BELEDİYE365 30.03.2026 10:56:24 0
Erciyes

Erciyes'te Geleneksel Sporlar Şöleni: Kökbörü ve Kızak Şampiyonası Yoğun İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Erciyes'te düzenlenen Kökbörü ve Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası, yaklaşık 5 bin kişiyi ağırladı. İki gün süren etkinlikler, bölgenin spor turizmindeki çok yönlü kimliğini pekiştirdi.


19 mekanik tesisi, 41 pisti ve 112 kilometrelik pist uzunluğuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Erciyes, dört mevsim spor merkezi olma hedefinde ilerlemeye devam ediyor. Kayseri, bu kapsamda spor ve kültür alanındaki vizyonunu bir kez daha güçlü organizasyonlarla ortaya koydu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın öncülüğünde düzenlenen iki etkinlik, Erciyes'in ulusal ve uluslararası spor merkezi kimliğini güçlendirdi.

Kar Üzerinde İlk Kökbörü Mücadelesi

Türk dünyasının geleneksel sporlarından kökbörü, Türkiye'de ilk kez 28 Mart'ta Erciyes Tekir Kapı'da kar üzerinde oynandı. Atlı sporcuların mücadelesi izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatırken, etkinliği Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere il protokolü takip etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, World Ethnosport, Spor Toto, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Erciyes A.Ş., Spor A.Ş., Ulaşım A.Ş., Kaytur ve Erciyes Üniversitesi'nin destekleriyle hayata geçirilen organizasyon, kültürel mirasın sporla buluştuğu bir platform oldu.

Geleneksel Kızakta Türkiye Şampiyonası

Erciyes'teki bir diğer organizasyon ise Hisarcık Kapı'da düzenlenen ve iki gün süren Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası oldu. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 27-28 Mart'ta organize edilen şampiyonada, Kastamonu ve Erzurum kızağı kategorilerinde 10 ilden 52 sporcu mücadele etti. Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleşen yarışlarda sporcular, 200 metrelik parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarıştı.

5 Bin Kişilik İzleyici Kitlesi

Toplamda 5 bin kişinin takip ettiği bu iki organizasyon, Erciyes'in sadece bir kayak merkezi değil, aynı zamanda geleneksel sporların yaşatıldığı önemli bir merkez olduğunu gösterdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin ilk destinasyon yönetim şirketi olan Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Kayak Merkezi, vizyoner organizasyonlarla şehrin marka değerini artırmaya devam ediyor.

ACES Europe tarafından "2024 Avrupa Spor Şehri" ilan edilen Kayseri, 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve 2029 Dünya Spor Başkenti adaylık süreçlerini sürdürüyor. "Kökbörü Oyunları Erciyes 2026" organizasyonu ve Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası, bu vizyonun sahadaki somut yansımalarından biri olarak öne çıktı. Erciyes'te gerçekleşen bu organizasyonlar, hem Anadolu'nun kadim spor mirasını geleceğe taşımaya hem de Kayseri'yi uluslararası spor sahnesinde daha görünür kılmaya katkı sağlıyor.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com


İletişim'den "Türkiye savaşa girecek" iddialarına açıklama!
Ege Gastronomi Turizmi’nde Sezer Altan güven tazeledi
Bursa İnegöl’den Türkiye’ye mobilyada 'sıfır atık' hamlesi
Kibarlık Budalası Sakarya’da sahnelendi
Kuvvetli yağış Sapanca Gölü’nü 8 santimetre yükseltti
Bursa'da en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi
En iyi oyun kuşları Gölcük’te ödüllendirildi
DAĞDER’de 40. yıla yakışan vefa gecesi
Konyalı sporcu Melek Su’dan uluslararası turnuvada bronz madalya
Etimesgut Belediyesi'nden 'operasyon değil' açıklaması
Kocaeli İzmit’te girişimci adaylar mülakatlardan geçti
Çankırı'da 'Hesapta Bu Yoktu' Oyununa Yoğun İlgi
Konya Selçuklu'da örnek çevre ve sıfır atık projeleri
Mudanya'da toprak kaymalarına karşı tedbirler artırıldı
Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e futbol sahası müjdesi
Bursa'da özel gereksinimli bireylere istihdamda yeni köprü
Kocaeli'de ekipler su baskını ve taşkın riskine karşı sahada
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık ve Geri Dönüşümde Önemli Kazanımlar Elde Etti

İletişim'den "Türkiye savaşa girecek" iddialarına açıklama!

Ege Gastronomi Turizmi’nde Sezer Altan güven tazeledi

Bursa İnegöl’den Türkiye’ye mobilyada 'sıfır atık' hamlesi

Kibarlık Budalası Sakarya’da sahnelendi

Kuvvetli yağış Sapanca Gölü’nü 8 santimetre yükseltti

Bursa'da en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

  • Pazartesi 10.5 ° / 6.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17