Karatay'da 'Memed' Türkü Konseri Sanatseverlerle Buluşacak
Karatay Belediyesi ve NEÜ iş birliğiyle düzenlenen 'Memed' konseri, 25 Mart'ta Mevlana Kültür Merkezi'nde geniş bir repertuvar ile sahnelenecek.
Karatay’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında türküler ön plana çıkıyor. Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan “Memed” konseri, 25 Mart Çarşamba akşamı Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Gelenekten beslenen ve hikayesini türkülerle anlatan bu konser, bir müzik dinletisinin ötesinde kültürel bir hafızayı sahneye taşıyor.
Geniş ve Güçlü Bir Kadro
Konserde, 43 kişilik bir koro ve 11 kişilik saz heyeti sahne alacak. Koro, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler ve akademisyenlerden oluşuyor. Her biri alanında deneyimli isimlerin yer aldığı kadro, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatmayı amaçlıyor.
Hafızalardaki Eserler Sahne Buluyor
Programda, hafızalara kazınmış eserler seslendirilecek. Kahramanlık, hasret, vatan sevgisi ve Anadolu’nun izlerini taşıyan türkülerden oluşan repertuvar, “Çanakkale İçinde”, “Çırpınırdın Karadeniz”, “Hoş Gelişler Ola” ve “Bu Bayrak” gibi eserleri kapsıyor. Her eserin dinleyenleri ortak bir duyguda buluşturması hedefleniyor.
Şef Algı Yönetiminde Müzik Şöleni
Şef Doç. Dr. Soner Algı yönetimindeki konser, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak. Etkinliğin sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni sunması bekleniyor.
Başkan Kılca'dan Açıklama
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm Konyalıları bu özel geceye davet etti. Kılca, ilçede hayata geçirilen kültür ve sanat faaliyetleriyle sosyal yaşama katkı sunduklarını belirtti. Her yaştan vatandaşa hitap eden programlarla kültürel zenginliği artırmayı hedeflediklerini ifade eden Kılca, bu tür organizasyonların vatandaşların günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşarak sanatla buluşabileceği anlar sunduğunu kaydetti. Karatay Belediyesi olarak kültür ve sanata desteğin artarak devam edeceğini vurguladı.
Konya,Karatay Belediyesi
belediye365.com
İpekyolu Belediyesi, Kürtçe ve Farsça Dil Kursları İçin Kayıtları Başlattı
Kocasinan Belediyesi, 35 Noktaya Enerji Sağlayacak Güneş Santrali İçin Çalışmalara Başladı
Tepebaşı'nda Dünya Su Günü Paneli: Uzmanlardan Su Krizi ve İklim Değişikliği Uyarıları
Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY Helikopteri için Tanıtım Filmi Yayınladı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
24 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar: 88 Şüpheli Yakalandı
- Perşembe 16.2 ° / 4.6 ° Güneşli
- Cuma 20.5 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.6 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu


