Güneydoğu alev alev: Mardin’de termometreler 47 dereceyi gösterdi
Güneydoğu alev alev: Mardin’de termometreler 47 dereceyi gösterdi
Mardin ve çevresinde etkisini sürdüren kavurucu sıcaklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Termometrelerin 47 dereceye kadar yükseldiği kentte vatandaşlar park ve bahçelere akın ederken, uzmanlar ve doktorlar kritik saatler için uyarıda bulundu.
Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Mardin’de hayatı adeta durma noktasına getirdi. Sıcaklığın 47 dereceyi bulduğu kentte vatandaşlar, yaklaşık 15 gündür devam eden aşırı sıcaklar nedeniyle zor anlar yaşıyor.
Evlerinde ve kapalı alanlarda durmakta güçlük çeken Mardinliler, serinleyebilmek için kendilerini park ve yeşil alanlara attı. Sıcaklardan bunalarak soluğu parkta alan vatandaşlardan İbrahim Kudat, durumun vehametini şu sözlerle dile getirdi: "Biraz serinlemek için parkta vakit geçiriyorum. Gece sıcak, gündüz sıcak... Mardin adeta kaynıyor."dedi
Aşırı sıcaklar, fırın gibi yüksek ısıya maruz kalınan iş yerlerinde çalışan esnaf için de mesaiyi çileye dönüştürdü. Mardin’in Yeşilli ilçesinde hizmet veren fırıncılar, tezgah başında serinleyebilmek için çözümü vantilatör kullanmakta buldu.
Fırın esnaflarından Sultan Bilen, sıcaklar yüzünden vantilatör çalıştırmak zorunda kaldıklarını belirtirken; bir diğer fırıncı M. Tahir Tekin ise fırın karşısında yaklaşık 200 derecelik bir ısı altında ekmek pişirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Meteoroloji ve Uzmanlardan Art Arda Uyarılar
Meteoroloji Yetkilileri: Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde şiddetini daha da artıracağını belirterek vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Sağlık Uzmanları ve Doktorlar: Kronik rahatsızlığı bulunanların, yaşlıların ve çocukların, güneş ışınlarının en dik geldiği 11.00 - 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve tedbirli olmaları konusunda kritik bir uyarıda bulundu.
İstanbul'a sağanak ve kuvvetli poyraz uyarısı... Sıcaklıklar 4 derece düşecek
Anadolu Medeniyetleri Müzesi yeni yüzüyle ziyarete hazırlanıyor... 288 eser ilk kez sergilenecek
300 öğrenciye aylık 13 bin 750 TL TENMAK bursu
MEB'den ilkokullarda yeni adım... Yetiştirme Programı artık 2. sınıfları da kapsayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kral Charles'ın Cambridge Camisi ziyaretine mesaj
TÜBİTAK destekli takımlardan uluslararası başarı
- Salı 35.8 ° / 18.5 ° Güneşli
- Çarşamba 35 ° / 18.7 ° Güneşli
- Perşembe 29.4 ° / 16.6 ° Güneşli


