YAŞAM 29.05.2026 10:14:52 0
Çocuk dostu olarak önerilen kitap sayısı artıyor

Çocuk dostu olarak önerilen kitap sayısı artıyor

Çocuk dostu olarak önerilen kitap sayısı artıyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara yönelik basılı eserlerin titizlikle incelendiğini belirterek, "Komisyonumuz tarafından listeye eklenen yeni yayınlarla birlikte, 2018 yılından bu yana 'çocuk dostu' olarak önerdiğimiz kitap sayısı 2 bin 354’e ulaştı." dedi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayarak, bu ilke çerçevesinde koruyucu ve önleyici hizmetler geliştirdiklerini ifade etti.

Çocukları dijital dünyanın tehlikelerine karşı korumak, karşılaşabilecekleri risklere karşı farkındalık kazanmalarına yardımcı olmak için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını belirten Göktaş, “Bu kapsamda Bakanlık olarak çocuklarımızı bir yandan dijital ortamların zararlı etkilerinden korumaya diğer yandan da çocuk dostu yayınlarla gelişimlerini desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DUY ile bugüne kadar 3 bin 100 içerik hakkında işlem yapıldı

Çocukları dijital mecralarda karşılaşabilecekleri risklerden korumak için içerikleri takip ettiklerini ve olumsuz öğelere müdahale ettiklerini anlatan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda Bakanlık bünyesinde oluşturduğumuz “Çocuk İçin Dost Uygulamalar” (DUY) ile siber zorbalık, sanal dolandırıcılık, müstehcenlik, zararlı yazılımlar, çocukların yaş düzeylerine göre gelişimine zarar veren içerikler, çocuk hakları ve mahremiyetinin ihlali, sağlık için tehlikeli madde temini, kimlik hırsızlığı gibi çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek zararlı içeriklere müdahale ediyoruz. Riske maruz kaldığı belirlenen çocuklarımıza, yaşadıkları şehrin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla ulaşarak, sağlıklı gelişimlerinin temini için gerekli adımları atıyoruz. Ekiplerimiz Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattı ile bugüne kadar dijital mecrada çocuklara yönelik 3 bin 100 zararlı içerik hakkında işlem yaptı.”

“Çocuk dostu olarak önerdiğimiz kitap sayısı 2 bin 354’e ulaştı”

Bakan Göktaş, çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda alanında uzman kişiler tarafından oluşturulan çalışma gruplarınca hazırlanan Çocuk Dostu Kitap Listesi’nin de geçen yıllarda kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlattı.

Çalışma gruplarının, çocukların doğru kitap seçimine önderlik, ailelere de bu konuda rehberlik edecek çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Bakan Göktaş, “Çocuklara yönelik basılı eserler titizlikle inceleniyor. Komisyonumuz tarafından listeye eklenen yeni yayınlarla birlikte, 2018 yılından bu yana 'çocuk dostu' olarak önerdiğimiz kitap sayısı 2 bin 354’e ulaştı." dedi.



Malatya yabancı öğrencilere ev sahipliği yapıyor
Malatya trafiğine yeni bir nefes
Konya'da 'Genç Seyyah' projesi tamamlandı
Konya Büyükşehir Sema Topluluğu'ndan görkemli gösteri
Kocaeli Büyükşehir’den kütüphanelere sınav ayarı
Konya Büyükşehir'den bayrama özel ışıklandırma
Kahramanmaraş'tan ulaşıma yeni bir katkı
Balıkesir Edremit Belediyesi’nde bayramlaşma coşkusu
Kahraman belediyenin bayram mesaisi sürüyor
Kafkas kültürünün ritmi Kahramanmaraş’ta yankılanacak
Sigorta İzmir için geri sayım
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
Hatay Büyükşehir'den basketbol şöleni
Hatay Büyükşehir Samandağ'da selin izlerini siliyor
Hatay'da mezbahaneler tam gaz çalışıyor
Kocaeli'nde emniyet güçleri afetlere karşı hazır kıta
Gaziantep'te kent içi ulaşıma taze kan

Malatya yabancı öğrencilere ev sahipliği yapıyor

Malatya trafiğine yeni bir nefes

Konya'da 'Genç Seyyah' projesi tamamlandı

Konya Büyükşehir Sema Topluluğu'ndan görkemli gösteri

Kocaeli Büyükşehir’den kütüphanelere sınav ayarı

Konya Büyükşehir'den bayrama özel ışıklandırma

  • Cuma 22.5 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.3 ° / 9 ° Güneşli
  • Pazar 25.4 ° / 10.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30