Eskişehir’de Porsuk Çayı ve köprüleri yeni ışıklarıyla parlıyor
Eskişehir’de Porsuk Çayı ve köprüleri yeni ışıklarıyla parlıyor
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “2026 Eskişehir Yılı” kapsamında kente değer katan projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Katılımcı yönetim anlayışının önemli örneklerinden biri olan “Bi’ Fikirle Eskişehir” projesi kapsamında vatandaşların önerileriyle belirlenen 26 proje, etaplar halinde yaşama geçiriliyor. Bu projeler arasında yer alan “Porsuk Çayı ve Köprüleri Aydınlatma Projesi” ile kentin simgesi Porsuk Çayı ve üzerindeki köprüler, modern aydınlatmalarla yepyeni bir görünüme kavuştu.
ESKİŞEHİR (İGFA) - Geçtiğimiz yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen katılımcı bütçe uygulaması kapsamında vatandaşlardan gelen ve yine vatandaşlar tarafından değerlendirilerek kabul edilerek “2026 Eskişehir Yılı” kapsamında hayata geçirilen projelerden biri olan Porsuk Çayı ve Köprüleri Aydınlatma Projesi’nde çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun mesaisiyle tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı elektrik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla Porsuk Çayı ve çevresindeki köprüler, modern ve estetik aydınlatma sistemleriyle buluşturuldu.
Böylece Eskişehir’in kent kimliğinde önemli bir yere sahip olan Porsuk Çayı’nın gece görünümüne yeni bir güzellik kazandırılması, kent merkezinin akşam saatlerinde daha aydınlık, canlı ve etkileyici bir atmosfere kavuşması hedeflendi.
Projenin ilk etabında gerçekleştirilen İki Eylül Caddesi Tramvay Köprüsü aydınlatma çalışmalarının ardından Şair Fuzuli Caddesi Araç Köprüsü, Atatürk Caddesi Araç Köprüsü ile Porsuk-1, Porsuk-2, Porsuk-3 ve Porsuk-4 yaya köprülerinde görsel aydınlatma uygulamaları gerçekleştirildi.
Böylelikle “Bi’ Fikirle Eskişehir” projesi kapsamında yer alan “Porsuk Çayı ve Köprüleri Aydınlatma Projesi” hayata geçirilen projeler arasında yerini aldı.
PISA 2025’te Türkiye’den çevre bilimi başarısı! 85 ülke arasında 17’deyiz
Konya Selçuklu'da Melike-Hacı Şimşek ASM için imzalar atıldı
Trabzon Maçka’da içme suyu altyapısı güçleniyor
Pandemi günlerinin yarım kalan vedaları kitap oldu... Yılmaz Işık'tan "Kapı Zillerinin Sessizliği"
Çorum’da okul bahçeleri spor alanlarına dönüşüyor
Denizli'de yaşlılara hipertansiyon eğitimi
- Çarşamba 18.4 ° / 11.2 ° Hafif sağnak yağışlı
- Perşembe 14 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.9 ° / 6.6 ° Güneşli


