GÜNDEM 30.03.2025 10:13:19 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Türkiye' çağrısında sınırsız vaktimiz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Türkiye' çağrısında sınırsız vaktimiz yok!


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında, 'Terörsüz Türkiye' vurgusunu yineledi. "Devletimiz, çağrı yapılmasını sağlayarak üzerine düşeni yapmıştır" diyen Erdoğan, şimdi sıranın örgütün çağrıya amasız, fakatsız uyma vakti olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında, "Ramazan Bayramı'nın; ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için huzura, felaha, esenliğe, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum." dedi.

Gazze’de yaşanan soykırım, bir parça vicdanı, ahlakı, izanı olan herkesin yüreğini parçalayacak görüntülerle, sürekli daha vahim bir boyuta ulaştığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak, bu vahşete karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ediyor, yardımlarımızla kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ancak, Batılı ülkeler başta olmak üzere, dünya bu zulme karşı fiilen harekete geçmedikçe, zalimlerin cesareti ve cüreti artmakta, mazlumların feryatları arşa ulaşmaktadır. İnşallah önümüzdeki dönem, bu konuda tüm dünyada bir uyanışa vesile olur" dedi.

Komşu Suriye’de yaşananlarla ilgili gelişmelere de vurgu yaptığı mesajında, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve milli birliği çerçevesinde atılan adımları sabote ederek, güney sınırlarımızdaki istikrarsızlığı sürdürmek isteyenlerin farkında olduklarını, hiçbirine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

"ŞİMDİ SIRA ÖRGÜTÜNE ÇAĞRIYA 'AMA'SIZ UYMASINA GELMİŞTİR"

“Terörsüz Türkiye” hedefimiz doğrultusunda başlattığımız çalışmaları, yol haritamıza uygun şekilde sürdürdüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimiz, çağrı yapılmasını sağlayarak üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra, örgütün çağrıya amasız, fakatsız uymasına gelmiştir. Bu konuda da sınırsız bir vakte ve tahammüle sahip değiliz. Daha fazla oyalanılmadan, örgütün kendini feshetmesini ve silahlarını tamamen bırakmasını bekliyoruz" dedi.

Son iki yıldır gündemlerinden ilk sırasından asla düşürmediğimiz bir diğer meselemiz de, deprem bölgesinin ayağa kaldırılması olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremin ikinci yıldönümü vesilesiyle, 201 bin konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Yıl sonuna kadar bu rakamı, konut ve işyeri olarak 453 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Böylece, milletimize verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getirerek, depremin fiziki yıkımını tümüyle telafi ediyoruz. Her birini rahmetle yad ettiğimiz kayıplarımızın hatırası, elbette ebediyen yüreklerimizde yaşayacaktır. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırarak, bu büyük felaketle hayatları alt üst olan vatandaşlarımıza yeni bir ufuk, yeni bir fırsat sunacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu tür felaketlerden muhafaza eylesin, diyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, deprem tehditi altındaki Marmara Bölgesi başta olmak üzere, hükümet olarak biz tüm planlamalarımızı ve hazırlıkların yapıldığı halde, belediyelerin umursamazlığı sebebiyle arzu edilen hızda dönüşüm gerçekleştiremediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde, gerekirse bu sorunu aşacak ilave tedbirlerle, İstanbul’u depreme hazırlama hususunda daha etkin adımlar atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram mesajında, yargı, trafik kuralları ve Türkiye Yüzyılı vizyonlarıyla ilgili de dikkat çeken parantezler açtı.



DSİ’DEN YAPAY ZEKA DESTEKLİ SULAMA OTOMASYONU HAMLESİ
Güney Temiz’in dostları SYFCEG Grubu hayır düzenliyor
BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Büyükşehir’den arefe günü mezarlıklara ücretsiz ulaşım
Otomobil tarlaya devrildi 2'si çocuk 6 yaralı
MEB, LGS hakkında merak edilenleri yanıtladı
İstanbul'da PD'ler genişliyor
Kocaeli'nin lezzetleri TRT'de tanıtıldı
Giresun Jandarmasından Öğrencilere 'Tim 112 Jandarma' ve Akran Zorbalığı Eğitimi
Umuda Damla Damla Derneği bayramda bir araya geldi
İzmir Bornova'da Kavaklıdere’ye asfalt hamlesi
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NUN AYDIN'A KAZANDIRDIĞI ARAPAPIŞTI KANYONU BİR KEZ DAHA KAPILARINI AÇIYOR
BAŞKANIMIZ, MHP GÜMÜŞHANE İL TEŞKİLATIMIZ BAYRAMLAŞMA PROGRAMI'NA KATILDI
Mesleki sorumluluk sigortası dijitalleşme ile büyüdü
Başkan Büyükkılıç’tan “Karayolları” Zirvesi
Turizmde 9 günlük bayram ve ara tatil hareketliliği
'Kurumlar'da beyan dönemi başlıyor
Başkan Büyükkılıç: “6 Yılda Kayseri’yi Yatırımda Lider Yapan Hizmetlere İmza Attık”

DSİ’DEN YAPAY ZEKA DESTEKLİ SULAMA OTOMASYONU HAMLESİ

Güney Temiz’in dostları SYFCEG Grubu hayır düzenliyor

BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Büyükşehir’den arefe günü mezarlıklara ücretsiz ulaşım

Otomobil tarlaya devrildi 2'si çocuk 6 yaralı

MEB, LGS hakkında merak edilenleri yanıtladı

  • Salı 19.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 12.8 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.6 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39