Diyarbakır 'Maziden Atiye' 51 şehit ve gazi çocuğunu ağırlıyor
Diyarbakır 'Maziden Atiye' 51 şehit ve gazi çocuğunu ağırlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen "Maziden Atiye" programı kapsamında, Diyarbakır'da buluşan on dört ilden 51 şehit ve gazi çocuğuna yönelik düzenlenen kamp etkinliği başladı.
ANKARA (İGFA) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen program çerçevesinde, Diyarbakır, on dört ilden gelen lisede okuyan şehit ve gazilerin kız çocuklarını bir hafta boyunca ağırlayacak.
Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi Devegeçidi Sosyal Tesislerinde düzenlenen açılış programı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program kapsamında öğrenciler, bir hafta boyunca kentte sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunacak.
Geçmişin izlerini geleceğe taşıyan "Maziden Atiye" programıyla, ülkenin farklı şehirlerinden gelen şehit ve gazi çocuklarının millî, manevi ve evrensel değerler doğrultusunda gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.
Programa katılan öğrenciler, farklı şehirlerden gelen akranlarıyla bir araya gelmenin ufuklarını genişlettiğini ifade ederek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Programa İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Malatya, Bingöl, Gaziantep, Bitlis, Eskişehir, Mardin, Adana, Çankırı, Batman ve Diyarbakır'dan lise öğrencisi 51 şehit ve gazi çocuğu katılıyor.
Öğrenciler, 9-15 Kasım tarihleri arasında kentteki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret edecek, ayrıca düzenlenecek konferanslar ile sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde yer alacak.
Ankara'da İftar Saatinde Yolda Kalanlara Motokuryelerle Kumanya Ulaştırılıyor
Balıkesir Büyükşehir'den üreticilere 100 incir fidanı
ASAT’tan Duraliler 1 Ana İsale Hattı’nda yoğun mesai
Antalya Büyükşehir'den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
Odunpazarı'nda Ramazan Denetimleri: Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünlere El Konuldu
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir: Nilüfer bir kadın kentidir
- Cumartesi 13.9 ° / 2.3 ° Güneşli
- Pazar 11.3 ° / 3.4 ° false
- Pazartesi 13.5 ° / 3.1 ° Güneşli


