SİYASET 1.11.2017 15:19:24 0
Heyecan dorukta

Heyecan dorukta

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından yeni ismin belirlenmesi için temayül yoklamasına gitti. Başkan adayının bugün açıklanması bekleniyor.


 

Merinos AKKM'de Başkanlık Salonu'ndan yapılan yoklamaya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile partililer katıldı.

“DAVAMIZ HEPİMİZİN ÖNCELİĞİDİR”

Temayül yoklaması öncesi konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Bizler en büyüğünden en küçüğüne kadar her kademeden dava arkadaşımızla birlikte önce Hakk'ın, sonra da halkının rızası için çalışan, bu değerler önünde makam, mevki sevdasını hiçe sayan bir anlayışla siyaset yapan davanın üyeleriyiz. İsimlerden öte, hizmet anlayışımız ve davamız hepimizin önceliğidir. Son günlerde yaşanan ve hiçbir tartışmaya mahal vermeden en güzel şekilde gerçekleştirilen değişim süreci bu gerçeğin en güzel göstergesidir" dedi.

-------------------------------------------------

Merinos AKKM'de Başkanlık Salonu'ndan yapılan yoklamaya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile partililer katıldı.

BELEDİYELERİMİZ DİĞERLERİNDEN BAŞARILI

Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Ülkemizde bin 397 belediyemiz var. 2016 resmi rakamlarına göre 109 milyar geliri, 121 milyarlık gideri olan belediyelerimiz var. Bu belediyelerden 884'ü AK Parti'de. Birileri, 'AK Partili belediyeler başarısız. AK Parti böyle değişime ihtiyaç duyuyor' diye düşünüyor. Asla böyle değil. Türkiye'deki belediyelerle mukayese yaptığımızda, biz bu ülkedeki CHP, MHP, ya da diğer partilerden hepsinden başarılı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Muhalefet, 'Seçimle geldiler, seçimle giderler. Başka hiçbir denetime tabi değildirler' diyor. 5 yıl idari denetimlere belediyeler tabidir. Bunu İçişleri Bakanlığı yapıyor. Mali denetimi Sayıştay yapıyor. Meclis denetimlerini meclis üyeleri yapıyor. Aynı zamanda belediyelerimizi üyelikleri sebebiyle partiler denetler. Biz belediyelerin seçimle gelip gittiğini biliriz. Bu süreç içerisinde de bir sürü denetime tabi olduklarını biliriz" diye konuştu.

SANDALYELERİN UÇUŞTUĞU PARTİ DEĞİLİZ

"Bir değişime, milletin talebine cevap verme ihtiyacı doğdu" diyen Kaya, şunları söyledi:"Bu oturduk, belediye başkanlarımızla karşılıkla istişare ettik, değerlendirdik, böyle bir talepte bulunduk. Bir şehri emanet ettiğimiz 884 AK Partili arkadaşımızın, şehrin hukukunu koruma noktasında, kendilerinden beklentilerimiz var. Biz, 884 arkadaşımızın hukukunu korumak zorundayız. Böyle iftira edenlerin iftiralarına çanak tutan, ya da onlardan hoşlanan, sandalyelerin uçuştuğu parti değiliz. Biz hiçbir belediye başkanımıza kaset komplolarıyla siyasal iktidar değiştiren parti de değiliz."

DEĞİŞİMLER MİLLETİN TALEBİ ÜZERİNE OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise, "Bu değişimler Türk milletimizin talebi üzerine olmuştur. Partimizin yaptığı araştırmalar ve çalışmalar ile bu kararlar verilmiştir. Bugüne kadar görev yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Siyaset sadece bir makamda, mevkide yapılan bir iş değildir. Bugün burada hizmet yapmışsındır, yarın eğer hizmet yapma isteğin var ise, parti ahlakın var ise, başka bir noktada hizmetlerine devam edersin" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.



Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor
Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı
Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi
Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu
Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi
Aksaçlılar Derneği'nden İzmir Barosu'na tepki
Ünlü Dedektif Savaş Kurtbaba, üniversitelilerle buluştu
UNESCO'da Türkiye'nin varlık sayısı artıyor! Zerzevan Kalesi ve Mithraeum 2026'da değerlendirilecek
Sakarya Büyükşehir ve İŞKUR’dan engellilere kariyer desteği
Urfa Kent Sempozyumu, Şanlıurfa'nın Geleceğini Tartışmak Üzere Başladı
Köy Enstitüleri Bursa'da Panelle Anıldı: Üretken ve Aydınlanmacı Modelin İzleri
İstanbul Maltepe’de disiplinlerarası sanat buluşması
Libya ve Afrika’ya ticaret kapısı, Yenişehir’den açıldı
Kadın dayanıklılığı ekonomiye güç katıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan futbolda yasa dışı bahis tepkisi: Bu skandallar bizi üzdü!
Bilecik Valisi Sözer’den Gazi Halil Er’e anlamlı ziyaret
Aydın'da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları 17 İlçede Eş Zamanlı Sürüyor
İzmir'de toplu ulaşımda rekor subvansiyon dönemi

Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor

Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı

Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi

Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu

Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi

Aksaçlılar Derneği'nden İzmir Barosu'na tepki

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8