SPOR 24.04.2025 17:51:27 0
Kaykaycılar Bursa Osmangazi

Kaykaycılar Bursa Osmangazi'de Mattia Ahmet Minguzzi anısına yarıştı

Kaykaycılar Bursa Osmangazi'de Mattia Ahmet Minguzzi anısına yarıştı


Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından düzenlenen Mattia Ahmet Minguzzi Kaykay Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın kupa törenine katılan Mattia Ahmet’in annesi ve babası, gözyaşlarına hakim olamadı.

BURSA (İGFA) -Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Kaykay Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Mattia Ahmet Minguzzi Kaykay Şampiyonası Ulusal Sıralama 1. Etap Yarışları, final yarışmalarının ardından tamamlandı.

Kaykay malzemesi almak için gittiği Kadıköy bitpazarında bıçaklanarak öldürülen 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin anısına düzenlenen şampiyonaya, 10 ilden 90 erkek ve 13 kadın olmak üzere toplam 103 sporcu katıldı. Sporcuların üstün performans sergilediği şampiyonanın son gününde, kızlar ve erkekler kategorisinde final heyecanı yaşandı.

Sporseverlerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleşen final müsabakaları sonunda erkeklerde Berke Dikişçioğlu birinci, Furkan Kaplan ikinci, Emirhan Sarımustafaoğlu üçüncü olurken, kadınlarda ise Melis Sakaoğlu birinci, Safa Merve Nalçacı ikinci, Ayşe Şöhret Ünver de üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları düzenlenen tören ile takdim edildi.

Mattia Ahmet Minguzzi’nin ansısına düzenlenen şampiyonanın kupa töreni, Türkiye Kaykay Federasyonu Başkanı Fahrettin Yıldız, Osmangazi Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy ile Mattia Ahmet’in babası İtalyan Şef Andrea Minguzzi ve annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi’nin katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonanın kupa töreninde duygusal anlar yaşadı. Kendisi de kaykay tutkunu olan Mattia Ahmet Minguzzi, en sevdiği yer olan kaykay pistinde ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından gözyaşlarıyla anıldı.

Şampiyonada duygu dolu anlar yaşayan Yasemin Minguzzi, “Burada bulunan tüm çocuklar ile gurur duyuyorum. Oğlumla da gurur duyuyorum. Oğlum, kaykay sporunu çok severdi. Kısacık ömrünü hep kaykayın üstünde geçirdi. Çok aktif bir çocuktu. Haftanın beş günü kaykay parkına giderdi. Ahmet’in vefatından sonra kaykay sporu Türkiye’de daha fazla gündem olmaya başladı. Kendimi, tüm kaykaycı çocukların annesi olarak görüyorum. Bununla da gurur duyuyorum” dedi. Dava süreci hakkında da bilgi veren Yasemin Minguzzi, “8 Mayıs tarihinde ikinci duruşma olacak. Sanıkların hakkettikleri cezayı alması için davanın takipçisi olacağız. Allah izin verirse yapacak daha çok şeyimiz var” diye konuştu.

“BU MİLLİ TAKIM KAMPIMIZI BU PİSTTE YAPABİLİRİZ”

Türkiye Kaykay Federasyonu Başkanı Fahrettin Yıldız da yaptığı konuşmada, “Bu şampiyona, federasyonumuzun ilk faaliyetlerinden birisi. 14 yaşında aramızdan ayrılan Mattia Ahmet Minguzzi’nin adını bu şampiyona ile yaşatmak istiyoruz. Kaykay sporu Türkiye’de yeni yeni gelişen ve kendini ispatlamaya çalışan bir branş. Şampiyonaya ev sahipliği yapan pist harika. Osmangazi Belediyesi’ne bu güzel pisti kaykay sporuna kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisi, her zaman canlı tutmak adına çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz. Milli takım kamplarımızı dahi burada yapabiliriz” diye konuştu. Yıldız, Ahmet Mattia’nın annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi’yi ‘Kaykaycıların Annesi’ ilan ederek federasyon yönetim kurulu kararıyla Türkiye Kaykay Federasyonu Danışma Kurulu’nda görevlendirildiğini duyurdu.

Osmangazi Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan ise Mattia Ahmet Minguzzi Kaykay Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu şampiyona ile Kadıköy’de bıçaklanarak öldürülen kaykay sevdalısı Mattia Ahmet Minguzzi’yi bir kez daha anıyoruz” dedi.



“Aileler Yarışıyor” KAFUM’da Kahkaha Dolu Anlara Sahne Oldu
Yaz kurslarının kapanışı sonrası maceranın adresinde buluştular
153 ÇÖZÜM MERKEZİ’NE GELEN İHBAR ÜZERİNE HIZLI MÜDAHALE
Lara Atıksu Arıtma Tesisi’nde kapasite iki katına çıkıyor
Keşfin ateşinde 2028 hedefi günlük 40 milyon metreküp
Sırrıpaşa Caddesi Ordu’nun yeni vitrini oldu
Sırameşeler Çocuk Evleri’nden Bursa GUHEM’e bilim dolu gezi
Büyükşehir’den Erdemli’nin Kırsalına Sulama Borusu Desteği
Antalya'da Muratpaşa’nın şefkat eli 95 bin kez kapı çaldı
Gaziantep’te 55 bin öğrenciyle yaz olimpiyatlarına veda
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ VURAL’DAN ZİYARET
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DEV GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YATIRIMI
Bursa Büyükşehir'in kadın hentbolcuları yeni sezona iddialı hazırlanıyor
İnşaat malzemelerinde faaliyet artarken, beklenti geriledi
Bodrum’un su sorunu tarihe karışıyor... Türkiye'nin en büyük desalinasyon tesis
Bursa İnegöl bal üretiminde kalitesiyle dikkat çekti
Gençlik Kampı depremzede gençlere umut oldu
Kamuoyuna Duyuru
“Aileler Yarışıyor” KAFUM’da Kahkaha Dolu Anlara Sahne Oldu
Yaz kurslarının kapanışı sonrası maceranın adresinde buluştular

Yaz kurslarının kapanışı sonrası maceranın adresinde buluştular

153 ÇÖZÜM MERKEZİ’NE GELEN İHBAR ÜZERİNE HIZLI MÜDAHALE

Lara Atıksu Arıtma Tesisi’nde kapasite iki katına çıkıyor

Keşfin ateşinde 2028 hedefi günlük 40 milyon metreküp

Sırrıpaşa Caddesi Ordu’nun yeni vitrini oldu

Sırameşeler Çocuk Evleri’nden Bursa GUHEM’e bilim dolu gezi

  • Perşembe 33.5 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.4 ° / 15.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0