BELEDİYE365 4.04.2026 06:07:09 0
Denizli

Denizli'de Cabar Katliamı'nın 105. Yılında Anma Töreni Düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril'in Cabar köyünde 1921'de yaşanan ve 83 sivilin hayatını kaybettiği katliamın yıl dönümünde resmi törenle şehitleri andı.


Denizli'de Cabar Katliamı'nın 105. Yılında Anma Töreni Düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele döneminde Yunan işgal güçleri tarafından Çivril’in Cabar köyünde gerçekleştirilen sivil katliamın 105. yıl dönümünde, şehit düşen 83 vatan evladını düzenlenen resmi törenle andı.
03.04.2026
105 Yıllık Acı Törenle Anıldı

Milli Mücadele tarihinin en hüzünlü sayfalarından biri olan Cabar Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla Çivril ilçesi Cabar Mahallesi Bileşe Mevkiinde bir anma programı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törene; Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Cabar Mahallesi Muhtarı Besim Yaşar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

"Bağımsızlık Ruhu Geleceğe Aktarılacak"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım, törende yaptığı konuşmada, Denizli'nin Milli Mücadele ateşinin ilk yakıldığı yerlerden biri olduğunu hatırlattı. Marım, "Dün Anadolu'da yaşanan bu vahşetin benzerlerini bugün de dünyanın farklı yerlerinde görüyoruz. Ancak biz; bayrağı, toprağı ve namusu için birleşebilen, her türlü zorluğu birlikte aşan bir milletiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından ve ilkelerinden ayrılmadığımız sürece bu topraklarda özgürce yaşamaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun öncülüğünde, vatan savunmasında can veren bu 83 kahramanımızı ve tüm şehitlerimizi unutmayacak, onların aziz hatırasını ve bıraktıkları bağımsızlık ruhunu gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Cabar'ın Mirası Büyük Sorumluluk"

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ise konuşmasında Cabar halkının direnişine vurgu yaptı. Dere, "Bizlere düşen en temel görev; Atatürk’ün emaneti olan bu güzel vatana, demokrasimize ve Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve fedakar gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Şehitler Dualarla Yad Edildi

1 Nisan 1921’de Çivril Cabar’da yaşanan acı olayın detayları Öğretmen Münir Sayhan tarafından törende katılımcılara bir kez daha aktarıldı. Konuşmaların ardından, 105 yıl önce katledilen 83 sivil şehit için dualar edildi. Katılımcılar, şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakarak aziz hatıralarını yad etti.

Denizli,Denizli Belediyesi

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com


Bolvadin'de Asri Mezarlık'ta Yol ve Çevre Düzenlemesi Tamamlandı
Bolvadin'de 6 Bin Kişi Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu
Bolvadin'de Ramazan Bayramı Coşkusu
Bolvadin'de İftar Programında Birlik Mesajları Verildi
Bolvadin Belediyesi Yaşlı Vatandaşları Ziyaret Etti
Bolvadin'de Esnaf ve Sanatkârlar İftarda Bir Araya Geldi
Bolvadin'de Ramazan Bayramı Coşkusu
Bolvadin'de Şehit Aileleri Ziyaret Edildi
Kış geri geldi! Ege kıyılarına şiddetli yağış uyarısı
Yargıtay Başkanı ve Heyeti Şuhut'u Ziyaret Etti
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
Denizli'de Cabar Katliamı'nın 105. Yılında Anma Töreni Düzenlendi
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
Denizli'de Cem Karaca, Vefatının 22. Yılında Konserle Anıldı
Kütahya Belediye Başkanı Kahveci, Otizm Farkındalık Günü'nde Özel Eğitim Okulunu Ziyaret Etti
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 365 Gün Süren Sosyal Destek Projelerini Sürdürüyor
Bucak Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda Şehit Aileleri ve Gazileri Ziyaret Etti
Bayburt Belediyesi Bahar Dönemi Altyapı ve Temizlik Çalışmalarını Hızlandırdı

Bolvadin'de Asri Mezarlık'ta Yol ve Çevre Düzenlemesi Tamamlandı

Bolvadin'de 6 Bin Kişi Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu

Bolvadin'de Ramazan Bayramı Coşkusu

Bolvadin'de İftar Programında Birlik Mesajları Verildi

Bolvadin Belediyesi Yaşlı Vatandaşları Ziyaret Etti

Bolvadin'de Esnaf ve Sanatkârlar İftarda Bir Araya Geldi

  • Cumartesi 17.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.3 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.6 ° / 4.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17