GÜNDEM 30.06.2026 10:09:59 0
İçişleri

İçişleri'nden köpek saldırıları sonrası 3 belediye başkanı hakkında işlem... Muğla ve Erzurum'a soruşturma, Şanlıurfa'ya ön inceleme

İçişleri'nden köpek saldırıları sonrası 3 belediye başkanı hakkında işlem... Muğla ve Erzurum'a soruşturma, Şanlıurfa'ya ön inceleme


İçişleri Bakanlığı, Muğla'nın Köyceğiz ve Erzurum'un Narman ilçelerinde çocukların sahipsiz köpeklerin saldırısına uğramasının ardından yürütülen incelemeler kapsamında iki belediye başkanı hakkında soruşturma izni, Şanlıurfa'nın Hilvan Belediye Başkanı hakkında ise ön inceleme izni verildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yaşanan olaylar sonrasında yürütülen inceleme ve soruşturmalar hakkında kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yayımladı.

Bakanlık açıklamasında, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili olaylarda mevzuat hükümlerinin uygulanıp uygulanmadığının titizlikle incelendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki bir çocuğun ağır yaralandığı, ayrıca son iki yılda ilçede 37 kişinin sahipsiz köpek saldırısı nedeniyle tedavi gördüğünün tespit edildiği bildirildi.

Erzurum'un Narman ilçesinde ise 10 yaşındaki Murat Tutar'ın sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı hatırlatıldı.

İKİ BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, Köyceğiz Belediyesi'ne ait hayvan bakımevinin kapasite ve çalışma izinleri açısından yetersiz olduğu, sahipsiz hayvanların toplanmasına yönelik çalışmaların etkin yürütülmediği ve veterinerlik hizmetlerinin ilgili mevzuata uygun şekilde yerine getirilmediği tespit edildi.

Narman Belediyesi'nin ise sorumluluk alanındaki sahipsiz hayvanları uzun süre toplamadığı ve yaşanan saldırıda belediyenin yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğinin değerlendirildiği ifade edildi.

Bu tespitler doğrultusunda Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile Narman Belediye Başkanı Aydemir Adem Kınalı hakkında soruşturma izni verildiği açıklandı.

HİLVAN BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA ÖN İNCELEME

İçişleri Bakanlığı ayrıca, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde belediyenin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan bakımevi kurma yükümlülüğünü yerine getirmediği, bu amaçla gerekli ödeneğin ayrılmadığı ve bakımevi yapımına yönelik herhangi bir işlem tesis edilmediği yönündeki iddialar üzerine yürütülen incelemeler sonucunda Hilvan Belediye Başkanı Serhan Paydaş hakkında araştırma/ön inceleme izni verildiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, vatandaşların can güvenliğinin korunması ve kamu görevlilerinin görevlerini mevzuata uygun şekilde yerine getirmelerinin sağlanması konusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.



Bursa Osmangazi Belediyespor final yolunda iddiasını sürdürdü
Konya Karatay’da hizmet ve yatırım seferberliği
İzmit'ten çocuklara bilim dolu karne hediyesi
İzmir'de zeytininin yol haritası çizildi
SSB Prof. Dr. Görgün Bursa'da iş dünyasıyla buluştu... Bursa'nın milli savunmaya katkısı artıyor
İzmir Bornova’da Mutfak Atölyeleri renkli tariflerle sürüyor
KOSKEM iki haftada 66 vatandaşı kurtardı
Adıyaman’da gönüller aşurede buluştu... Alevi Canlar ve Sünniler aynı sofrada kardeşliği yaşattı
Antalya Muratpaşa’nın mavi bayraklı plajları 1 Temmuz'da açılıyor
Gaziantep'te sokaktan sahaya spor şöleni
Kocaeli 7 yılda amatör spora 425 milyon lirayı aşan destekte bulundu
İstanbul Beylikdüzü'nde 15 bin kişilik aşure ikramı
Mayıs ayı işgücü verileri belli oldu... İşsizlik yüzde 8,2'de kaldı, istihdam arttı
Bursa Osmangazi'de çocuklara ücretsiz sinema keyfi
İzmir Şato’da “Şehrin Panoları” hayat buldu
SGK’dan SUT'ta kapsamlı değişiklik... Obezite ameliyatı, akciğer rehabilitasyonu ve kanser tedavilerine yeni kurallar
Muğla GES yatırımlarıyla karbon salımınını önledi
ESHOT’ta güvenli sürüşün temeli bilimsel denetim

Bursa Osmangazi Belediyespor final yolunda iddiasını sürdürdü

Konya Karatay’da hizmet ve yatırım seferberliği

İzmit'ten çocuklara bilim dolu karne hediyesi

İzmir'de zeytininin yol haritası çizildi

SSB Prof. Dr. Görgün Bursa'da iş dünyasıyla buluştu... Bursa'nın milli savunmaya katkısı artıyor

İzmir Bornova’da Mutfak Atölyeleri renkli tariflerle sürüyor

  • Salı 35.2 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 17.4 ° Güneşli
  • Perşembe 33 ° / 17.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30