İstanbul’da 23 afet grubuyla Ulusal Afet Tatbikatı yapıldı
İstanbul’da 23 afet grubuyla Ulusal Afet Tatbikatı yapıldı
İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen 2026 Ulusal Düzey Afet Tatbikatı’nda, deprem senaryosu üzerinden müdahale süreçleri ve kurumlar arası koordinasyon test edildi. Tatbikata 23 afet grubu ve görevli personel katıldı.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un afetlere hazırlık kapasitesini artırmak amacıyla 2026 Ulusal Düzey Afet Tatbikatı gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında düzenlenen tatbikatta, deprem senaryosu kapsamında afet yönetimi ve müdahale süreçleri uygulamalı olarak değerlendirildi.
İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesi’nde düzenlenen program, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun toplanması ve tatbikat brifingiyle başladı. Tatbikatta 23 afet grubu ve görevli personel görev aldı.
Çalışmalar kapsamında İl Afet Yönetim Merkezi ile ilçe afet merkezleri arasında çevrim içi bağlantılar kurularak bilgi akışı ve koordinasyon süreçleri test edildi. AFAD Başkanlığı ile de iletişim sağlanırken, afet gruplarının görev ve sorumlulukları doğrultusundaki müdahale süreçleri değerlendirildi. Tatbikatın ardından yapılan değerlendirmelerde, İstanbul’un afet ve acil durumlara hazırlık seviyesinin yükseltilmesi ve müdahale kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.
İzmit'te 'Bal Günleri' başladı
Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın birincisi Helios oldu
Bursa’nın kadın muhtarlarından Kestel Belediyesi'ne ziyaret
Manisa Büyükşehir'den asfalt çalışmalarına devam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete: İftira siyasetine teslim olmayız
Bursa Nilüfer’de bin 749 öğrenci Cumhuriyet'e koştu
- Çarşamba 20.9 ° / 11.5 ° Güneşli
- Perşembe 23.5 ° / 14.4 ° Çok bulutlu
- Cuma 24.3 ° / 15.4 ° Güneşli


