GÜNDEM 17.04.2025 12:13:33 0
Efes Selçuk’a dev yatırım! İçme suyu çalışmaları başladı

Efes Selçuk’a dev yatırım! İçme suyu çalışmaları başladı

Efes Selçuk’a dev yatırım! İçme suyu çalışmaları başladı


İzmir Efes Selçuk halkı uzun yıllardır bekledikleri içme suyuna kavuşuyor. Kuyumcu Mevkii’nde İZSU tarafından gerekli izinler ardından ilk kazma vuruldu.

İZMİR (İGFA) -Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Kuyumcu’da ilk kazma vuruldu. Yolun açılması ile birlikte boru döşemeleri de gerçekleşecek. Tahmin ediyoruz ki Eylül ayı gibi çeşmelerimizden o yıllardan beri özlemini duyduğumuz, bugünden çok daha kaliteli olan o içme suyuna kavuşuyor olacağız” dedi.

Kuyumcu Mevkii’nde yaptığı açıklama ile Efes Selçuklular’ı bilgilendiren Başkan Sengel; “Tarihe küçük bir not düşelim istiyoruz. Bugün 16 Nisan 2025. Bundan çok uzun yıllar önce, ben belediye meclis üyesi iken Kuyumcu Mevkii’nde olan bir kuyudan, Selçuk’ta hanelerimizde çeşmeyi açtığımız zaman mevcut olan kuyudan çok daha kaliteli, çok daha iyi suyun akacağına ilişkin söylemler vardı. Bunun üzerine ben belediye başkanı seçildikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU ile birlikte bu konuda Efes Selçuk Belediyesi olarak görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İZSU yetkilileri tarafından bir çalışma içerisinde olduğunu ancak uzun yıllardan beri alınması gereken muvafakatlerin da alınmadığını ifade edilmişti” dedi.

ÇOK KALİTELİ BİR SU

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra ilgili sürecin hızlandığını belirten Başkan Sengel; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a durum aktarıldıktan sonra İZSU Genel Müdürümüz ve ilgili bütün amirler ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı üzerine bütün çalışmalara hız verildi. İZSU muvafakat almaktansa ilgili izinleri alarak ve bu konuya ilişkin ödenmesi gereken bedelleri ödeyerek bu noktayı hızlandıralım dendi. Çünkü gerçekten de suyun mevcut olan suya göre çok daha kaliteli olduğu biliniyordu” dedi.

İLK KAZMA VURULDU

Efes Selçuklular’ın kaliteli içme suyuna kavuşmaları için sağlanan koordinasyonların önemine değinen Başkan Sengel; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a, İZSU Genel Müdürlüğü’nde görevli bütün bürokratlara, bütün emekçilere bir Efes Selçuklu olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şu an itibariyle alınmış olan izinlerle birlikte ilk kazma vuruldu. Yolun açılması ile birlikte boru döşemeleri de gerçekleşecek. Tahmin ediyoruz ki eylül Ayı gibi çeşmelerimizden o bahsettiğimiz ve yıllardan beri özlemini duyduğumuz çok daha kaliteli suya kavuşuyor olacağız” dedi.



Irak Başbakanı Sudani Külliye'de
Korteks, 'süreç iyileştirme' birincisi oldu
Orman yangınlarına karşı eş zamanlı temizlik
İzmit Oyuncak Müzesi’nde duygular, renklerle anlatılacak
Türkiye, KFOR Komutanlığı'nı yeniden üstleniyor
Kocaeli Kirazdere'ye 2 yılda 16 bin alabalık salındı
En çok Instagram'da zaman geçiriliyor
BTÜ'den liselilere iki dev proje... Akademisyenler okullarda, öğrenciler üniversitede
Bursa Gemlik'te mavi dedektiflerden farkındalık
Aile ve UNİCEF, dijital tehditler ve akran zorbalığını konuşacak
Bakan Tunç: İdari yargıda adaletin çıtasını yükselteceğiz
Malatya Hatansuyu'nun altyapı sorunu çözülüyor
Kumluca MYO’da 'Kadın Girişimciliği ve Yenilikçi Tarım Uygulamaları' konuşuldu
Ankara Üniversitesi’nden Bakü’de sağlık turizmi hamlesi
Bursa’da ticaret rüzgârı esiyor
Bursa Nilüfer'den güvenli yönetim taahhüdü
Türkiye’de yüzbinler habersiz... Çölyak hastalığında erken teşhis alarmı
Başkan Bozbey’den BURULAŞ açıklaması: Yüzde 47 zam talebi sürdürülebilir değil
Irak Başbakanı Sudani Külliye'de
Korteks, 'süreç iyileştirme' birincisi oldu

Korteks, 'süreç iyileştirme' birincisi oldu

Orman yangınlarına karşı eş zamanlı temizlik

İzmit Oyuncak Müzesi’nde duygular, renklerle anlatılacak

Türkiye, KFOR Komutanlığı'nı yeniden üstleniyor

Kocaeli Kirazdere'ye 2 yılda 16 bin alabalık salındı

En çok Instagram'da zaman geçiriliyor

  • Perşembe 27.1 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.3 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51