İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'dan COP31 Daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Antalya'da düzenlenecek COP31 konferansında İzmir'in iklim çalışmaları için geniş kapsamlı bir program dahilinde yer alacak.
COP31 Konferansı İçin Antalya'da Buluşma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) kapsamında önemli bir davet mesajı yayınladı. 9-20 Kasım tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan konferansta, İzmir'in iklim çalışmaları uluslararası platformda paylaşılacak. Tugay, daha sağlıklı, adil ve dirençli kentlerin inşası için tüm katılımcıları İzmir alanına davet etti.
Uluslararası Oturumlarda Aktif Katılım
Konferans kapsamında yerel yönetimlerin iklim krizi karşısındaki sorumlulukları, kent dirençliliği ve yurttaş katılımı gibi kritik başlıklar ele alınacak. Başkan Tugay, programın ilk gününde farklı oturumlarda hem konuşmacı hem de moderatör olarak görev alacak. 9 Kasım tarihinde İrlanda Hükümeti etkinliğinin yanı sıra, "İklim Eylemi İçin Yerel Diyaloglar" ve "Sağlıklı Kentler, Dirençli Topluluklar" başlıklı oturumlarda yer alması planlanıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Pavyonu'nda düzenlenecek oturumda da konuşmacı olarak görev alacak.
Yoğun Program ve İş Birliği Çalışmaları
Tugay'ın konferans takvimi 11-12 Kasım tarihlerinde de yoğun devam edecek. 11 Kasım'da ICLEI tarafından düzenlenen yüksek düzeyli yuvarlak masa toplantısına katılacak olan Tugay, 12 Kasım tarihinde ise "Meclisten Eyleme: İklim Dirençliliği İçin Yurttaş Katılımı" ve "Toplum Öncülüğünde Dirençlilik" başlıklı oturumlarda konuşmacı olarak yer alacak.
Diğer Yerel Hizmet ve Yatırımlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen diğer projeler kapsamında; çiftçilere yönelik dijital çözümler sunan "İyi Tarım İzmir" uygulaması hizmete sunulurken, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Kemeraltı ve Çankaya bölgelerinde su baskınlarını önlemek amacıyla 185 milyon liralık bir kuşaklama projesi başlatıldı. Ayrıca, İzmirim Kart kullanıcıları için güneş ışığı altında daha kolay okuma sağlayan yeni nesil validatör çalışmaları devam ediyor. Şehir Tiyatroları bünyesinde ise "Yenilmez" adlı yeni oyunun provaları sürerken, Kasım ayı sonunda sahneye çıkması bekleniyor.
İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com
TÜSİAD heyeti Çin’de yapay zekâ ve teknoloji iş birliklerini görüştü
Numan Kurtulmuş, Malatya'da toplu açılış törenine katıldı
Bursa’da öğrencilerin yaptığı tam buğdaylı ürünler ilgi gördü
Denizin altından sevindiren haber... Deniz çayırlarında kayıp yok
Ersin Tatar'dan Bursa Osmangazi Belediyesi'ne ziyaret
Birleşik Kamu-İş’ten Afyonkarahisar'daki saldırıya tepki: Yaşam hakkımız askıya alınamaz
- Cuma 12.6 ° / 5.7 ° Güneşli
- Cumartesi 11.2 ° / 2.8 ° Güneşli
- Pazar 10.8 ° / 2.3 ° Güneşli


