YAŞAM 17.04.2026 17:52:26 0
İZKİTAP, kapılarını açtı

İZKİTAP, kapılarını açtı

İZKİTAP, kapılarını açtı


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 17-26 Nisan tarihlerinde 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek İZKİTAP-7. İzmir Kitap Fuarı’nın açılışını yaptı.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen İZKİTAP-7. Izmir Kitap Fuarı başladı.

26 Nisan’a kadar Kültürpark’ta gerçekleştirilecek fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın onur konuğu yazarı Oya Baydar, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, mesek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yayınevlerinin temsilcileri, yazarlar, şairler, akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar ve kitapseverler katıldı. Bu yıl fuarda, yaklaşık 200 katılımcı yer alırken 400’e yakın yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve sanatçı okurlarla buluşacak. Program kapsamında söyleşi ve imza günleriyle birlikte 500’e yakın etkinlik yapılacak. İZKİTAP’ın onur konuğu, çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Oya Baydar, 18 Nisan günü imza ve söyleşisi ile Ahşap Sahne’de okurlarıyla buluşacak.

“BEHÇET UZ’UN HAYALİNİ YAŞATIYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Tugay, baharı kitapla karşılamanın kendileri için büyük bir keyif olduğunu belirterek, “Bu keyfi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Kültürpark, yanmış ve yıkılmış bir alandan yeşil bir alana dönüştürülürken, dönemin belediye başkanı Behçet Uz ve arkadaşları buraya ‘Kültürpark’ adını vermek istemiş. Çünkü bu alanın, kentin yaşayanlarına, özellikle de İzmir’in gençlerine kültürel zenginlik katan ve onları geliştiren bir yer olmasını hayal etmişler. Biz de bu ruha uygun çalışmaları bir süredir sakin ve kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Kültürpark’ta kültür ve sanat faaliyetlerinin artması için çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda park içinde yeni müzeler ve sergi alanları oluşturuldu. Artık Hasan Âli Yücel Kütüphanesi ve İlber Ortaylı Kütüphanesi de var. Her geçen gün yenileri eklenmeye devam edecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları hemen her akşam oyunlarını sahneliyor. Düzenlediğimiz etkinlikler de kentimizin kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sağlıyor” dedi.

Kültürün, toplumların iyiye ya da kötüye yönelmesinde belirleyici olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Kültür, yazılan kanunlarla değil, yaşanarak olgunlaşan ve içselleştirilen bir olgudur. Bugün çevremizde, bazı şeylerin yanlış gittiğine dair pek çok örnek görüyoruz. Bunun, kültürümüzü zedeleyen unsurlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu nedenle insanların zihin ve kültür dünyasını zenginleştiren çalışmalar yapmak zorundayız. Kültüre, sanata ve özellikle edebiyata yönelik her çalışma büyük değer taşıyor. İzmir, çok kültürlü yapısı ve hoşgörüsüyle sanatçı yetiştiren ve sanatla her zaman barışık olan bir şehir.” diye konuştu.

“EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY UMUT”

Konuşmasında kitapların önemine değinen Başkan Tugay, “Bazen tarif edemediğimiz duyguları bir şiirin mısrasında ya da bir hikâyenin satırlarında bulur, ‘İşte bu’ deriz. En çok ihtiyacımız olan şey umut. Ancak umudun gerçeğe dönüşmesi için herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Kısa bir yaşamımız var ve hızla geçiyor. Ne olursa olsun; iyiliğin, doğruluğun, adaletin, barışın, kardeşliğin, edebiyatın ve sanatın yanında olmalıyız” dedi.

Fuarın onur konuğu Oya Baydar’ın edebiyatın çınarlarından biri olduğunu belirten Başkan Tugay, “Oya Baydar, toplumun farklı yönleriyle yüzleşmesine katkı sunan, bize dair hikayeler anlatan çok değerli bir yazar. Romanları ve öyküleriyle toplumsal bir panorama çizerken, aynı zamanda insanın psikolojik derinliklerine de iniyor. Kendisiyle burada bulunmak bizim için büyük bir onur. Davetimizi kabul ederek bizi onurlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Okurları da onu İzmir’de görmekten büyük mutluluk duyacaktır” dedi.

Fuarın onur konuğu yazar Oya Baydar, “Beni fuara davet ettiğiniz ve onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Çünkü okurların sevdiği ama fuarların çok da sık tercih ettiği bir yazar değilim. Bu nedenle İzmir’de onur konuğu olarak seçilmem beni gerçekten hem onurlandırdı hem de sevindirdi. İçinden geçtiğimiz dönem hem dünya hem ülkemiz açısından 86 yıllık ömrümde hiç yaşamadığım kadar zor bir dönem. Umuda her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Edebiyat, toplumsal hafızayı canlandırma aracı olduğu kadar umut pınarıdır. Edebiyat aynı zamanda sığınaktır. Kötü zamanlarımızda edebiyat sığınağımızdır ve o sığınakta umut etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.



TÜRASAŞ’tan milli savunmaya yerli vagon desteği... 41 adet ZACENS üretilecek
Bursa’nın projeleri Bakanlıkta masaya yatırıldı
Başkan Tugay: İzmir dezenformasyon baskısı altındadır
Avustralyalılar artık Türkiye’ye vizesiz gelecek
Eskişehir 95’te “Pozitif Disiplin” vurgusu
Vergi, sosyal güvenlik ve enerji alanında önemli düzenlemeler 'Resmi'leşti.. Yemek bedelinde 300 TL'ye istisna
Antalya’da 23 Nisan coşkusu başladı
Trabzon'da Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruldu
Bursa’dan dünya rekoruna uzanan gurur.. 14 yaşındaki Yağız Kaan barajı aştı
Bakan Tekin: Güvenlikte tavize geçit yok!
Cemil Çiçek Malatya'da 'Özallı Yıllar'da konuştu
MediaMarkt Rekabet'in kararını kabul etmedi!
TAYK Sezonu Captain Haddock Kupası ile başlıyor
İZKİTAP, kapılarını açtı
Şanlıurfa'da 'provokatif paylaşım'lara 60 adli işlem
Çiftçiye dev destek... 12,8 milyar lira hesaplara yatırılıyor
Erzurum’da “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” kampanyasına yoğun katılım
Şanlıurfa'da öğretmene saldırı iddialarına yalanlama!

TÜRASAŞ’tan milli savunmaya yerli vagon desteği... 41 adet ZACENS üretilecek

Bursa’nın projeleri Bakanlıkta masaya yatırıldı

Başkan Tugay: İzmir dezenformasyon baskısı altındadır

Avustralyalılar artık Türkiye’ye vizesiz gelecek

Eskişehir 95’te “Pozitif Disiplin” vurgusu

Vergi, sosyal güvenlik ve enerji alanında önemli düzenlemeler 'Resmi'leşti.. Yemek bedelinde 300 TL'ye istisna

  • Cuma 19.8 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.1 ° / 8.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.6 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 29 21 3 5 45 68
2.FENERBAHÇE A.Ş. 29 19 1 9 38 66
3.TRABZONSPOR A.Ş. 29 19 3 7 25 64
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 29 16 6 7 19 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 29 13 8 8 17 47
6.GÖZTEPE A.Ş. 29 12 6 11 10 47
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 29 9 8 12 -4 39
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 29 9 11 9 -1 36
9.KOCAELİSPOR 29 9 12 8 -9 35
10.TÜMOSAN KONYASPOR 29 8 11 10 -5 34
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 29 8 11 10 -11 34
12.CORENDON ALANYASPOR 29 6 8 15 1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 29 6 13 10 -13 28
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 29 7 15 7 -17 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 29 6 16 7 -14 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 29 4 14 11 -33 23
17.İKAS EYÜPSPOR 29 5 17 7 -23 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 29 5 19 5 -25 20