BELEDİYE365 23.03.2025 07:35:41 0
İpekyolu Belediyesi

İpekyolu Belediyesi'nden Tarıma Destek: 220 Bin Fide Ücretsiz Dağıtılacak

İpekyolu Belediyesi'nden Tarıma Destek: 220 Bin Fide Ücretsiz Dağıtılacak


Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Tarımsal Destek Ekibi ile Tarımsal ve Hayvancılık Komisyonu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ortak çalışmasıyla kırsal mahallelerdeki çiftçilere 220 bin fide dağıtımı yapılması hedefleniyor. 

İpekyolu Belediyesi, kırsal mahallelerdeki tarımsal üretimi canlandırmak amacıyla önemli bir adım attı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Tarımsal Destek Ekibi ile Tarımsal ve Hayvancılık Komisyonu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ortak çalışmasıyla Bostaniçi Mahallesi'ndeki seralarda sebze tohumu ekimine başladı. Belediye, bu çalışma kapsamında 220 bin fideyi kırsal mahallelerdeki çiftçilere ücretsiz olarak ulaştırmayı hedefliyor.
Yerel Tohumlar Kullanılıyor

Ekilen tohumların bir kısmı belediyenin topladıkları ve muhafaza ettikleri yerel tohumlardan oluşuyor. Bu tohumlar, bölgeye özgü sebzelerden elde edildi ve çiftçilerin aşina olduğu ürünlerin yetiştirilmesini sağlayacak.

Ücretsiz Fide Dağıtımı

Mart ayının ortalarında ekilen fideler, mayıs ayında toprağa aktarılmaya hazır hale gelecek. Fidelerin dağıtımı, İpekyolu Belediyesi'ne bağlı mahallelerdeki köy muhtarları veya önde gelenleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Muhtarlar, fideleri köyde ekim yapan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtacak.

“Kırsal Mahallelerimize Destek Olacağız"

Tarımsal ve Hayvancılık Komisyonu üyesi Medeni Gümüştaş, yapılan çalışmanın önemine değinerek sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını vurguladı. Gümüştaş, "Halkımız bu tohumları temin etmekte zorlanıyor; belediye olarak bu desteği sağlamak istedik. Geçen yıl da fide dağıtımı yaptık fakat sayı azdı. Bu yıl hedefimiz 220 bin fide viyolü dağıtmak" dedi.

Yerel Üretimi Teşvik Hedefi

Ziraat Mühendisi Recai Ülfer ise yerel tohumların önemine dikkat çekerek bu tohumların mahalli olarak kullanılan sebzelerden elde edildiğini ve kırsal mahallelerde üretime katkı sağlayacağını ifade etti. Ülfer, "Mart ayının ortalarında seralarımızda ekime başlıyoruz. Mayıs ayında fideler toprağa aktarılmaya hazır hale gelecek. Fideler, kırsal mahallelerimize dağıtılacak ve domates, biber, patlıcan üretimine geçilecek” şeklinde konuştu.

İpekyolu Belediyesi'nin bu girişimi, kırsal mahallelerdeki tarımsal üretimi artırarak yerel ekonomiye katkı sağlamayı ve çiftçilere destek olmayı amaçlıyor.


Van,İpekyolu Belediyesi
belediye365.com


Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne geri sayım başladı
İkramiyelerin yasalaşma süreci bu hafta da devam edecek
Honaz Kaklık’ta asbest borular tarihe karışıyor
Bursa Büyükşehir, üniversite adaylarının yanında
Ağır yıkıma uğrayan şehir yeniden ihya ediliyor... Kahramanmaraş'ta 4 bin işçi aralıksız çalışıyor
Samsun'da Derecik Mezarlığı çalışmalar başladı
Markalaşma ve pazarlamanın dünyaca ünlü uzmanları İstanbul'a geliyor
Baharın habercisi için Bursa Tophane MTAL'de demir dövüldü
Malatya Büyükşehir’de pazarcı esnafına yeni düzenleme
Yabani sakız ağaçları Ankara fıstığı olacak!
Konyalı sporcudan uluslararası çifte zafer
Patili canlar yeni yuvalarına kavuşuyor
Ankara Büyükşehir'de 6 personele 'konser' soruşturması
Minik öğrenciler BAÇEM’de bitkilerle tanıştı
Anayasal hakkı istismara 1.133 gözaltı!
Muğla'da kadının sesi sahneden yükseldi
Artvin Valisi Ergün şehit Aydemir'in ailesini kabul etti
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden ‘Üreten Kütüphaneler’ konulu resim yarışması

Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne geri sayım başladı

İkramiyelerin yasalaşma süreci bu hafta da devam edecek

Honaz Kaklık’ta asbest borular tarihe karışıyor

Bursa Büyükşehir, üniversite adaylarının yanında

Ağır yıkıma uğrayan şehir yeniden ihya ediliyor... Kahramanmaraş'ta 4 bin işçi aralıksız çalışıyor

Samsun'da Derecik Mezarlığı çalışmalar başladı

  • Pazartesi 20.1 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 22.5 ° / 10.9 ° false
  • Çarşamba 24.1 ° / 11.6 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35