YAŞAM 5.04.2025 18:43:03 0
İzmir Efes Selçuk Kütüphane Haftası

İzmir Efes Selçuk Kütüphane Haftası'nı kutlayacak

İzmir Efes Selçuk Kütüphane Haftası'nı kutlayacak


Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi, 61. Kütüphane Haftası’nı sebebiyle 7- 11 Nisan tarihleri arasında birbirinden renkli etkinlikleri Efes Selçuk ile buluşturuyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Efes Selçuk’ta çocukların yanı sıra yetişkinleri de kitapların ve kütüphanelerin renkli dünyasına davet eden etkinliklerde gezi, söyleşiler, atölyeler, müzik dinletileri yer alıyor.

7 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’de Celsus Kütüphanesi ve Efes Gezisi etkinliğinde öğrenciler Celsus Kütüphanesi’nde düzenlenecek okuma etkinliğine katılacak. Aynı gün saat 14.00’te Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Geleceğin Kütüphaneleri ve Yapay Zeka” konulu söyleşi düzenlenecek.

Hafta boyunca öğrencilerin kütüphaneyi ziyaret edeceği etkinlikler içerisinde masal ve oyun atölyeleri ile felsefe atölyeleri de yer alıyor. Kendi yaş grubunda atölyelere katılım gösterecek öğrenciler Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ne bir gün öncesinden kayıt yaptırarak atölyelere katılım sağlayabilecekler.

EN ÇOK OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

 Yılın her gününde öğrencilerin müzik kurslarına katılmalarının yanı sıra ders çalışmak ve kitap okumak için de tercih ettiği Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 61. Kütüphane Haftası nedeniyle en çok kitap okuyan ve en çok ders çalışan öğrenciler de ödüllendirilecek. Hafta boyunca kütüphanede düzenlenecek Tenis Turnuvasının yanı sıra müzik dinletileri de katılımcıları bekleyen etkinlikler arasında yer alıyor.

ŞÜKRÜ ÖZKAYNAK’IN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

61. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 9 Nisan Çarşamba günü Zafer Mahallesi’nde saat 16.00’da Şükrü Özkaynak Mahalle Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleşecek. Efes Selçuk’ta yıllarca eğitime, öğrencilere verdiği destekle kent halkının saygısını ve sevgisini kazanan Şükrü Özkaynak’ın adı Zafer Mahallesi’nde yapılan çocuk parkında yer alan kütüphanede yaşayacak.

Kütüphane Haftası’nın birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak olmasından dolayı heyecanlı olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “61. Kütüphane Haftası sebebiyle Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde birçok etkinlik düzenlenecek. Kütüphanemiz yıl boyu adeta akademi gibi birçok kültür sanat etkinliğinin, kursların merkezi olmuş durumda. Şimdi de Kütüphane Haftası’nda kitaba dair, okumaya dair birçok etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler içerisinde Merhum Şükrü Özkaynak’ın adının yaşayacağı bir kütüphanenin açılacak olması bizleri çok heyecanlandırıyor. Şükrü abi çocukları çok severdi, eğitime, kitaba çok önem verirdi. Onun adının bir kütüphanede yaşayacak olması bizleri çok mutlu ediyor. Hem kütüphane açılışımıza hem de 61. Kütüphane Haftası etkinliklerimize tüm çocuklarımızı ve ailelerini bekliyoruz” dedi.

61. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili detaylı program Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarında yer alıyor. 



AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
LALE VADİSİ PARKI'NDA AYDINLATMA ÇALAIŞMLARI TAMAMLANDI
BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Kemer’de Hayat boyu öğrenme komisyon toplantısı yapıldı
Büyükşehir’in Havuzları Çocuklarla Buluşuyor
Başkan Dutlulu, Turgutlu’da Esnaf Temsilcilerini Ziyaret Etti
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı’ndan Başkan Topaloğlu’na ziyaret
Geleceğin müzisyenleri sokak hayvanları için konser verecek
BAŞKANIMIZ, SİBEL KOÇ VE SELİM ARSLAN KARDEŞLERİMİZİN NİKAH AKDİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Büyükşehir’den Çölyak Hastalarına Özel Aşure
BAŞKAN GÜLPINAR'DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI
Gümülceli’de Dere Temizliğiyle Yangın Ve Taşkın Riskine Karşı Önlem
BAŞKANIMIZ, İLİMİZ ÇAMLICA MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN NEŞE ATEŞ’İ EBEDİYETE UĞURLADI
BAŞKANIMIZDAN, GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
BAŞKANIMIZ, DKBB 2025 YILI TEMMUZ AYI BİRLİK ENCÜMEN TOPLANTISI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
BAŞKANIMIZA ZİYARET
BAŞKANIMIZDAN, 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI
ARZU AKTAŞ VE SAMET ERYILMAZ ÇİFTİNİN DÜĞÜN TÖRENLERİNE KATILDI
AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
LALE VADİSİ PARKI'NDA AYDINLATMA ÇALAIŞMLARI TAMAMLANDI

LALE VADİSİ PARKI'NDA AYDINLATMA ÇALAIŞMLARI TAMAMLANDI

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Kemer’de Hayat boyu öğrenme komisyon toplantısı yapıldı

Büyükşehir’in Havuzları Çocuklarla Buluşuyor

Başkan Dutlulu, Turgutlu’da Esnaf Temsilcilerini Ziyaret Etti

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı’ndan Başkan Topaloğlu’na ziyaret

  • Cumartesi 38.6 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazar 39.2 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 39.6 ° / 21.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2