Gemlik'te Altyapı Yenileniyor, Taşkın Riskine Karşı Önlem Alınıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ ekipleri, Gemlik'in sahil mahallelerinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yenileyerek altyapıyı güçlendiriyor ve taşkın riskini azaltıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ aracılığıyla Gemlik ilçesinin Orhaniye ve Cumhuriyet (Manastır) mahallelerinde altyapı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Sahil bandında gerçekleştirilen kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı ile bölgenin altyapısının daha dayanıklı ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
Güçlendirme Çalışmaları Hız Kesmiyor
BUSKİ ekipleri, altyapı sorunlarının yaşandığı bölgede, özellikle zaman zaman meydana gelen taşkınları önlemek amacıyla çalışma başlattı. Toplam 1500 metre uzunluğundaki hat üzerinde, 500 milimetre çapında beton borular kullanılarak yeni kanalizasyon hattı imalatı yapılıyor.
Taşkınlara Karşı Çift Önlem
Yenilenen kanalizasyon hattının yanı sıra yağmur suyu hattının da tamamlanmasıyla, bölgede yağışlı dönemlerde yaşanan taşkın sorununun önüne geçilmesi planlanıyor. Çalışmalar, mevcut altyapının yetersiz kaldığı noktalara odaklanıyor.
Mahalle Sakinlerinden Memnuniyet
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gamze Hızal, yürütülen çalışmalar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti. Hızal, "Altyapılar yetersizdi ve sürekli taşmalar oluyordu. Çalışmalar hızlı ilerliyor. Tamamlandığında hem kötü görüntüden hem de kötü kokulardan kurtulacağız. Esnafımız da bu sorundan şikayetçiydi, artık ortadan kalkıyor" ifadelerini kullandı.
Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Şehitkamil Belediyespor'un Altyapı Takımları Türkiye Şampiyonası'na Uğurlandı
Şehitkamil'de Ücretsiz Düğün Salonu Sayısı Artacak
Şanlıurfa'da Bağımlılıkla Mücadelede 100 Kişilik Başarı
Gemlik'te Altyapı Yenileniyor, Taşkın Riskine Karşı Önlem Alınıyor
Bursa Uluslararası Spor Festivali'nin İkincisi Coşkuyla Devam Ediyor
810 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı
- Cumartesi 13.6 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.3 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 10.5 ° / 6.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


