Huzurevlerine 81 ilde standart ve bütüncül bakım modeli
Huzurevlerine 81 ilde standart ve bütüncül bakım modeli
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan yeni yönetmelikle huzurevi ve yaşlı bakım hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler hayata geçirildi.
ANKARA (İGFA) - Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan “Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliği” ile yaşlı bakım hizmetlerinde yeni bir döneme girildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düzenlemeyle birlikte hizmetlerin daha sistemli, erişilebilir ve kaliteli hale getirileceğini açıkladı.
Yeni yönetmelik kapsamında, yaşlı bakım hizmetlerinin Türkiye genelindeki 81 ilde daha bütüncül ve standart bir yapıya kavuşturulması hedeflendi.
Ayrıca bakım ihtiyacına göre farklılaşan hizmet modellerinin etkin şekilde uygulanması ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması amaçlandı.
Düzenlemeyle birlikte, ihtiyaç sahibi yaşlıların hizmetlere daha hızlı ve öncelikli erişiminin sağlanması da öncelikler arasında yer aldı.
Bakanlık, büyüklerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların süreceğini vurgulayarak, huzurevlerinde “yuva sıcaklığında” ve yüksek standartlarda hizmet sunulmaya devam edileceğini bildirdi.
Söz konusu yönetmeliğin ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz
Efes Selçuk'a geleceğin şehir plancılarından bakış
Dokuz Eylül'de dijitalleşme ve ulusal güvenlik konuşuldu
Konya’da asansör sektörü ELEVEX'te buluştu
Gaziantep Şehir Tiyatrosu sevgiyi sahneye taşıdı
İpsala iş dünyasının unutulmaz ismi dualarla anıldı
Konya'da MARSAN Girişi’ne Büyükşehir'den yaya üst geçidi
- Çarşamba 18.3 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 22.9 ° / 8.2 ° Güneşli
- Cuma 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli


