YAŞAM 17.07.2026 14:47:39 0
İZULAŞ’ta 772 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı

İZULAŞ’ta 772 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı

İZULAŞ’ta 772 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı


İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZULAŞ AŞ'de görev yapan 772 çalışanı kapsayan iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, emeğin karşılığını vermek için çaba gösterdiklerini belirtti.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZULAŞ AŞ bünyesinde görev yapan 772 çalışanı kapsayan iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Nevzat Yıldırım tarafından imzalandı.

Toplu ulaşım hizmetinde görev yapan şoförler, atölye personeli ile BİSİM ve Teleferik işletmelerinde çalışan personeli kapsayan sözleşme; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şubesi arasında yürütülen görüşmeler sonucunda uzlaşmayla hayata geçirildi.

“HER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, imza töreninde yaptığı konuşmada toplu iş sözleşmelerini çalışanların haklarının geliştirilmesi açısından önemli gördüklerini belirterek, “Çok önem verdiğimiz şirketlerimizden biri olan İZULAŞ’ta çalışan bütün arkadaşlarımızı kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladık. Her toplu iş sözleşmesi bizim için bir mutluluk. Sendikamız talepleri doğrultusunda yoğun bir emek ortaya koydu. Biz de mevcut imkânlarımızı en verimli şekilde değerlendirerek çalışanlarımız için en iyi koşulları sağlamaya gayret ettik” dedi.

Toplu iş sözleşmelerinin bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan Tugay, “Sonraki süreçte de çalışma şartlarının iyileşmesi için el ele kol kola, beraberce çalışmaya devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Nevzat Başkanımız çok emek verdi. Çok teşekkür ediyorum. Burada çalışanlarımızın haklarını savunan herkes benim için de değerlidir. O anlamda olumlu bir noktaya gitmiş olmaktan mutluyum. Diğer toplu iş sözleşmelerimizi de aynı anlayışla sürdüreceğiz. Tekrar hayırlı olsun. Sağlıkla, huzurla, her birisi için iyi bir çalışma dönemi diliyorum. Emeğin karşılığını ödemek için çaba gösteriyoruz” dedi.

YILDIRIM: EMEKÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Nevzat Yıldırım ise sözleşmenin çalışanlara, sendikaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hayırlı olmasını dileyerek, “Zorlu bir dönemde, çalışanlarımızı memnun edecek bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasına katkı sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum. Sözleşmenin tüm emekçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sözleşme kapsamında çalışanların ücretlerine ilk altı aylık dönem için yüzde 16,3 oranında zam yapıldı. Devam eden her altı aylık dönemde ise ücretler, TÜFE artışına ek olarak yüzde 1 refah payıyla artırılacak. Toplu ulaşım hizmetinin niteliği dikkate alınarak şoförlere 6 yevmiye tutarında hat primi verilmesi kararlaştırıldı. Atölye personeli, görevleri gereği riskli alanlarda çalışan diğer personel ile BİSİM ve Teleferik işletmelerindeki çalışan personel için de iş riski primi uygulaması sözleşmeye eklendi.



Bakan Çiftçi, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Karadaği'yi ağırladı
Maltepeli çocukların yaz spor heyecanı
Mudanya’ya atanan yeni Kaymakam Enver Yılmaz göreve başladı
Bursa Yıldırım’da Dr. Sadık Ahmet ve Şehit Mustafa Canbaz anısına aşure ikramı
Konut satışları yüzde 35,8 arttı... Yabancılara 2.015 konut satıldı
Bursa Büyükşehir YKS için kayıtları alıyor
Uluslararası öğrenciler Sakarya’yı gezdi
Bakan Bolat: Türkiye, Gümrük Birliği sayesinde AB ekonomik alanının üyesi konumunda
İstanbul Beylikdüzü'nde anne ve çocuklar tatil arasında
Sakarya'da gezici umut atölyesi mahalle mahalle umut taşıyor
Gürsu Erzurumlular Derneği'nden geleneksel buluşma
Manisa Çaybaşı Deresi’nde temizlik çalışması
Ücretli çalışan yıllık arttı, aylık geriledi
Trafiğe Haziran'da 194 bin 740 yeni taşıt katıldı... Motorlu kara taşıtı 34,5 milyonu aştı
Akademi Manisa’da eğitimler başlıyor
İletişim Başkanı Duran'dan AB'nin Türkiye değerlendirmesine tepki: Objektiflikten uzak!
MUSKİ'den katılımcı bütçe buluşması
Konya parklarında şenlik var

Bakan Çiftçi, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Karadaği'yi ağırladı

Maltepeli çocukların yaz spor heyecanı

Mudanya’ya atanan yeni Kaymakam Enver Yılmaz göreve başladı

Bursa Yıldırım’da Dr. Sadık Ahmet ve Şehit Mustafa Canbaz anısına aşure ikramı

Konut satışları yüzde 35,8 arttı... Yabancılara 2.015 konut satıldı

Bursa Büyükşehir YKS için kayıtları alıyor

  • Cuma 32.6 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.2 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Pazar 34 ° / 15.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0