YAŞAM 11.05.2025 15:23:33 0
İstanbul

İstanbul'da Engelliler Haftası farkındalığı

İstanbul'da Engelliler Haftası farkındalığı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un her yıl düzenlediği Engelliler Haftası Spor Etkinlikleri, İBB Pendik Çamlık Spor Tesisi’nde yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinliklerde parkur çalışmaları ve gösteri maçlarıyla birbirinden eğlenceli anlar yaşandı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İBB Spor Tesisleri Şube Müdürlüğü, İBB ÖZGEM ve İBB Spor İstanbul koordinasyonunda, engelli ve engelli olmayan tüm sporcuların kaynaşıp birlikte eğlenebilmesi amacıyla düzenlenen Engelliler Haftası Spor Etkinlikleri, yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, İBB Pendik Çamlık Spor Tesisi’nde yapıldı.

Etkinliğe 4 yaş ve üzeri 500 engelli, 500 engelli olmayan sporcu ve ebeveynlerle birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Organizasyonda engelli ve engelli olmayan sporculardan karma takımlar oluşturdu ve hem parkur yarışlarında hem gösteri maçlarında tüm sporcular birlikte mücadele etti.

Engelliler Haftası Spor Etkinlikleri’ne İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Barış Yıldız, İBB Spor Tesisleri Şube Müdürü Mustafa Baştimur, İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk, İBB Spor İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Yıldız ve İBB Engelli Hizmetleri Şube Müdür Yardımcısı Özgür Yurdusev katıldı.

EKREM İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN MESAJ GÖNDERDİ

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan gösteri maçları öncesinde bir de konuşma yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretinden notlar aktaran Aslan, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettim. Öncelikle tüm annelerin yarınki Anneler Günü’nü kutladığını, bugün bu etkinliğe katılabilmeyi çok istediğini belirtti. ‘Ben her zaman bu memlekete, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmeye çalıştım. Engelli kardeşlerimize hizmet etmeye çalıştım. Çocuklara hizmet etmeye çalıştım. Bunun için kreşler, yurtlar, kent lokantaları açtım. Yaşam vadileri, engelli merkezleri yaptım. Tüm çalışma arkadaşlarımla beraber ben sadece İstanbulluya, İstanbullulara hizmet etmek için mücadele ettim’ dedi. Kendisi Silivri’de de hiç durmadan İstanbullulara, Türkiye’deki tüm vatandaşlarımıza, engelli kardeşlerimize, çocuklara, gençlere, kadınlara hizmet etmek için gece gündüz mücadele veriyor. Ekrem İmamoğlu sadece engelli vatandaşlara, buradaki güzel insanlara, çocuklara, kadınlara hizmet ettiği için cezalandırılıyor olabilir ama onu dört duvar arasında tutmak onun çalışmasına engel olacak bir durum değil” dedi.



Bursa'da 'Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim' sergisi
Değirmendere'de geleneksel Rahvan yarışları nefes kesti
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: "ŞEHRİMİZE YAKIŞIR 30 METRELİK BULVARI HİZMETE AÇTIK."
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “DİRİLİŞİN ADI OLAN 15 TEMMUZ’UN RUHUNU ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”
İpsalalı CHP'li Meclis Üyeleri: Süt fiyatları acilen güncellenmeli
'Yüksek Hızlı'da yazlık yoğunluk... Ek seferler devrede
Kick boksta Çayırova’ya Türkiye şampiyonluğu geldi
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “DOĞAL YAŞAM ALANIYLA BİRLİKTE, HAYVAN BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE EN İYİSİNİ BİZ YAPIYORUZ.”
Edirne'de minik öğrencilerden Jandarma'ya ziyaret
Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi
Mersin’de zafer coşkusu sahaya yansıdı
Elbistan’daki zehirlenme krizi aile hekimlerini vurdu!
DENEYİMLİ VATANDAŞLARIN TİYATRO GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
TEPEBAŞI'NIN ÇOCUKLARI YAZ TATİLLERİNİ SPOR YAPARAK GEÇİRİYOR
AĞUSTOS DÖNEMİ İÇİN YÜZME KURSU KAYITLARI BAŞLIYOR
Bursa Osmangazi'de özel bireyler OBAM etkinliğinde buluştu
Edirne'de CHP'li Milletvekili Yazgan’dan Celil Özcan destek
İETT saha denetimlerini arttırdı
Bursa'da 'Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim' sergisi
Değirmendere'de geleneksel Rahvan yarışları nefes kesti

Değirmendere'de geleneksel Rahvan yarışları nefes kesti

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: "ŞEHRİMİZE YAKIŞIR 30 METRELİK BULVARI HİZMETE AÇTIK."

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “DİRİLİŞİN ADI OLAN 15 TEMMUZ’UN RUHUNU ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”

İpsalalı CHP'li Meclis Üyeleri: Süt fiyatları acilen güncellenmeli

'Yüksek Hızlı'da yazlık yoğunluk... Ek seferler devrede

Kick boksta Çayırova’ya Türkiye şampiyonluğu geldi

  • Pazar 35.2 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 17.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2