EKONOMİ 28.02.2025 12:03:22 0
Enerji depolama çözümleri BUSİAD

Enerji depolama çözümleri BUSİAD'da konuşuldu

Enerji depolama çözümleri BUSİAD'da konuşuldu


Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Enerji Uzmanlık Grubu, BUSİAD Evi’nde “Sürdürülebilir Gelecek İçin Enerji Depolama Çözümleri” konulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

 BURSA (İGFA) - Moderatörlüğünü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu Başkanı Tolga Aktoprak’ın yaptığı etkinlikte konuşan GY Mühendislik Mimarlık Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay, “Şu anda tüketimin yüzde 60’ı yenilenebilirden. Bizim kaynakla ilgili sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız trafolar. Enterkonnekte sistemimiz var. Bir yerdeki arıza bütün şebekeyi kilitler. Hatlarımız yetersiz. Rafolarımızın yenilenmesi gerekir” dedi.

Güneş ve rüzgar enerjisine Türkiye’nin biraz geç girdiğini ifade eden Atalay, “Güneşte ve rüzgarda çok iyi durumdayız” diye konuştu.

Rüzgar ve enerjinin fiyatlarının farklı olduğunu da ifade eden Atalay, güneşin gece olmaması nedeniyle daha fazla ücrete tabi olduğunu kaydetti. Türkiye’de rüzgar enerji türbini yapılamadığını belirten Atalay, duruma Aselsan’ın el attığını ve Ares adıyla bir türibin yaptığını ve çok yakın zamanda faaliyete geçeceğini söyledi. Atalay yerli türibin kullananın daha yüksek ücretten elektrik satabileceğini de kaydetti.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE YÖNELİM ARTACAK...

Arçelik Enerji Çözümleri Batı Anadolu Kıdemli Satış Yöneticisi Ece Uluğtekin de, yaklaşık 4 yıldır Arçelik olarak solar enerji konusunda hizmet verdiklerini belirterek, güneş enerjisinin hem kurulum hem de sonrası için daha uygun maliyet getirdiğini de söyledi. Uluğtekin, güneş enerji sistemlerinin, düşük karbon salımı ve bağımsız enerji üretme imkanı sağladığını kaydederek, sınırda karbon vergisinin yenilenebilir enerjisine yönelimi artıracağını da belirtti.

PİL PASAPORTU...

Atlas Copco Enerji Tekniği Taşınabilir Güç ve Akış Ülke Müdürü Gizem Ünal, ürettikleri depolama ürünleri hakkında bilgi verirken, kesintili kaynakların sürekliliğini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bataryaların geri dönüşümünün takip edilmesi gerektiğini de kaydeden Ünal, 2027’de dijital pil pasaportunun da gündeme geleceğini kaydetti. Ünal, dijital pil pasaportunun, pilin nerden gelip nereye gittiğinin, karbon salımının, AB tarafından takip edilebilir olması için geliştirilen bir sistem olduğunu söyledi.

RES SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Türkay Alternatif Enerji’den Çevre Yüksek Mühendisi Neşe Cihan, Rüzgar Elektrik Santrallerinin (RES) çoğunun Marmara ve Ege Bölgelerinde olduğunu söyledi. RES’lerin yüzde 65’inin 200 MW üstü olduğunu ifade eden Cihan, en büyük RES’in 735 MW olduğunu da dile getirdi. Cihan, Türkiye’nin rüzgar ve güneş kapasitesini 2035’te 4 katına çıkarmayı planladığını da kaydederek, bu hedefle 120 bin MW’a çıkacağını ve yatırımın 80 milyar dolara ulaşacağını da kaydetti.

Soruları da yanıtlayan konuşmacılara daha sonra BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu tarafından Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin “Kır Çiçekleri Okusun Diye” sosyal sorumluluk projesine adına yapılan bağışın sertifikası hediye edildi.



Artvin TSO'da Şubat meclisi yapıldı
Muğlalı gençlere ulaşım 1 TL... Abonman Kart uygulaması Muğla geneline yayılıyor
Bursa Nilüfer'de Ramazan öncesi kapsamlı denetim
Konya KOMEK'in el emeği oyuncakları İstanbul'da ilgi gördü
Kocaeli'den Sabiha Gökçen’e tek hat üzerinden ulaşım
Malatya'da Başkan Er, terminal esnaflarıyla bir araya geldi
Bursa İnegöl'de 'Vuslat' sergisi görücüye çıktı
ABD'de kuş gribi yumurtayı vurdu! Raflar boş kaldı!
Manisa Soma, sosyal belediyecilikle tanışıyor
'Benimle oynar mısın' ile psiko-sosyl destek
Sakarya'da dev adamlar son maçta kazanmak istiyor
Bursa Nilüfer’de seyyar satıcılara geçit yok
Başkan Bozbey’den Başkan Şadi Özdemir’e ziyaret
Antalya Kumluca'da yeni hizmet binasının temeli atıldı
Tarihi hatta taşınan yolcu 3,5 milyonu aştı
Konya Çocuk Meclisi 'çözüm odaklı' toplandı
Sakarya'da farklı kuşaklar aynı masada!
İstanbul Bakırköy depreme karşı güçleniyor

Artvin TSO'da Şubat meclisi yapıldı

Muğlalı gençlere ulaşım 1 TL... Abonman Kart uygulaması Muğla geneline yayılıyor

Bursa Nilüfer'de Ramazan öncesi kapsamlı denetim

Konya KOMEK'in el emeği oyuncakları İstanbul'da ilgi gördü

Kocaeli'den Sabiha Gökçen’e tek hat üzerinden ulaşım

Malatya'da Başkan Er, terminal esnaflarıyla bir araya geldi

  • Cuma 8.3 ° / 4.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.1 ° / 3.6 ° Güneşli
  • Pazar 13.1 ° / 3.5 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 24 20 0 4 36 64
2.Fenerbahçe 24 18 2 4 37 58
3.Samsunspor 24 14 6 4 13 46
4.Beşiktaş 23 11 4 8 13 41
5.Eyüpspor 24 11 6 7 12 40
6.Göztepe 23 10 8 5 12 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Trabzonspor 23 8 7 8 11 32
9.Kasımpaşa 24 7 7 10 -5 31
10.Alanyaspor 24 8 9 7 -5 31
11.Rizespor 24 9 12 3 -11 30
12.Antalyaspor 24 8 10 6 -15 30
13.Gazişehir Gaziantep 23 8 10 5 -3 29
14.Konyaspor 24 6 11 7 -8 25
15.Sivasspor 24 6 12 6 -12 24
16.Kayserispor 23 5 9 9 -18 24
17.Bodrum FK 24 6 13 5 -12 23
18.Hatayspor 24 2 15 7 -19 13
19.Adana Demirspor 24 2 19 3 -34