EKONOMİ 21.05.2026 12:13:37 0
DOSABSİAD firmaları HOMETEX 2026

DOSABSİAD firmaları HOMETEX 2026'ya damga vurdu

DOSABSİAD firmaları HOMETEX 2026'ya damga vurdu


DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kutlualp ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TETSİAD öncülüğünde, BTSO iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen HOMETEX 2026 Ev Tekstili Fuarı’nı ziyaret ederek DOSABSİAD üyesi firmalarla bir araya geldi.

BURSA (İGFA) - Ev tekstili sektörünün dünyadaki önemli buluşmaları arasında yer alan HOMETEX 2026 Ev Tekstili Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahinler, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar, bu yıl da yerli ve yabancı profesyonelleri aynı platformda buluşturdu.

Yaklaşık 600 firmanın katılım sağladığı fuarda, 200’e yakın Bursalı firma ile 45’e yakın DOSABSİAD üyesi firma da ürünlerini ve yeni koleksiyonlarını sergiledi. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kutlualp; Başkan Yardımcıları M. Akif Dikici ve Şerife Faidelibaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Sena Çevikel ve Muhammet Ali Yücel ile birlikte fuarda yer alan DOSABSİAD üyesi firmaların stantlarını ziyaret etti.

Firma temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde ev tekstili sektörünün mevcut durumu, üretim süreçleri, ihracat pazarları, teknoloji yatırımları ve yeni dönem beklentileri değerlendirildi.

"VERİMLİLİK, MARKALAŞMA VE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ARTIK DAHA DA KRİTİK"

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kutlualp, ev tekstili sektörünün Türkiye’nin üretim ve ihracat gücünü dünyaya taşıyan stratejik alanlardan biri olduğunu belirterek “HOMETEX, firmalarımızın üretim kabiliyetini, tasarım gücünü ve ihracat vizyonunu uluslararası alıcılarla buluşturan çok kıymetli bir platform. Bugün sektörümüzün en önemli gündemleri arasında artan üretim maliyetleri, finansmana erişim, nitelikli iş gücü ihtiyacı ve küresel pazarlarda rekabet gücünü koruma çabası yer alıyor. Bu süreçte verimlilik, markalaşma, tasarım ve katma değerli üretim firmalarımız açısından daha da kritik hale geliyor” dedi.

"SEKTÖRÜN DÖNÜŞÜMÜNE DİJİTALLEŞME VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖN VERİYOR"

Fuarda teknoloji, dijitalleşme ve sürdürülebilir üretim başlıklarının öne çıktığını ifade eden Kutlualp, “Dijital baskı teknolojileri, çevre dostu üretim yaklaşımları, sürdürülebilir kumaşlar ve tasarım odaklı koleksiyonlar sektörün dönüşüm yönünü açıkça gösteriyor. Ev tekstilinde rekabet artık daha hızlı, esnek, yenilikçi ve katma değeri yüksek üretim anlayışıyla şekilleniyor” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın ev tekstili ihracatındaki güçlü konumuna da dikkat çeken Kutlualp, “Bursa; köklü tekstil birikimi, güçlü sanayi altyapısı, organize sanayi bölgeleri, lojistik avantajları ve yetişmiş insan kaynağıyla Türkiye’nin ev tekstili ihracatına önemli katkılar sunuyor. DOSAB bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızın HOMETEX’teki güçlü temsili, Bursa’nın üretim kalitesini ve ihracat potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. DOSABSİAD olarak üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan ve ülkemize değer katan tüm üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.



Bursa Yıldırım'da yapay zeka çağı başladı
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ‘Altın Zirve Ödülü’ne layık görüldü
SAMEK yıl sonu sergileri Kocaali’de sürüyor
Antalya’da tedavi edilen kızıl şahin yeniden doğaya kavuştu
Bursa’da 985 öğrenci aynı anda melodika çaldı... Guinness için başvuru yapıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’da yeni başkan Uğur Baysal
BTSO’dan 2030 vizyonu: Bursa’yı daha rekabetçi merkez yapacağız
Bursa Büyükşehir Belediyespor'da Sezer Sezgin dönemi
Tarım Bakanlığı’ndan 'yapay et' açıklaması... Türkiye’de üretim ve tüketime izin yok!
Avukatından BLOK3 açıklaması: Arama yapılan adres müvekkilime ait değil
Minteks’ten Hometex’te dünya pazarlarına güçlü mesaj
İstanbul Maltepe'de ibadethanelerde bayram temizliği
Efes-2026’da gece nefes kesti! Hedefler tam isabetle vuruldu
Mardin Kadın Takımı masa tenisinde tarih yazdı
İstanbul Maltepe’de mezarlıklarda bayram temizliği
Kocaeli Çayırova’da sağlık ve bilgi evi projesi hızla ilerliyor
Trabzon’da Şehir Tiyatrosu’ndan muhteşem gösteri
Ankara’da arıcılığa büyük destek

Bursa Yıldırım'da yapay zeka çağı başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ‘Altın Zirve Ödülü’ne layık görüldü

SAMEK yıl sonu sergileri Kocaali’de sürüyor

Antalya’da tedavi edilen kızıl şahin yeniden doğaya kavuştu

Bursa’da 985 öğrenci aynı anda melodika çaldı... Guinness için başvuru yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’da yeni başkan Uğur Baysal

  • Perşembe 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30