IMO’ya kritik sigorta hamlesi... Sigortasız gemilere karşı küresel çağrı
İzmit'te Tüysüzler’e yeni istinat duvarı
Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Düzce’de hak sahipleri belirlendi

Konya Otogarı geçen yıl 18 milyona hizmet verdi

Artvin’de, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Neo Sahne Mudanya'dan 'Mübadil Öyküleri'ne duygusal aktarım

Düzce–Yığılca yolundaki çukurlar sürücüleri zorluyor

İstanbul Maltepe’de ibadethanelere eş zamanlı temizlik

Artvin'in güvenlik bilançosu açıklandı: Ocak ayında 132 milyon TL’lik kaçak vergi kaybı önlendi

  • Çarşamba 12.1 ° / 1.2 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.5 ° / 8.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9