BELEDİYE365 24.10.2026 13:36:56 0
Fashion Prime Atölyelerinde Genç Tasarımcılar Geleceği Şekillendiriyor

Fashion Prime Atölyelerinde Genç Tasarımcılar Geleceği Şekillendiriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Fashion Prime Fuarı kapsamında, üniversite öğrencileri fütürizm temalı tasarımlarıyla sürdürülebilir modaya katkı sunan özgün koleksiyonlar hazırladı.

Reklam

Genç Tasarımcıların Yaratıcı Dünyası

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFA tarafından düzenlenen Fashion Prime-9. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, sektör profesyonellerinin yanı sıra genç tasarımcıların üretim süreçlerine de ev sahipliği yaptı. Fuar kapsamında düzenlenen kumaş ve tasarım atölyelerinde, üniversite öğrencilerinin farklı kumaşları özgün tasarımlara dönüştürerek ürettiği fütürizm temalı kıyafet ve ayakkabı tasarımları, ziyaretçilerle buluştu.

Kumaş ve Tasarım Atölyesi

21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen fuar kapsamında, Üçel Moda Akademisi iş birliği ile düzenlenen "Kumaş ve Tasarım" atölyesinde öğrenciler, fütürizm temasından yola çıkarak bir koleksiyon tasarladı. Ayrıca Numan Kaygısız tarafından yürütülen "Ayakkabı Tasarımında Kumaşın Yaratıcı Kullanımı" atölyesinde, tekstil kumaşlarının ayakkabı tasarımındaki kullanımı üzerine odaklanıldı. Tekstil, moda tasarımı ve ayakkabı tasarımı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, atölyelerde edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökerek özgün tasarımlar ortaya koyma imkanı buldu.

Deneyimlerin Genç Nesillere Aktarımı

Ayakkabı tasarımı, üretimi ve eğitim alanlarında uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Numan Kaygısız, fuarda gençlerle deneyimlerini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kaygısız, üniversitelerde ayakkabı tasarımı bölümlerinin açılmasıyla birlikte alana ilgi duyan gençlerin sayısının arttığını belirtti. Kaygısız, edindiği bilgi birikimini yeni nesillere aktarmayı önemli bir sorumluluk olarak gördüğünü vurgulayarak, atölye kapsamında gelinlik ve abiye sektörüne yönelik tasarımlardan yola çıkarak kumaşın ayakkabıda yaratıcı kullanımına odaklandıklarını belirtti.

Sürdürülebilir Moda ve Geri Dönüşüm

Üçel Moda Akademisi stilistik eğitmeni Belkıs Ramazan Öztürk, öğrencilerle hazırladıkları koleksiyonun tasarım sürecini ve sürdürülebilir moda yaklaşımını aktardı. Öztürk, bu yılki çalışmada tasarımların çizimlerinin yapıldığını ve hikaye panolarının oluşturulduğunu belirtti. Öztürk, destek veren firmaların elinde kalan veya kullanılmayan kumaşların değerlendirildiği bu çalışma ile geri dönüşüme katkı sağlamayı ve sürdürülebilir moda anlayışını desteklemeyi amaçladıklarını dile getirdi. Atölyelere katılan öğrenciler ise yeni teknikler öğrenerek fikirlerini somut ürünlere dönüştürmenin öğretici bir deneyim olduğunu ifade etti.


İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com


Pendik Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'na Özel Fotoğraf Sergisi
Pendik Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'na Özel Fotoğraf Sergisi
İluh Deresi By-Pass Hattı Projesi İçin Kamulaştırma Kararları Yayımlandı
Tarihi Kuyumcu Han hizmete açıldı
BTSO Başkanı Matlı’dan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Biba’ya ziyaret
4. Kayseri Gastronomi Günleri'ne Vatandaşlardan Tam Not
Sabiha Gökçen’den kapsayıcı bir başarı hikayesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dijital Belediyecilik Vizyonunu CIDA 2026'da Paylaştı
Körfez'de Selden Etkilenen Dere Geçiş Yolu Yeniden Ulaşıma Açıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Geniş Kapsamlı Afet Tatbikatı
Kütüphanelerde Kültürel Derinlik: Soyut Vatan Projesi Başlıyor
Başkan Büyükkılıç Gastronomi Günleri'nde Vatandaşlarla Buluştu
Kocaeli'de Kızıl Geyikler Doğayla Buluştu: Gelecek Nesillere Miras Bırakma Hedefi
Kocaeli'de Ağır Vasıta Trafiğine Yeni Denetim Sistemi
İlimtepe Bağlantı Yolu'nda 2. Etap Çalışmaları Başladı
Gece Yolcuları ve Oda Orkestrası Kocaeli'de Buluşuyor
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Güney Koreli Başkonsolosu Taeyoung Park ile Bir Araya Geldi
Şair Nurullah Genç, Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda Edebiyatın Gücünü Anlattı
Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda Final Gününde Önemli İsimler Buluşacak

Pendik Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'na Özel Fotoğraf Sergisi

İluh Deresi By-Pass Hattı Projesi İçin Kamulaştırma Kararları Yayımlandı

Tarihi Kuyumcu Han hizmete açıldı

BTSO Başkanı Matlı’dan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Biba’ya ziyaret

4. Kayseri Gastronomi Günleri'ne Vatandaşlardan Tam Not

Sabiha Gökçen’den kapsayıcı bir başarı hikayesi

  • Cumartesi 20 ° / 12 ° false
  • Pazar 20.1 ° / 10.1 ° false
  • Pazartesi 19.9 ° / 11 ° Çok bulutlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 6 1 1 6 19
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 8 5 1 2 9 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 8 5 2 1 16 16
4.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 2 1 13 16
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 5 3 0 6 15
6.KOCAELİSPOR 9 5 4 0 2 15
7.ARCA ÇORUM FK 8 4 3 1 5 13
8.KASIMPAŞA A.Ş. 8 3 1 4 3 13
9.CORENDON ALANYASPOR 9 3 3 3 -2 12
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 8 3 3 2 0 11
11.ERZURUMSPOR FK 8 3 3 2 -6 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 3 4 1 -3 10
13.GÖZTEPE A.Ş. 8 2 3 3 1 9
14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 2 4 2 -4 8
15.GENÇLERBİRLİĞİ 8 2 4 2 -9 8
16.TÜMOSAN KONYASPOR 8 1 5 2 -5 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 1 6 1 -12 4
18.EYÜPSPOR 8 1 7 0 -20 3