BELEDİYE365 18.06.2025 08:16:37 0
Eş Başkan Bucak, Kulp’ta muhtarların taleplerini dinledi

Eş Başkan Bucak, Kulp’ta muhtarların taleplerini dinledi

Eş Başkan Bucak, Kulp’ta muhtarların taleplerini dinledi


Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Kulp Belediye Eş Başkanları ile birlikte ilçede görev yapan muhtarla bir araya gelerek, taleplerini dinledi. Eş Başkan Bucak, biriken sorunları çözmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.  

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı kent yönetiminde katılımcılığı artırmak ve mahallelerin ihtiyaçlarını dinlemek amacıyla muhtarlarla toplantılarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Kulp Belediyesi Eş Başkanları Fatma Ay ve Murat İpek ile birlikte Kulp ilçesindeki kırsal mahallelerin sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla muhtarla bir araya geldi. Kulp Belediyesinde düzenlenen toplantıya, Eş Başkanların yanı sıra daire başkanları, meclis üyeleri ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlar katıldı.

Muhtarlar toplantıda, köylerde yaşanan su sıkıntısından ulaşım sorunlarına, çocuk parklarından taziye hizmetlerine kadar pek çok başlıkta taleplerini dile getirdi. Muhtarlar, köy yollarının genişletilmesi, çakıl dökülmesi ve asfaltlanması, hasar gören köprülerin onarılması, su tankerlerinin su depolarına ulaşamaması nedeniyle yol yapımının gerekli hale gelmesi, rampaların düşürülerek köy yollarında güvenli ulaşımın sağlanması, grup yollarının bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarının yapılması gibi talepleri gündeme getirdi. Muhtarlar ayrıca toplantının daha sık yapılması önerisinde bulundu. 

Eş Başkan Bucak: Kışa girmeden grup yolları bitmiş olacak

Toplantıda konuşan Eş Başkan Serra Bucak, Kulp'un hem coğrafik şartları hem de çatışmalı ortamın getirdiği dezavantajlar yüzünden yolunun diğer ilçelerden daha kötü olduğuna dikkat çekerek, "Grup yollarının birbirleri ile bağlantı halini inceleyeceğiz ama kışa girmeden Kulp'un grup yolları bitmiş olacak" diye konuştu. 

‘Birikmiş sorunları çözmek için çalışmaya devam edeceğiz’

Muhtarların, abonelikler ve kaçaklar konusunda DİSKİ'ye yardım etmesi ve adaletli bir çözüm için ortaklaşılması çağrısı yapan Eş Başkan Bucak, su sorununun yalnızca Kulp'ta değil Hazro'da, Silvan'da ve diğer ilçelerde de yaşandığını kaydetti. 

Devletin, Diyarbakır'ı ve köylerini 30 yıldır unuttuğunu dile getiren Eş Başkan Bucak, şöyle konuştu: "Şimdi 14 ayda, bir kerede tüm sorunlar çözülmüyor. Aynı anda bütün köylerin su sorununu çözmemiz mümkün değil. Herkesin kendi anlayışını değiştirmesi lazım. Çoklu sorunlarımız, personelden araca, devletin engellemesine kadar birçok problem var. Lice, Kulp, Kocaköy üçgeninde bir çöp istasyonu kurmak istiyoruz ancak engel olunuyor. Ama biz durmayacağız, çalışacağız. Ne yapıp edip bunu halledeceğiz. Birikmiş sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Kulp Belediyesine ziyaret

Eş Başkan Bucak, toplantıdan sonra Kulp Belediyesini ziyaret etti. Kulp Belediyesi Eş Başkanları Fatma Ay ve Murat İpek, Eş Başkan Bucak'ı belediye binası girişinde karşıladı. Eş Başkan Bucak, belediye hizmet binasına geçerek Ay ve İpek ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

İlçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Eş Başkan Bucak, Ay ve İpek'e çiçek takdim ederek görevinde başarılar diledi.

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com


Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor
Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor
Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı
Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi
Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu
Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi
Aksaçlılar Derneği'nden İzmir Barosu'na tepki
Ünlü Dedektif Savaş Kurtbaba, üniversitelilerle buluştu
UNESCO'da Türkiye'nin varlık sayısı artıyor! Zerzevan Kalesi ve Mithraeum 2026'da değerlendirilecek
Sakarya Büyükşehir ve İŞKUR’dan engellilere kariyer desteği
Urfa Kent Sempozyumu, Şanlıurfa'nın Geleceğini Tartışmak Üzere Başladı
Köy Enstitüleri Bursa'da Panelle Anıldı: Üretken ve Aydınlanmacı Modelin İzleri
İstanbul Maltepe’de disiplinlerarası sanat buluşması
Libya ve Afrika’ya ticaret kapısı, Yenişehir’den açıldı
Kadın dayanıklılığı ekonomiye güç katıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan futbolda yasa dışı bahis tepkisi: Bu skandallar bizi üzdü!
Bilecik Valisi Sözer’den Gazi Halil Er’e anlamlı ziyaret
Aydın'da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları 17 İlçede Eş Zamanlı Sürüyor

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor

Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı

Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi

Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu

Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8