YAŞAM 18.05.2026 10:27:30 0
Kardeş kentler Bursa Nilüfer’de buluştu

Kardeş kentler Bursa Nilüfer’de buluştu

Kardeş kentler Bursa Nilüfer’de buluştu


Bursa Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamındaki Kardeş Kentler Turnuvası için gelen sporcular ve yöneticiler onuruna gala yemeği verildi.

BURSA (İGFA) - Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, farklı şehir ve ülkelerden gelen sporcuları Bursa’da buluşturmaya devam ediyor.

Şenlik programı kapsamında düzenlenen Kardeş Kentler Turnuvası’na katılan sporcu, antrenör ve idari yöneticiler, Podyum Davet’te düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi.

Geceye; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Nilüfer Belediyespor Başkanı Muharrem Or, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, kardeş kentlerin yöneticileri ve sporcuları katıldı.

BAŞKAN ŞADİ ÖZDEMİR’DEN DOSTLUK VE BARIŞ MESAJI

Gecenin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yaklaşık bir aydır devam eden şenlikler sayesinde ilçede tam bir spor şöleni yaşandığını vurguladı.

171 okuldan 20 bin öğrencinin 24 farklı branşta mücadele ettiğini belirten Başkan Şadi Özdemir, turnuvanın sadece bir spor organizasyonu olmadığın altını çizdi.

Genç sporcuların filenin iki yakasında aslında sınırları sildiğini ve yeni dostluk köprüleri kurduğunu ifade eden Başkan Şadi Özdemir, “Farklı kültürlerden gelen dostlarımızı aynı sofrada ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Sahada kupalar ve madalyalar elbet kazanılır ancak kalıcı olan kardeşliktir. Kazanan hep dostluk ve barış olsun” dedi.

Başkan Şadi Özdemir konuşmasında, 6 Şubat 2023 depreminde Adıyaman’daki Isias Otel’de hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin sporcularını da unutmadı. Başkan Şadi Özdemir, Beşevler Cimnastik Salonu’na “Şampiyon Melekler” isminin verileceğini ve bu adımla çocukların hatırasının sonsuza dek gençlerin koşup oynadığı bir spor tesisinde yaşatılacağını ifade etti.

“NİLÜFER BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Kardeş kent Gazimağusa’nın Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ise konuşmasında, Nilüfer Belediyesi’nin gösterdiği bu vefalı duruşun kendileri için taşıdığı değeri aktardı.

2023 yılındaki depremde KKTC şampiyonu olan 14 yaşındaki voleybolcu çocukları kaybetmenin derin acısını hala yaşadıklarını belirten Uluçay, “Nilüfer Belediyesi, her zaman olduğu gibi bugün de kardeşlerinin acısını paylaşmak için yanımızda yer aldı.

Bu, bizim için gerçekten çok kıymetli. Gösterilen misafirperverlik ve bu anlamlı jest için tüm Nilüfer halkına ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan Nilüfer Halk Dansları ekibi, gösterisiyle salondaki konuklara keyifli anlar yaşattı. Gece, kardeş kentlerden gelen yöneticilere ve sporculara hediye takdim edilmesiyle sona erdi.



Bilecik'te Vali Sözer’den çocuklara anlamlı ziyaret
İzmir Büyükşehir: Süreçler hukuka uygun
Bursa Büyükşehir, Bakan Kurum'da müjdeli haber bekliyor
Yeni tip çıkarma gemisinde ikinci teslimat... Ç-160 Deniz Kuvvetleri envanterinde
Türkiye Mavi Bayrak’ta dünya üçüncülüğünü korudu... 2026’da 654 tesis sertifikalandı
BUSKİ'nin 2025 Faaliyet Raporu'na Meclis’ten onay
Türkiye bal üretiminde dünya markası... 39 coğrafi işaretli balla sofralara şifa taşınıyor
624 milyon TL’lik dolandırıcılık şebekesinde 119 gözaltı
Kütahya’da TAMP 2026 hazırlıkları görüşüldü
İstanbul Büyükşehir'den “Sosyal Kafe” hamlesi
Türkiye-Sudan ilişkilerinde yeni dönem
Bakan Şimşek: Kripto ve finansal inovasyon yeni riskler doğuruyor
İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 8 gözaltı
Bursa Nilüfer’de çifte açılış
Sakarya’da Meslek Komiteleri buluştu
Başkentli gençler Gençlik Kampı’nda buluştu
Kırgızistan’dan BM Güvenlik Konseyi İçin Destek Çağrısı: “Uluslararası Hukuk Güçlendirilmeli”
Eskişehir’de muhtarlara yangın eğitimi

Bilecik'te Vali Sözer’den çocuklara anlamlı ziyaret

İzmir Büyükşehir: Süreçler hukuka uygun

Bursa Büyükşehir, Bakan Kurum'da müjdeli haber bekliyor

Yeni tip çıkarma gemisinde ikinci teslimat... Ç-160 Deniz Kuvvetleri envanterinde

Türkiye Mavi Bayrak’ta dünya üçüncülüğünü korudu... 2026’da 654 tesis sertifikalandı

BUSKİ'nin 2025 Faaliyet Raporu'na Meclis’ten onay

  • Çarşamba 20.9 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30