GÜNDEM 21.08.2026 15:39:00 0
İsrail’e bir tepkide Kılıçdaroğlu'ndan: Türkiye’ye kimse mesaj veremez

İsrail’e bir tepkide Kılıçdaroğlu'ndan: Türkiye’ye kimse mesaj veremez

İsrail’e bir tepkide Kılıçdaroğlu'ndan: Türkiye’ye kimse mesaj veremez

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in Suriye’deki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı’na yönelik saldırısını ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Türkiye’ye ilişkin sözlerini sert ifadelerle eleştirdi.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in Suriye’nin İdlib kırsalındaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı’na düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun saldırının ardından Türkiye’ye yönelik açıklamalarının da kabul edilemez olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Netanyahu’nun “Türkiye’ye mesaj verdik, daha iyi anlamalarını sağladık” sözlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğine yönelik açık bir tahrik olduğunu savundu.

“KİMSE TÜRKİYE’YE AYAR VERMEYE KALKIŞAMAZ”

İsrail’in Türkiye Cumhuriyeti’ni “hizaya çekmek” veya “ayar vermek” gibi bir dil kullanamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, söz konusu üslubu egemen bir devlete yönelik “kibir ve küstahlık” olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin tarih boyunca bağımsızlığını ve ulusal onurunu koruduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Kimse bu topraklara mesaj vermeye kalkışamaz” mesajını verdi.

İsrail’in saldırısı ve kullanılan dilin Suriye’deki hassas dengeleri bilinçli şekilde bozma girişimi olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, gerilimin tehlikeli bir noktaya taşındığını ve bölgesel istikrarsızlık riskinin büyüdüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin milli çıkarları ve bölgesel istikrar açısından İsrail’in tutumuna karşı kararlı, soğukkanlı ve net bir politika izlenmesi gerektiğini belirtti.

“TÜM BÖLGEYE YÖNELİK TEHDİT”

İsrail’in tutumunun yalnızca Türkiye’yi değil, bölgenin tamamını tehdit ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, saldırının engellenmemesi halinde daha geniş bir çatışma ortamına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin egemenliğine ve uluslararası hukuka dayalı duruşunu taviz vermeden sürdürmesi gerektiğini belirterek, İsrail’in Suriye’deki eylemlerinin bölgesel barış açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.



Malatya’da konteynerler kaldırılıyor
Malatya’da konteynerler kaldırılıyor
Muğla'da yangın mağduru üreticiye destek
Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
Malatya’nın kalbi Akpınar’da büyük dönüşüm
Muğla Akyol’daki kireçli su çilesi sona eriyor
Samsun’da ‘Camiye Gidiyoruz’ programı tamamlandı
Bursa Osmangazi’de Başkan Aydın vatandaşlarla buluştu
İzmir Narlıdere’de asfalt çalışmaları hız kesmeden sürüyor
Balıkesir’de lisanslı depoculuk başlıyor
İsrail’e bir tepkide Kılıçdaroğlu'ndan: Türkiye’ye kimse mesaj veremez
Bakan Gürlek: Netanyahu hakkındaki yargı süreci kararlılıkla sürüyor... Cezasızlık zırhına geçit yok!
Antalya'da süt üreticilerine tank desteği
İzmit Belediyesi Cuma ikramlarına devam ediyor
Tuğgeneralliğe terfi etmişti... Türkiye’nin ilk astronotu Amasya’da görevine başladı
Bursa Büyükşehir'de Gölyazı'ya kapsamlı bakım
AFAD Başkanı Pehlivan’dan selde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyareti
Başkent’in ulaşım geleceği için harekete geçildi
Muğla Menteş’te kanalizasyon altyapısına ilk adım

Malatya’da konteynerler kaldırılıyor

Muğla'da yangın mağduru üreticiye destek

Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor

Malatya’nın kalbi Akpınar’da büyük dönüşüm

Muğla Akyol’daki kireçli su çilesi sona eriyor

Samsun’da ‘Camiye Gidiyoruz’ programı tamamlandı

  • Cuma 34.8 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.2 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 19.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
2.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
3.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
6.GÖZTEPE A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
9.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
10.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
12.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
13.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
14.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
17.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
18.ERZURUMSPOR FK 1 0 1 0 -3 0