GÜNDEM 28.08.2025 12:11:25 0
Diş beyazlatmanın herhangi bir zararı yok

Diş beyazlatmanın herhangi bir zararı yok

Diş beyazlatmanın herhangi bir zararı yok


Günümüzün popüler uygulamalarından beyazlatma işlemi ile diş renginin iki tona kadar açılabildiğinden bahseden Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Arzu Tekkeli, doğuştan gelen sararmaların dışındaki tüm değişimleri klinik destekle beyazlatmanın mümkün olduğunu belirterek, bu işlemin, diş minesine veya dokusuna herhangi bir zararı olmadığını söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Gün içinde tüketilen yiyecek-içecekler ve beslenme tarzı, diş renginde belirleyici rol oynar. Sık çay ve kahve tüketimi, tütün kullanımı ve bakım eksikliğinin diş sararmasında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Arzu Tekkeli, çocukluk çağında alınan bazı antibiyotiklerinde diş minesine zarar vererek renk farklılıklarına sebep olabileceğini söyledi.

SONSUZ BİR BEYAZLIK SÖZ KONUSU DEĞİL

Beyazlatma işleminin, diş renginin birkaç ton açılması anlamına geldiğini ifade eden Tekkeli, “Sınırsız bir beyazlatmadan bahsetmek gerçekçi değil bu nedenle hastaların özellikle bu konuda çok dikkatli davranarak, doğal sınırların ötesinde beyazlık vaadinde bulunan yerlerden uzak durmalarında fayda var. En güncel teknolojilerle en fazla iki ya da üç ton geriye gidilebildiği unutulmamalı. Ayrıca bu olasılık her hasta için de geçerli değil, kimi dişlerde yalnızca bir ton açılabiliyor” dedi.

Beyazlatmanın, diş hekimi muayeneden sonra eğer iyi sonuç alınacağına yönelik bir değerlendirme yaparsa, tek seferde 15’er dakikalık üç seansla gerçekleştiğini açıklayan Tekkeli, "İlk adımda ağız içine diş etlerini ve dokularını koruyacak bir malzeme uygulanıyor ardından sadece diş yüzeyine değecek şekilde beyazlatma jeli sürülüyor. Özel bir beyazlatma ışığıyla da süreç sonlanıyor. Sonraki 24-48 saat boyunca da beyazlatma işleminin etkisi devam edeceği için hastanın bu aralıkta çay, kahve ve meyve suyu gibi içeceklerden uzak durması kıymetli. Uzun vadeli olarak beyazlığın kalıcılığı içinse diş hekiminin önerdiği ürünleri kullanmak gerekir” diye konuştu.

D VE C VİTAMİNLERİ İLE BEYAZLIK SÜRESİ DESTEKLENMELİ

Diş beyazlatma işleminin en fazla 2 yıllık bir kalıcılığı olduğunu dile getiren Tekkeli, “Özel bir gün ya da kendini iyi hissetme ihtiyacıyla beyazlatma işlemi yaptıran pek çok kişi için yeterli ve makul bir süre olsa da hastalar beslenme tarzını değiştirmedikleri sürece dişler bu süre sonunda eski rengine dönmeye başlar. Kemik ve diş dokularımızın sağlığı için D ve C vitaminlerinin iki önemli kaynak olduğunu unutmamalıyız. Bu iki vitaminin eksikliği, dişlerde zayıflığa ve renk değişimine yol açabilir. Bu nedenle rutin sağlık taramalarında vitamin seviyelerine mutlaka baktırılmalı” açıklamasında bulundu.



Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor
Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor
Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı
Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi
Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu
Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi
Aksaçlılar Derneği'nden İzmir Barosu'na tepki
Ünlü Dedektif Savaş Kurtbaba, üniversitelilerle buluştu
UNESCO'da Türkiye'nin varlık sayısı artıyor! Zerzevan Kalesi ve Mithraeum 2026'da değerlendirilecek
Sakarya Büyükşehir ve İŞKUR’dan engellilere kariyer desteği
Urfa Kent Sempozyumu, Şanlıurfa'nın Geleceğini Tartışmak Üzere Başladı
Köy Enstitüleri Bursa'da Panelle Anıldı: Üretken ve Aydınlanmacı Modelin İzleri
İstanbul Maltepe’de disiplinlerarası sanat buluşması
Libya ve Afrika’ya ticaret kapısı, Yenişehir’den açıldı
Kadın dayanıklılığı ekonomiye güç katıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan futbolda yasa dışı bahis tepkisi: Bu skandallar bizi üzdü!
Bilecik Valisi Sözer’den Gazi Halil Er’e anlamlı ziyaret
Aydın'da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları 17 İlçede Eş Zamanlı Sürüyor

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor

Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı

Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi

Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu

Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8