YAŞAM 21.07.2026 10:35:15 0
İzmir Bornova’da “Üçüncü Yaş Üniversitesi” dönemi başlıyor

İzmir Bornova’da “Üçüncü Yaş Üniversitesi” dönemi başlıyor

İzmir Bornova’da “Üçüncü Yaş Üniversitesi” dönemi başlıyor

Reklam

İzmir Bornova Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği, 60 yaş ve üzeri bireylerin aktif, sağlıklı ve üretken yaşlanmasını destekleyecek Üçüncü Yaş Üniversitesi'nin kurulması için iş birliği protokolü imzaladı. İki yıl sürecek eğitim programında gönüllülük, yaşam boyu öğrenme ve sosyal katılım ön planda olacak.

İZMİR (İGFA) - İzmir Bornova Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği arasında, 60 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Üçüncü Yaş Üniversitesi Kurulması ve Yürütülmesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bornova Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ömer Eşki, Ege Geriatri Derneği Başkanı Mevlüt Ülgen, belediye bürokratları ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Protokolle birlikte Bornova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösterecek Üçüncü Yaş Üniversitesi, Birleşmiş Milletler'in aktif ve sağlıklı yaşlanma hedefleri ile yaşam boyu öğrenme yaklaşımı doğrultusunda 60 yaş üzeri bireylere eğitim, sosyal katılım ve gönüllülük odaklı yeni bir yaşam alanı sunacak.

BAŞKAN EŞKİ: "ÇOK ANLAMLI BİR İHTİYACA CEVAP VERİYORUZ"

İmza töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek önemli bir adım attıklarını belirterek, "Bugün aslında hepimizin hayatında çok önemli ama çoğu zaman dile getirilmeyen bir ihtiyaca yönelik adım atıyoruz. Ege Geriatri Derneği ile birlikte 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bazı hizmetler çok görünmeyebilir ama toplum için son derece kıymetlidir. Bu çalışma da bunlardan biridir." dedi. Eşki, projeye katkı sunan belediye çalışanlarına, akademisyenlere ve Ege Geriatri Derneği yönetimine teşekkür etti.

ÜLGEN: "TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR MODEL OLACAK"

Ege Geriatri Derneği Başkanı Mevlüt Ülgen ise dernek olarak 2016 yılından bu yana Birleşmiş Milletler'in Hayat Boyu Öğrenme yaklaşımı doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bornova Belediyesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin büyük önem taşıdığını ifade eden Ülgen, "Yaşlı bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, dayanıklılıklarını artırmak ve sosyal yaşama daha güçlü katılımlarını sağlamak amacıyla Türkiye'ye örnek çalışmalar yürütüyoruz.Bornova Belediyesi ile imzaladığımız bu protokolün Bornova'daki 60 yaş üstü bireylere önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz." diye konuştu.

EĞİTİM, ÜRETİM VE GÖNÜLLÜLÜK BİR ARADA

Dört yıl süreyle geçerli olacak protokol kapsamında kurulacak Üçüncü Yaş Üniversitesi'nde eğitimler güz ve bahar dönemleri olmak üzere iki yıl sürecek. İlk yıl teorik ve uygulamalı dersler verilecek, ikinci yılda ise katılımcılar gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak aktif rol üstlenecek. Haftada iki gün gerçekleştirilecek eğitimlerde sağlıklı yaşlanma, yaşam becerileri, kültür, sanat, sağlık, kişisel gelişim ve sosyal yaşamı destekleyen birçok başlık yer alacak. Programlarda akademisyenler ve uzman eğitmenler gönüllülük esasına göre görev alacak.

AMAÇ, YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Protokol kapsamında yaşlı bireylerin sağlıklı, başarılı ve aktif yaşlanmalarını desteklemek; toplumsal yaşama katılımlarını artırmak, kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve bilgi ile deneyimlerini toplum yararına aktarabilecekleri ortamlar oluşturmak hedefleniyor.

Ayrıca Bornova Belediyesi'nin yaşlılara yönelik politika ve hizmetlerinde Ege Geriatri Derneği bilimsel ve akademik danışmanlık desteği sağlayacak; eğitim programları, farkındalık çalışmaları ve ulusal-uluslararası projeler ortaklaşa yürütülebilecek.



Gaziantep’te su yönetiminde önemli başarı
Gaziantep’te su yönetiminde önemli başarı
Sakaryalı milli atlet Yunus Emre Civelek Avrupa şampiyonu oldu
Eskişehir'de Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni su deposu ve isale hattı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nde yeni dönem
Trabzon'da resim kurslarına yoğun ilgi
Manisa’da işgaliye ve görüntü kirliliğine geçit yok
Bursa Büyükşehir’den Demirtaş’a 10 bin metreküplük yeni su deposu
Sakarya'da yağışlara karşı hazırlıklarını tamamladı
Manisa’da yılların sorununa kalıcı çözüm
Gaziantep’te orman yangınlarına karşı seferberlik
Muğla Dalaman’da çöp kamyonu sevgisi oyuncağa dönüştü
2027 yılı hac kurası yarın çekilecek
Bursa İnegöl'de Alanyurt Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı
Bursa Yenişehir’de lojistiğe güç katacak yatırım
Kocaeli Gebze'de Başkan Büyükgöz LGS birincilerini ağırladı
Sakarya Yaz Müzik Okulu’nda kayıt heyecanı başlıyor
Konya Büyükşehir’den STK projelerine destek
Antalya’da Hıdırlık Kulesi yeniden ziyarete açıldı

Gaziantep’te su yönetiminde önemli başarı

Sakaryalı milli atlet Yunus Emre Civelek Avrupa şampiyonu oldu

Eskişehir'de Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni su deposu ve isale hattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nde yeni dönem

Trabzon'da resim kurslarına yoğun ilgi

Manisa’da işgaliye ve görüntü kirliliğine geçit yok

  • Salı 35.8 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Perşembe 29.4 ° / 16.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0