YAŞAM 25.09.2026 13:58:56 0
Denizli Kent Lokantaları 2 yaşında

Denizli Kent Lokantaları 2 yaşında

Denizli Kent Lokantaları 2 yaşında

Reklam

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projeleri arasında önemli bir yer tutan Kent Lokantaları, iki yılda 608 bin 103 kişiye ulaştı.

DENİZLİ (İGFA) - Kentin farklı lokasyonlarındaki beş şubede haftanın 5 günü hizmet veren Kent Lokantaları, 80 TL’lik 4 çeşit yemek menüsüyle vatandaşların bütçesine katkı sunarken, kadın ve Down sendromlu bireylerin istihdamıyla da sosyal dayanışmayı büyütüyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun öncülüğünde, vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı gıdaya erişimini güvence altına almak amacıyla başlatılan Kent Lokantaları projesi ikinci yaşını kutluyor.

İlk olarak 25 Eylül 2024 tarihinde Otogar şubesiyle kapılarını açan bu sosyal hareket; Kınıklı Down Kent Lokantası, 15 Mayıs Kent Lokantası, 3. Sanayi Kent Lokantası ve Tarihi Kaleiçi şubelerinin de katılımıyla toplam 5 aktif noktada kesintisiz hizmet vermeyi sürdürüyor.

İki yıllık süreçte toplam 608 bin 103 kez vatandaşlara yemek hizmeti sunulurken; günlük ortalama 1.600, aylık ise ortalama 30 bin vatandaş bu sıcak sofralardan yararlandı.

ZENGİN MENÜLER VE BÜTÇE DOSTU FİYAT POLİTİKASI

Günümüz ekonomik koşullarında Kent Lokantaları sosyal belediyeciliğin en somut örneği olmaya devam ediyor. İlk gün belirlenen 80 TL’lik fiyat politikası, aradan geçen iki yıla ve artan maliyetlere rağmen korunuyor.

Hijyen standartlarına ve gıda güvenliğine büyük önem verilen lokantalarda, her gün 4 çeşit yemek sunuluyor. Menülerde; bir çeşit çorba, bir çeşit ana yemek, yardımcı yemek ile tatlı, meyve, salata, ayran veya yoğurttan oluşan seçeneklerin yanı sıra roll ekmek ve bardak su da yer alıyor.

Haftanın 5 günü hizmet veren lokantalarda menü planlaması haftada 2 gün kırmızı et, 2 gün beyaz et, 1 gün ise bakliyat ve sebze ağırlıklı olacak şekilde hazırlanırken, bugüne kadar toplam 180 farklı çeşit menü sunuldu.

KADIN İSTİHDAMINA ÖNCÜLÜK EDİLİYOR

Kent Lokantaları toplumsal kalkınmaya ve kapsayıcı istihdama da öncülük ediyor. Şubelerde; 4 erkek ve 21 kadın çalışanın yanı sıra 5 Down sendromlu personel istihdam edilerek fırsat eşitliği ve toplumsal kapsayıcılık anlayışı güçlendiriliyor.

Ayrıca gönüllü vatandaşların desteğiyle yürütülen “Askıda Menü” uygulaması sayesinde, dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler hiçbir ücret ödemeden bu besleyici öğünlere erişebiliyor.

“HALKIMIZIN BÜTÇESİNE NEFES ALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Projenin ikinci yılına dair değerlendirmelerde bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal belediyecilik vizyonunun altını çizerek, “Kent Lokantası, bizim için yalnızca bir yemek hizmeti değil; dayanışmanın, paylaşmanın ve sosyal adaletin güçlü bir ifadesidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrin kaynaklarını yine Denizli halkının hizmetine sunduk. İki yılda ulaştığımız 608 bin kişilik bu büyük aile, doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi ve olumlu geri bildirimler bizleri daha da motive ediyor” dedi. Başkan Çavuşoğlu, projenin sürdürülebilirliğine katkı sunan BELTAŞ yönetimine ve özveriyle çalışan tüm personele teşekkür ederken, önümüzdeki dönemde kent genelinde en az 2 yeni Kent Lokantası daha açarak bu dayanışma ağını daha da genişleteceklerinin müjdesini verdi.



Gebze’de 32 yıllık ulaşım geleneği
Gebze’de 32 yıllık ulaşım geleneği
Bakırköy'de gençlerin üniversite başarısı
Gebze'de kadınlar adım attı, havaları değişti!
Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş'tan Esnafa Temizlik Çağrısı
Karatay Belediyespor Masa Tenisi Takımı Muğla'da Şampiyonluğa Ulaştı
15. Uluslararası Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Atölyeleriyle Başlıyor
Haliliye'de Çok Amaçlı Spor ve Okçuluk Tesisi İnşa Ediliyor
Jandarma personeline “Finans Terapisi” eğitimi
Kocaeli Gebze’de tamirci esnafına büyük müjde!
Nilüfer Belediyesi'nden İstihdama Yönelik Büyük Destek
Odunpazarı Belediyesi'nden Özel Gereksinimli Bireylere Ücretsiz Dil ve Konuşma Desteği
Sultangazi'de Spor Şenliği Coşkusu
Bahçelievler Belediyesi'nden Öğrencilere Kesintisiz Ulaşım Desteği
İzmir’de İtfaiyecilik Haftası kutlandı
Denizli Kent Lokantaları 2 yaşında
AUSTRIACARD, BAE’deki Wio Bank için ilk Jaywan ödeme kartlarını teslim etti
Bursa Yıldırım'da çocuklar kışı sporla geçirecek
Gazeteci Özke uluslararası kongrede konuşacak

Gebze’de 32 yıllık ulaşım geleneği

Bakırköy'de gençlerin üniversite başarısı

Gebze'de kadınlar adım attı, havaları değişti!

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş'tan Esnafa Temizlik Çağrısı

Karatay Belediyespor Masa Tenisi Takımı Muğla'da Şampiyonluğa Ulaştı

15. Uluslararası Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Atölyeleriyle Başlıyor

  • Cuma 22.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.4 ° / 14.4 ° Çok bulutlu
  • Pazar 22.3 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3