BELEDİYE365 27.03.2026 16:45:11 0
Diyarbakır

Diyarbakır'da Şair Ehmed Huseynî için Tören Düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, İsveç'te vefat eden Kürt şair Ehmed Huseynî'nin cenaze törenine katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, yaşamını yitiren şair Ehmed Huseynî için düzenlenen törene katıldı.

İsveç’in Stockholm kentinde 10 Mart’ta hayatını kaybeden Kürt şair Ehmed Huseynî’nin cenazesi Diyarbakır’a getirildi. Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yazarlar ve çok sayıda seveni katıldı. Törende, Huseynî’nin naaşı karanfillerle donatıldı ve yaşamından kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Duygusal Veda Konuşması

Sinevizyon gösteriminin ardından bir konuşma yapan Eşbaşkan Doğan Hatun, duygularını paylaştı. "Kek Ehmed, bu gece bizim misafirimizsin. Gerçekten de vedalaşmak çok zor" diyerek sözlerine başlayan Hatun, "Hiç durmayan o devrimci aydından ayrılmak çok güç. Aslında veda diyemeyiz; senin kalemin tüm Kürtlerin kalbinde her daim canlı kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaleminin Mirası ve Amûdê'ye Yolculuk

Hatun, Huseynî’nin kaleminin ve yarım kalan sözlerinin tüm Kürtler için bir yazma vesilesi olacağını belirtti. "Biliyoruz ki Amûdê’ye gideceksin; sana hayat veren ve senin de hayatını adadığın Amûdê toprağına. Umuyoruz ki Kürtler için yazdığın bu hayat, her şiirin ve her yazın halkımız için her zaman önemli kalacaktır. Bu yüzden seninle vedalaşmak çok zor" dedi.

"Amûdê’de sana yer açtılar ve yıllardan sonra artık özgür evinde olacaksın" diyen Hatun, sözlerini şöyle tamamladı: "Gözün arkada kalmasın; arkadaşların tüm toprağı özgür kılacak. Tıpkı senin şiirlerindeki o yürek hasreti ve tüm Kürtlerin kalbine nakşettiğin o çığlık gibi… O çığlık, Kürtlerin özgürlüğünün aşkı ve sevdası olacaktır. Yolun; gösterdiğin o hayat gibi, Kürt diline, edebiyatına ve şiirine öncülük ettiğin o yol gibi hep aydınlık ve hep özgür olsun. Uğurlar olsun, uğurlar olsun."

Kurum Temsilcilerinden Anma Konuşmaları

Törende ayrıca Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dil, Kültür ve Sanat Komisyonu Eşsözcüsü Cemile Turhallı, Demokratik Birlik İnisiyatifi Eşsözcüsü Mehmet Kamaç, Kürt Enstitüsü Başkanı Feratê Dengizî, Komelaya Wêjekaran temsilcisi Mina Acer, Kürd PEN Başkanı Rojbin Perişan, KASED Başkanı Saliha Ayata ve Haco Ailesi Vakfı Başkanı Ziwer Haco da birer konuşma yaparak Huseynî’ye dair anılarını paylaştı.

Cenazenin Uğurlanışı

Konuşmaların ardından omuzlara alınan Ehmed Huseynî’nin cenazesi, alkışlar eşliğinde Amûdê’ye uğurlandı.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com


Mersin Büyükşehir, Gençlere Yapay Zeka ve Veri Analizi Eğitimi Veriyor
Van'da Bahar Temizlik Seferberliği Başladı
Keşan’ın gururu Vera’dan gururlandıran başarı
İstanbul'da Japonya rüzgârı
Mersin'de 208. Cadde'de Asfalt ve Kaldırım Çalışmaları Tamamlandı
Eskişehir'de Hamamyolu Caddesi'nde Esnaf ve Vatandaş Ziyareti
Adalet Bakanı Akın Gürlek Düzce’de
Malatya’da Şehir Tiyatro ekibi öğrencilerle buluştu
Türkiye’nin toplam Sera Gazı Emisyonu 2024’te 584,5 milyon ton CO2 eşdeğerine ulaştı
Büyükkılıç, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Yer Aldı
Silvan'da Geleneksel Serhivde Şenlikleri Başlıyor
Kayseri'de Hacılar İlçesine 91 Milyon TL'lik İçme Suyu Altyapı Yatırımı
Enez'de larva ilaçlaması başladı
Antalya’da minikler sporla öğreniyor
Ankara Büyükşehir itfaiyesi gücünü artırıyor
AB Türkiye Delegasyonu Heyeti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Altıncı milli deniz topu da Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi
Kocaeli Büyükşehir'in filosuna 4 ayda 123 otobüs

Mersin Büyükşehir, Gençlere Yapay Zeka ve Veri Analizi Eğitimi Veriyor

Van'da Bahar Temizlik Seferberliği Başladı

Keşan’ın gururu Vera’dan gururlandıran başarı

İstanbul'da Japonya rüzgârı

Mersin'de 208. Cadde'de Asfalt ve Kaldırım Çalışmaları Tamamlandı

Eskişehir'de Hamamyolu Caddesi'nde Esnaf ve Vatandaş Ziyareti

  • Cuma 20.5 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.6 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17