EKONOMİ 14.02.2026 14:04:40 0
Eskişehir

Eskişehir'de ÇİDEM için imzalar atıldı

Eskişehir'de ÇİDEM için imzalar atıldı


2026 Eskişehir Yılı vizyon projeleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Seyitgazi Belediyesi arasında kırsal kalkınmaya güç katacak önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.ESKİŞEH

ESKİŞEHİR (İGFA) - Protokol ile birlikte Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde Çiftçi Destekleme ve Eğitim Merkezi (ÇİDEM) kurulacak. Eskişehir’in bereketli topraklarını bilgi ve teknolojiyle buluşturmayı hedefleyen protokol, kentin tarımsal potansiyelini daha da ileriye taşımayı amaçlıyor.

İmzaları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe attı. Atılan imzalarla birlikte, üreticinin yanında duran, sürdürülebilir ve yenilikçi bir kalkınma modeli için güçlü bir adım atılmış oldu.

Protokol kapsamında; Eskişehir merkez ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların modern ve yenilikçi tarım uygulamaları konusunda bilinçlendirilmesi, uygulamalı eğitim faaliyetleriyle bilgi ve teknolojinin doğrudan sahaya aktarılması hedefleniyor. Sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışı doğrultusunda çiftçilerin üretim kapasitelerinin artırılması, tarımsal verimliliğin yükseltilmesi ve katma değeri yüksek üretim modellerinin yaygınlaştırılması için kapsamlı çalışmalar yürütülecek.

Bu vizyon doğrultusunda Çiftçi Destekleme ve Eğitim Merkezi (ÇİDEM) kurulacak. ÇİDEM; yalnızca bir eğitim alanı değil, aynı zamanda üretim, uygulama ve paylaşım merkezi olacak. Tarımsal üretimden kırsal turizme kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterecek merkez, çiftçilere yeni nesil tarım tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme imkânı sunacak.

Proje, Seyitgazi ilçesi Taşlık Mahallesi’nde hayata geçirilen “Taşlık Çiftlikköy Projesi” kapsamında yürütülecek. Doğayla uyumlu üretim anlayışıyla şekillenecek bu model, bölge çiftçisine rehber olurken Eskişehir’in kırsal kalkınma vizyonuna da örnek bir katkı sağlayacak.

Protokolün imza töreninde konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, “ÇİDEM’deki uygulamalı eğitimlerle üretim kapasitesini artırmayı, teknolojiye dayalı sürdürülebilir kırsal kalkınmayı birlikte büyütmeyi hedefliyoruz. Tarım projelerini önemsiyoruz; çünkü biliyoruz ki güçlü bir kırsal yapı, güçlü bir Eskişehir demektir. Burası Eskişehir'in özellikle çiftçilik alanında, tarım alanında eğitim verdiği, aynı zamanda turizmle ve kültürle de birleştirdiği ve bir taraftan da üretim yaptığı çok etkili ve örnek bir merkez haline gelecek. Ben şimdiden Uğur Tepe Başkanımız başta olmak üzere destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü bu protokol meclislerimizden geçerek resmîleşti ve bugün imzamıza sunuldu. Bu merkez sadece Seyitgazi'de değil 12 kırsal ilçemizde ve şehir merkezinde bulunan tüm çiftçilerimize hizmet edecek. Ben bu güzel araziyi bütün şehrin hizmetini açan Eskişehir'in her noktasında en ücra köşesinde bile çiftçiliğin tarımın gelişmesi için bu araziyi veren tüm emeği geçen herkese de tekrar teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Yunusemre'de Sevgililer Günü Öncesi Türk Sanat Müziği Konseri Düzenlendi
Çanakkale Belediyesi'nden Kız Öğrenci Yurdu İhale İlanı
Uzunköprü için korkutucu ÇKS raporu
Çanakkale Belediyesi'nden Dolandırıcılık Uyarısı: Ramazan Kolisine İsim Kullanılıyor
Kayseri Talas'ın 'İkram Sofrası' yeniden kuruluyor
Çanakkale'de Alt Yapı Çalışması Nedeniyle Su Kesintisi Yaşanacak
Kayseri Erciyes'te 'Artık Çekilmez Oldun' kızak yarışı
Altınordu Belediyesi Şahincili Mahallesi'nde Asfalt Yenileme Çalışmalarına Başladı
Çanakkale'de Alt Yapı Çalışması Nedeniyle Yol Trafiğe Kapatılacak
Gaziantep'te 'Yeşil Otobüs' coşkusu
Bilim Kahramanları Buluşuyor Karadeniz Bölge Finali Altınordu'da Düzenlenecek
Konya'nın Kültürel Mirası ve Kazı Çalışmaları Turizm Eğitimlerinde Ele Alındı
Eskişehir'de emeklilere destek kartı
Konya Büyükşehir ve TİKA, Bangladeş'teki Arakanlı Mültecilere Afet Eğitimi Verdi
Eskişehir'de ÇİDEM için imzalar atıldı
Diyarbakır Büyükşehir'den bozulan yollara geçici müdahale
Eskişehir Büyükşehir'den 'Ortak Akıl ve Yol Haritası'
Diyarbakır'da kadınlar hak temelli eğitim ile güçlenecek

Yunusemre'de Sevgililer Günü Öncesi Türk Sanat Müziği Konseri Düzenlendi

Çanakkale Belediyesi'nden Kız Öğrenci Yurdu İhale İlanı

Uzunköprü için korkutucu ÇKS raporu

Çanakkale Belediyesi'nden Dolandırıcılık Uyarısı: Ramazan Kolisine İsim Kullanılıyor

Kayseri Talas'ın 'İkram Sofrası' yeniden kuruluyor

Çanakkale'de Alt Yapı Çalışması Nedeniyle Su Kesintisi Yaşanacak

  • Cumartesi 15.8 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 23.5 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 12.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12