SİYASET 1.11.2017 15:19:24 0
Heyecan dorukta

Heyecan dorukta

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından yeni ismin belirlenmesi için temayül yoklamasına gitti. Başkan adayının bugün açıklanması bekleniyor.


 

Merinos AKKM'de Başkanlık Salonu'ndan yapılan yoklamaya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile partililer katıldı.

“DAVAMIZ HEPİMİZİN ÖNCELİĞİDİR”

Temayül yoklaması öncesi konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Bizler en büyüğünden en küçüğüne kadar her kademeden dava arkadaşımızla birlikte önce Hakk'ın, sonra da halkının rızası için çalışan, bu değerler önünde makam, mevki sevdasını hiçe sayan bir anlayışla siyaset yapan davanın üyeleriyiz. İsimlerden öte, hizmet anlayışımız ve davamız hepimizin önceliğidir. Son günlerde yaşanan ve hiçbir tartışmaya mahal vermeden en güzel şekilde gerçekleştirilen değişim süreci bu gerçeğin en güzel göstergesidir" dedi.

-------------------------------------------------

Merinos AKKM'de Başkanlık Salonu'ndan yapılan yoklamaya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile partililer katıldı.

BELEDİYELERİMİZ DİĞERLERİNDEN BAŞARILI

Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Ülkemizde bin 397 belediyemiz var. 2016 resmi rakamlarına göre 109 milyar geliri, 121 milyarlık gideri olan belediyelerimiz var. Bu belediyelerden 884'ü AK Parti'de. Birileri, 'AK Partili belediyeler başarısız. AK Parti böyle değişime ihtiyaç duyuyor' diye düşünüyor. Asla böyle değil. Türkiye'deki belediyelerle mukayese yaptığımızda, biz bu ülkedeki CHP, MHP, ya da diğer partilerden hepsinden başarılı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Muhalefet, 'Seçimle geldiler, seçimle giderler. Başka hiçbir denetime tabi değildirler' diyor. 5 yıl idari denetimlere belediyeler tabidir. Bunu İçişleri Bakanlığı yapıyor. Mali denetimi Sayıştay yapıyor. Meclis denetimlerini meclis üyeleri yapıyor. Aynı zamanda belediyelerimizi üyelikleri sebebiyle partiler denetler. Biz belediyelerin seçimle gelip gittiğini biliriz. Bu süreç içerisinde de bir sürü denetime tabi olduklarını biliriz" diye konuştu.

SANDALYELERİN UÇUŞTUĞU PARTİ DEĞİLİZ

"Bir değişime, milletin talebine cevap verme ihtiyacı doğdu" diyen Kaya, şunları söyledi:"Bu oturduk, belediye başkanlarımızla karşılıkla istişare ettik, değerlendirdik, böyle bir talepte bulunduk. Bir şehri emanet ettiğimiz 884 AK Partili arkadaşımızın, şehrin hukukunu koruma noktasında, kendilerinden beklentilerimiz var. Biz, 884 arkadaşımızın hukukunu korumak zorundayız. Böyle iftira edenlerin iftiralarına çanak tutan, ya da onlardan hoşlanan, sandalyelerin uçuştuğu parti değiliz. Biz hiçbir belediye başkanımıza kaset komplolarıyla siyasal iktidar değiştiren parti de değiliz."

DEĞİŞİMLER MİLLETİN TALEBİ ÜZERİNE OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise, "Bu değişimler Türk milletimizin talebi üzerine olmuştur. Partimizin yaptığı araştırmalar ve çalışmalar ile bu kararlar verilmiştir. Bugüne kadar görev yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Siyaset sadece bir makamda, mevkide yapılan bir iş değildir. Bugün burada hizmet yapmışsındır, yarın eğer hizmet yapma isteğin var ise, parti ahlakın var ise, başka bir noktada hizmetlerine devam edersin" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.



Haliliye'de Sağanak Sonrası Gece Boyu Koordineli Çalışma
Karatay'da Evli Çiftlere Yönelik Eğitim Programı Başlıyor, Umre Ödülü Verilecek
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Lise Öğrencileriyle Buluştu
Foça Jandarma Komando Okulu'nda 128'inci Dönem Statik Temel Paraşüt Kursu Tamamlandı
İpekyolu Belediyesi, Kürtçe ve Farsça Dil Kursları İçin Kayıtları Başlattı
Kocasinan Belediyesi, 35 Noktaya Enerji Sağlayacak Güneş Santrali İçin Çalışmalara Başladı
Tepebaşı'nda Dünya Su Günü Paneli: Uzmanlardan Su Krizi ve İklim Değişikliği Uyarıları
Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY Helikopteri için Tanıtım Filmi Yayınladı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
24 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar: 88 Şüpheli Yakalandı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Suç Örgütlerini Öven ve Silahlı Paylaşım Yapan Şahıslara Yönelik Operasyonlarda 358 Şüpheli Yakalandı
Ordu Jandarması Mesudiye'de Yayla Kontrolü ve Kış Şartlarında Eğitim Gerçekleştirdi
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Eyyübiye Belediyesi, Yaz Öncesi Park ve Yeşil Alan Bakım Çalışmalarını Hızlandırdı

Haliliye'de Sağanak Sonrası Gece Boyu Koordineli Çalışma

Karatay'da Evli Çiftlere Yönelik Eğitim Programı Başlıyor, Umre Ödülü Verilecek

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Lise Öğrencileriyle Buluştu

Foça Jandarma Komando Okulu'nda 128'inci Dönem Statik Temel Paraşüt Kursu Tamamlandı

İpekyolu Belediyesi, Kürtçe ve Farsça Dil Kursları İçin Kayıtları Başlattı

Kocasinan Belediyesi, 35 Noktaya Enerji Sağlayacak Güneş Santrali İçin Çalışmalara Başladı

  • Perşembe 16.2 ° / 4.6 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.6 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17