YAŞAM 4.11.2025 09:30:08 0
Kayseri Talas

Kayseri Talas'ta şiir ve kardeşliğin gecesi

Kayseri Talas'ta şiir ve kardeşliğin gecesi


Kayseri Talas Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Yazar ve Şairler Talas Buluşması, şiirle, kültürle ve kardeşlikle dolu anlamlı bir geceye sahne oldu.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Talas Belediyesi tarafından Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Şiir Akşamları Programı, 14 ülkeden gelen 54 yazar ve şairin duygu yüklü dizeleriyle unutulmaz anlar yaşattı.

TÜRK EDEBİYATI VAKFI’NDAN DUYGULU TEŞEKKÜR

Programın açılışında konuşan Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İmdat Avşar, Türk Edebiyatı Vakfı’nın yarım asrı aşan geçmişine vurgu yaparak, “Vakfımız 55 yıldır adeta Türk dünyasının bir ocağı haline gelmiş durumda. Sayın Serhat Kabaklı o ocağın meşalesini yakan, tüttüren bir büyüğümüz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük bir emek ve özveriyle bize cesaret veren Mustafa Yalçın başkanımıza çok teşekkür ediyor, alkış rica ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YALÇIN: “GÖNÜL PINARLARIMIZI ÇAĞLATAN BİR BULUŞMA OLDU”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, konuşmasında Talas’ın Türk dünyasına ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “İki gündür gönül pınarlarımızı çağlatan çok güzel programlara gönlünüzü veriyorsunuz. Talas’ta Türk dünyasından misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah gelecek yıl da yine beraber oluruz. Yakın zamanda aramızdan ayrılan Yavuz Bülent Bakiler, Sezai Karakoç ve diğer bütün ustaları rahmetle anıyorum.”

Başkan Yalçın, konuşmasının ardından büyük üstat Yavuz Bülent Bakiler’in ‘Ben Anadoluyum’ şiirini seslendirerek salonda duygulu anlar yaşattı.

KAYMAKAM MEMİŞ: “KÜLTÜR ŞEHRİ TALAS BU BULUŞMAYA ÇOK YAKIŞTI”

Talas Kaymakamı İlyas Memiş, etkinliğin Türk dünyası arasındaki bağları güçlendirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülkemizin çeşitli bölgelerinden ve Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden gelen kıymetli şair ve edebiyatçılarımızı ilçemizde ağırlamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bu program, kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesine vesile oluyor. Kültür şehri Talas’ta bu buluşmanın gerçekleşmesi çok anlamlı. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Memiş, konuşmasının ardından Abdurrahim Karakoç’un ‘İsyanlı Sükut’ şiirine nazire olarak yazdığı ‘Sabırlı Sükut’ adlı şiirini okuyarak izleyicilerden büyük alkış aldı.

TÜRK DÜNYASININ DİZELERİ TALAS’TA BULUŞTU

Programda Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan, KKTC, Macaristan, Kosova, Bosna Hersek ve diğer Türk coğrafyalarından gelen şairler kendi şiirlerini okudu. Salonu dolduran dinleyiciler, duygulu dizelerle adeta gönül coğrafyasının sınırlarını aştı.

Gecenin sonunda Türk dünyasından katılan şairlere plaket takdim edilerek kültür, sanat ve kardeşlik dolu bu anlamlı buluşma alkışlarla sona erdi.

Talas Belediyesi, Türk dünyasının kalemlerini bir araya getiren bu özel programla, Türkçe’nin ortak diliyle gönülleri birleştirmeye ve Talas’ı kültürün kalbi haline getirmeye devam ediyor.



Kemer Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Sarıgöl'de Ziyaretlerde Bulundu
Nevşehir Belediyesi CANKART Sosyal Destek Kartı'nı Tanıttı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Malzemeleri Alımı İçin İhale Açtı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Sarıgöl'de Muhtarlar ve STK Temsilcileriyle Buluştu
Gümüşhane Belediye Başkanı'nın Yoğun Gündemi: Ziyaret, Konferans ve Saha İncelemesi
Gazi Kemal Mahallesi'ne Taksi Durağı ve Halk Ekmek Büfesi Açıldı
Yeşilyurt Belediyesi Öğretmenler Günü'nde İndirim Uygulayacak
Kütahya Belediye Başkanı ÇYDD Ziyaretinde İş Birliğini Güçlendirecek
Bolu'da Daraltılmış Muhtarlar Toplantısı'nın Üçüncüsü Gerçekleştirildi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çocuk oyun alanlarında sigara kullanımını yasakladı
Çal-Güney Buldan Turizm Rotası, Denizli'nin Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Tanıtıyor
Gümüşhane Belediye Başkanı, Hayrullah Kaya'yı Son Yolculuğuna Uğurladı
Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda YRS Hedefleri Ele Alınacak
Hakkari'de Su ve Altyapı Çalışmaları Değerlendirildi
Bolu Belediyesi, 10 Kasım'da Atatürk ve Şehitler İçin Mevlid-i Şerif Programı Düzenleyecek
İstanbul Havalimanları 10 Ayda 110 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
Cityline Alanya Belediyespor Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonu Oldu

Kemer Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Sarıgöl'de Ziyaretlerde Bulundu

Nevşehir Belediyesi CANKART Sosyal Destek Kartı'nı Tanıttı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Malzemeleri Alımı İçin İhale Açtı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Sarıgöl'de Muhtarlar ve STK Temsilcileriyle Buluştu

Gümüşhane Belediye Başkanı'nın Yoğun Gündemi: Ziyaret, Konferans ve Saha İncelemesi

  • Cumartesi 21.1 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 21.3 ° / 11.6 ° false
  • Pazartesi 22.9 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4