BELEDİYE365 25.02.2025 02:17:18 0
GENÇLER ÇEVRE ATÖLYESİ

GENÇLER ÇEVRE ATÖLYESİ'NDE BULUŞTU

GENÇLER ÇEVRE ATÖLYESİ'NDE BULUŞTU


Alanya Belediyesi, Akdeniz Gençlik Derneği, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) ve Albüs Projesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Alanya Çevre Atölyesi, gençlerin çevre konusundaki görüşlerini paylaşmaları, çözüm önerileri geliştirmeleri ve yerel yönetimle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla düzenlendi. Alanya Eski Belediye Binası Meclis Salonu’ndaki etkinliğe 150 genç katıldı.

Atölyeye, Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Belediye Meclis Üyesi Asrın Ateşoğlu ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Doğan da katılarak, gençlerin çevreye dair önerilerini dinledi ve belediyenin çevre politikalarına dair mevcut çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Faruk Konukçu, atölye kapsamında belediyenin sosyal politikaları üzerine bilgi verdi.

GENÇLERİN ÇEVRE POLİTİKALARINA KATKISI RAPOR HALİNE GETİRİLECEK

Atölyede gençler, Alanya’nın çevresel sorunlarını ve çözüm yollarını tartışarak, fiziksel alanlar, kentsel dönüşüm, enerji yönetimi, su yönetimi, deniz, kıyı yönetimi, doğal alanlar, atık yönetimi, sosyal alanlar ve iklim değişikliği başlıklarında somut öneriler sundu. Atölyeden elde edilen veriler ve gençlerin talepleri rapor haline getirilerek Alanya Belediyesi’ne sunulacak ve belediyenin oluşturacağı çevre politikalarına doğrudan etki edecek. Söz konusu süreç, gençlerin yerel yönetimlerde karar alma mekanizmalarına dahil olmalarını teşvik edecek önemli bir adım niteliği taşıyor.

SIFIR ATIK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAKLAŞIM BENİMSENDİ

Öte yandan atölyede sıfır atık politikası uygulanarak, tek kullanımlık plastik tüketimini önlemek için katılımcılardan kendi bardak ve termoslarını getirmeleri istendi. Etkinlik boyunca geri dönüştürülebilir ve çevre dostu malzemeler kullanıldı ve atık yönetimi konusunda duyarlılık artırıldı. Bu kapsamda, gençlerin çevre bilinci kazanması için doğaya zarar vermeyen uygulamalar teşvik edildi ve sürdürülebilir yaşamın günlük hayatta nasıl uygulanabileceği konusunda farkındalık yaratıldı.

OYUNLAR VE ATÖLYELERLE ÇEVRE FARKINDALIĞI ARTIRILDI

Etkinlik yalnızca tartışmalarla sınırlı kalmayıp, gençlerin çevresel farkındalıklarını artırmak adına çeşitli eğitici oyunlar, grup çalışmaları ve interaktif aktiviteler de gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sayesinde katılımcılar, çevre dostu uygulamaları eğlenceli bir şekilde deneyimleme fırsatı yakaladı. Özellikle takım çalışmasına dayalı oyunlar ve sorun çözme odaklı simülasyonlar, gençlerin çevresel meseleleri daha iyi kavramalarını sağladı. Böylece sadece teorik bilgiyle değil, uygulamalı öğrenme yöntemleriyle de çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

GENÇLERİN KATILIMIYLA GELECEĞE YÖN VERİLECEK

Ayrıca etkinlik, gençlerin çevre politikalarına katılımını artırmayı, sürdürülebilir çözümler üretmelerini teşvik etmeyi ve yerel yönetimlerle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamayı amaçlıyor. Alanya Belediyesi ve paydaş kuruluşlar, gençlerin önerilerini hayata geçirmek ve çevre politikalarını daha kapsayıcı hale getirmek için çalışmalarını sürdürecek. Alanya’nın çevresel geleceğine katkı sunmak isteyen gençler için benzer etkinliklerin devam edeceği belirtilirken, Alanya Belediyesi, Akdeniz Gençlik Derneği, ALKOD ve Albüs Projesi, çevre bilincini artırmaya yönelik projelerini büyüterek devam ettirecek.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com



BAŞKANIMIZ, GÜDEF GENEL BAŞKANI SELAMİ KOLCU VE KOCAELİ BAŞİSKELE’DE HEMŞERİLERİMİZ BİR ARAYA GELDİ
Maşuk Tokı̇ Yolunda Asfalt HazırlığI BaşLadı
BAŞKANIMIZ, GALATASARAY VE FENERBAHÇE DERBİ MAÇINI MESAİ CAFE’DE İZLEDİ
Büyükşehir DESKİ’den Tavas Yukarıboğaz’a temiz ve sürekli içme suyu
GENÇ GÜREŞÇİMİZ ŞEHRİMİZİ GURURLA TEMSİL ETTİ
BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ, ALTIN MADENCİLİĞİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ PANELİNE KATILDI
YEŞİLÇAM ŞARKILARI KOROMUZ YENİ YETENEKLERİNE KAVUŞTU
"EYVAH YİNE KARIŞTI" VATANDAŞLARIMIZI KAHKAHAYA BOĞDU
ŞEHİTKAMİL GÜVENLİ VE KONFORLU YOLLARA KAVUŞTU
Kepez’de Yörük Kültürü Yaşatıldı
Kepez personeline İSG Eğitimi
Dersimiz bilinçli yetiştiricilik
Kepez'in kızlarına altın madalya
Mamak EKOFEST 2025 Başlıyor
Mamak’ta Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi
Kocagöz, “Kepez için hiç durmadan çalışacağız”
Keçiören’de tiyatro geçidi yaşandı
Başkent Gelişim Orkestrasından Muhteşem Konser

BAŞKANIMIZ, GÜDEF GENEL BAŞKANI SELAMİ KOLCU VE KOCAELİ BAŞİSKELE’DE HEMŞERİLERİMİZ BİR ARAYA GELDİ

Maşuk Tokı̇ Yolunda Asfalt HazırlığI BaşLadı

BAŞKANIMIZ, GALATASARAY VE FENERBAHÇE DERBİ MAÇINI MESAİ CAFE’DE İZLEDİ

Büyükşehir DESKİ’den Tavas Yukarıboğaz’a temiz ve sürekli içme suyu

GENÇ GÜREŞÇİMİZ ŞEHRİMİZİ GURURLA TEMSİL ETTİ

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ, ALTIN MADENCİLİĞİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ PANELİNE KATILDI

  • Salı 6.8 ° / -1.8 ° false
  • Çarşamba 9.1 ° / 0.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.2 ° / 5.3 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 24 20 0 4 36 64
2.Fenerbahçe 24 18 2 4 37 58
3.Samsunspor 24 14 6 4 13 46
4.Beşiktaş 23 11 4 8 13 41
5.Eyüpspor 24 11 6 7 12 40
6.Göztepe 23 10 8 5 12 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Trabzonspor 23 8 7 8 11 32
9.Kasımpaşa 24 7 7 10 -5 31
10.Alanyaspor 24 8 9 7 -5 31
11.Rizespor 24 9 12 3 -11 30
12.Antalyaspor 24 8 10 6 -15 30
13.Gazişehir Gaziantep 23 8 10 5 -3 29
14.Konyaspor 24 6 11 7 -8 25
15.Sivasspor 24 6 12 6 -12 24
16.Kayserispor 23 5 9 9 -18 24
17.Bodrum FK 24 6 13 5 -12 23
18.Hatayspor 24 2 15 7 -19 13
19.Adana Demirspor 24 2 19 3 -34 3