GÜNDEM 15.04.2026 11:02:55 0
İzmir’de bu sofra 25 TL!

İzmir’de bu sofra 25 TL!

İzmir’de bu sofra 25 TL!


İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından altıncısı açılan Kent Lokantası ile fiyatlar yarıya indi. Dar gelirliye nefes olan uygulama Yamanlar’dan büyüyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelir gelmez açılmasına öncülük ettiği Kent Lokantaları, halkı sağlıklı, güvenilir ve ekonomik gıdayla buluşturmaya devam ediyor.

4 çeşit yemeğin 50 liradan sunulduğu Kent Lokantaları’nın altıncısı Yamanlar’da açıldı. Dar gelirli yurttaşların yaşadığı bir bölgede hizmete açılan şubede yemeğin fiyatı 25 TL olarak belirlendi.

Başkan Dr. Cemil Tugay Yamanlar Kent Lokantası’nı ziyaret ederek tezgaha geçti ve önlük giyerek yemek servis etti. Bölge halkı kısa bir süre önce başlatılan hizmetten dolayı teşekkürlerini sunarak memnuniyetini dile getirdi.

SAYILARI ARTACAK

Yamanlar Kent Lokantası’nda yurttaşlarla sohbet eden Başkan Cemil Tugay, “Burayı sizler için açtık. Yemek temel bir ihtiyaç. Gıda enflasyonu Türkiye’de önemli bir sorun ve bu nedenle insanlar sağlıklı ve yeterli gıdaya erişmekte zorlanıyor. Bu kapsamda birçok çalışma yürütüyoruz. Bazı noktalarda ücretsiz yemek dağıtıyoruz, okullara yemek gönderiyoruz ve dezavantajlı gruplara destek sağlıyoruz. Bunun yanında İZMAR uygulamamızla vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını piyasa fiyatlarının altında karşılamasını sağlıyoruz. Kent Lokantalarını ihtiyaç olan bölgelere açmaya devam ediyoruz. Diğer şubelerde dört çeşit yemek 50 liradan sunulurken, burada 25 liradan hizmet veriyoruz. 100 kişilik kapasiteye sahip bu lokantayı hizmete almış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek bizim için büyük bir motivasyon. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktada yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz ve bu hizmetlerin sayısını artıracağız” diye konuştu.

FİYAT UYGUN, HİZMET KALİTELİ, İZMİRLİ MUTLU

Lokantanın hizmete alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Döndü Ülgülü, “Bizim için çok iyi bir yer oldu burası. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her gün gelip yiyoruz” dedi. Ayten Açiş ise, “Teşekkür ederiz. Açılalı 15 gün oldu, geliyoruz, memnunuz. Çalışanlardan da memnunuz. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İzmir'de Kent Lokantaları, Kemeraltı Çarşısı Balıkçılar Meydanı, Çiğli Maltepe Mahallesi, Karabağlar’da kaymakamlık binasının karşısında, Menemen’in Mermerli Mahallesi’nde ve Aliağa Kültür Mahallesi Hükümet Caddesi’nde hafta içi saat 11.30’dan itibaren hizmet veriliyor. Menüde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş Bademli’de ürettiği doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek vatandaşların sofrasına getiriliyor.



Kütahya'da Turizm Haftası hazırlığı
Okullarda güvenlik tartışması büyüyor... Emekli özel harekât önerisi gündemde
Antalya Muratpaşa'da muhtarlar toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine kararlılıkla ilerliyoruz
Manisa Selendi’ye modern altyapı hat
Dünya Sanat Günü İzmit’te coşkuyla başladı
Çayırovalı minikler Trafik Eğitim Parkı’nda buluştu
Stoa felsefesi Bursa'da tüm yönleriyle konuşuldu
Kahramanmaraş’ta okulda silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var!
Mudanya'da Başkan Dalgıç'tan iki yıla kapsamlı sunum
Hizmet sektöründe Şubat hareketliliği... Bilgi ve iletişim sektörü yine zirvede
ASKİ'den Çubuk-2 Barajı’na can suyu
Sakarya yarı finalde ikinci maçına hazırlanıyor
Ağrı'da eğitim ve dayanışma vurgulu anlamlı buluşma
Mobilya başkenti İnegöl vitrine çıktı
Konya’da afetlere karşı güçlü seferberlik
Denizli’de YKS giriş ücreti desteği tamamlandı
Kocaeli Zabıtası’ndan hızlı müdahale

Kütahya'da Turizm Haftası hazırlığı

Okullarda güvenlik tartışması büyüyor... Emekli özel harekât önerisi gündemde

Antalya Muratpaşa'da muhtarlar toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine kararlılıkla ilerliyoruz

Manisa Selendi’ye modern altyapı hat

Dünya Sanat Günü İzmit’te coşkuyla başladı

  • Çarşamba 20.5 ° / 9 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.8 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 29 21 3 5 45 68
2.FENERBAHÇE A.Ş. 29 19 1 9 38 66
3.TRABZONSPOR A.Ş. 29 19 3 7 25 64
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 29 16 6 7 19 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 29 13 8 8 17 47
6.GÖZTEPE A.Ş. 29 12 6 11 10 47
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 29 9 8 12 -4 39
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 29 9 11 9 -1 36
9.KOCAELİSPOR 29 9 12 8 -9 35
10.TÜMOSAN KONYASPOR 29 8 11 10 -5 34
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 29 8 11 10 -11 34
12.CORENDON ALANYASPOR 29 6 8 15 1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 29 6 13 10 -13 28
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 29 7 15 7 -17 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 29 6 16 7 -14 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 29 4 14 11 -33 23
17.İKAS EYÜPSPOR 29 5 17 7 -23 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 29 5 19 5 -25 20