Diyarbakır'da kar sonrası kapsamlı buzlanma mücadelesi başlatıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, etkili kar yağışının ardından yaya güvenliği için kaldırım, üst geçit ve parklarda temizlik ve tuzlama çalışması başlattı.
Diyarbakır’da dün etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi, yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla kaldırım, yaya yolları, üst geçitler, parklar ve hastane önlerinde oluşan buzlanmaya karşı kapsamlı temizlik ve tuzlama çalışması başlattı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından, yaya güvenliğini tehdit eden buzlanmalara karşı sahaya indi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile ilçe belediyeleri ekipleri de katıldı.
Sabahın Erken Saatlerinde Saha Çalışması
Kent genelinde kaldırım, yaya yolları, üst geçitler, park alanları ve hastane önlerinde oluşan buzlanmaların giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ekipler, sabahın erken saatlerinden itibaren sahada görev aldı. Yayalar için risk oluşturan buz kütleleri küreklerle kırılarak temizlenirken, buzlanmanın yeniden oluşmasını önlemek amacıyla kaldırımlarda tuzlama çalışmaları da gerçekleştirildi.
Yoğun Kullanılan Alanlara Öncelik
Devam eden kar ve buzla mücadele çalışmaları kapsamında özellikle yurttaşların yoğun olarak kullandığı alanlara öncelik verildi. Yapılan tuzlama sayesinde kar ve buz birikintilerinin daha hızlı çözülmesi ve güvenli yaya ulaşımının sağlanması hedefleniyor.
326 Personel ile Aralıksız Mücadele
Çalışmalarda 326 personel görev alıyor
Çalışmalar, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı 100 personel ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı 226 personel olmak üzere toplam 326 personel tarafından yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olası buzlanmalara karşı temizlik ve tuzlama çalışmalarını kent genelinde aralıksız sürdürecek.
Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Bandırma'da Budama, Ot Mücadelesi ve Yaya Geçidi Çalışmaları Sürüyor
Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonu'nda İsveç, Moldova ve Gambiyalı Bakanlarla Görüştü
Bursa’da hekimlerden 'sağlık hakkı' yürüyüşü
Trabzon’da Ramazan Sohbetlerinde birlik vurgusu
Gemi adamlarının günlük iaşeleri 430 TL oldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, New York'ta TÜRKONFED ile iş birliği protokolü imzaladı
- Cuma 12.7 ° / 1.3 ° false
- Cumartesi 13.9 ° / 2.3 ° Güneşli
- Pazar 11.3 ° / 3.4 ° false


