'Kanto' Hindistan prömiyerine hazırlanıyor
'Kanto' Hindistan prömiyerine hazırlanıyor
Ensar Altay’ın ilk uzun metraj kurmaca filmi “Kanto”, 4-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Hindistan’ın önemli sinema etkinliklerinden Jagran Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.
İSTANBUL (İGFA) - T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekli, TRT Sinema ortak yapımı “Kanto”, geçtiğimiz haziranda dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 27. Şanghay Uluslararası Film Festivali’nin ardından yolculuğunu Hindistan’da sürdürüyor. Uluslararası seçkide yer aldığı Jagran Film Festivali’nde Hindistan prömiyerini yaparak farklı coğrafyalardan sinemaseverlerle buluşacak.
Altay’ın “Guardian of Angels” ve “Kodokushi” gibi belgeselleriyle tanınan yönetmenlik yolculuğunda ilk uzun metraj kurmacası olan “Kanto”, hayatını ailesine adayarak geçiren Sude’nin hikâyesine odaklanıyor. Düzenli bir işe başlamaya hazırlanırken kayınvalidesinin gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla değişen hayatını anlatan film, geçmişin gömülü sırlarıyla yüzleşme sürecinde aile bağları ile bireysel fedakarlıklar arasındaki hassas dengeyi sorguluyor.
ULUSLARARASI YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYOR
Saraybosna Film Festivali kapsamında “Cinelink Work in Progress” bölümünde Cinelink Impact Ödülü’ne layık görülen “Kanto”, güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Başrollerde Didem İnselel, Sinan Albayrak, Yıldız Kültür, Ece Bağcı ve Züleyha Yıldız yer alırken, görüntü yönetmenliğini Kürşat Üresin, yapımcılığını ise Süleyman Civliz ve Ensar Altay üstleniyor.
Türk sinemasının usta ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti
Sakarya'da Altın Çark Gençlik Şöleni Poyrazlar’da gerçekleştirildi
Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamaları belli oldu
Kocaeli'den sorumsuz davranışlara karşı duyarlılık çağrısı
Türkiye’nin ilk yerli kalp-akciğer makinesiyle ilk ameliyat başarıyla gerçekleştirildi
Manisa Büyükşehir’den birlik beraberlik tenceresi
- Cumartesi 31.3 ° / 14.8 ° Güneşli
- Pazar 31.2 ° / 13.8 ° Güneşli


