BELEDİYE365 13.04.2026 15:32:46 0
Kemer

Kemer'in Beldibi Mahallesi'nde 50 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Kemer Belediyesi, Beldibi Mahallesi'nde 800 dönümlük alanda hak sahiplerine tapularını dağıtarak yarım asırlık soruna son verdi.


Kemer'in Beldibi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların 50 yıllık tapu hasreti sona erdi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 800 dönümlük alandaki hak sahiplerine düzenlenen törenle tapularını teslim etti.

Beldibi Mahallesi'ndeki pazar alanında gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun yanı sıra CHP Kemer İlçe Başkan Vekili Tevfik Kayretli, Kemer Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çelik, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmar Planları Tamamlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bölgenin gelişimi için imar planlarının tamamlanmasının şart olduğunu vurguladı. Topaloğlu, Beldibi'nin çok bilinen bir bölge olmasına rağmen, imar planlarının geçmemesinin mahalleyi olduğu yerde bıraktırdığını ifade etti.

Göynük'ten Sonra Sıra Beldibi'nde

Göynük Mahallesi'nde tapu sorunu çözüldükten sonra bölgenin büyük bir gelişim gösterdiğini hatırlatan Başkan Topaloğlu, "Şimdi bu fırsat Beldibi'ne geldi." dedi. Topaloğlu, 2012 yılında Göynük Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bölgenin imar planında tarım alanı olarak görüldüğünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu tarım dışı kullanım raporu alındığını ve planların onaylandığını anlattı.

Yedi Yıllık Süreç Tamamlandı

2014 yılında Büyükşehir Yasası ile Göynük Belediyesi'nin kapanmasından sonra sürecin Kemer Belediyesi'ne kaldığını belirten Topaloğlu, "2019 seçimlerinde göreve geldiğimizde Beldibi bıraktığımız gibi duruyordu. Tekrar 18 uygulamasına geçildi. Tapu Kadastro yetkilileri ve belediye ekibimiz tam yedi yıl uğraştı. Sonuçta tüm süreç tamamlandı ve Beldibi 3'ten ilkokula kadar olan bölgenin tapularını dağıtıyoruz." şeklinde konuştu.

Kapalı Pazar Yeri Müjdesi

Beldibi Mahallesi'ne ilk olarak kapalı pazar yeri kazandıracaklarını duyuran Başkan Topaloğlu, "Hazinenin olduğu yere dört dönümlük bir pazar alanı ayırdık. Diğer mahallelerde yaptığımız gibi buraya da bir pazar yeri yapacağız. Bugün Beldibi'nin bayram günü olsun." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Teşekkür

Tapularına kavuşan mahalle sakinleri, 50 yıl sonra yaşadıkları sevinci dile getirerek, Başkan Topaloğlu ve ekibine teşekkür etti. Vatandaşlardan Mustafa Talih, "İşini devamlı takip eden Necati Başkan gibi biri olmasaydı biz 50 yıl daha tapularımızı alamazdık. Bugün güneş üzerimize yeniden doğdu." dedi. Hakan Bıldırcın ise, "Bugünleri açıkçası görebileceğimizi düşünmüyordum ama görmek nasip oldu." şeklinde konuştu.

Belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de sorunun çözümündeki emeklerinden dolayı Başkan Topaloğlu'na teşekkürlerini iletti. Tören, tapularını alan vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.


Antalya,Kemer Belediyesi
belediye365.com


İzmir İtfaiyesi bukalemunu hayata döndürdü
Tırmanma şampiyonası Bursa'ya taşınıyor
Afet ve Acil Durum Kurulu havadan yardım ve tahliye sistemi için çalışma başlatıyor
Ukrayna Parlamentosu, Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması'nı onayladı
Manisa’da kamu hizmetlerinde koordinasyon sağlandı
İstanbul'da 253 taksilik 'Demokrasi Konvoyu'
Ankara Keçiören'de 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı
Manisa şehitleri unutmadı
MEB Şûra Salonu'nda 15 Temmuz sergisi
Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz havacılık eğitimi
Ümit Özdağ: Seçimler vatandaşın zihninde başlamış durumda
Sakarya'da SASKİ, Alifuatpaşa’da kesintisiz su için çalışıyor
Yat yarışlarında 55. yıl şampiyonları Çeşme'de ödüllendirildi
İstanbul Bakırköy'de spor dolu yaz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 15 Temmuz şehitleri anıldı
Bursa’dan memleketine döndü, Artvin’in doğasını dünyaya tanıtıyor
CHP'li Kaya'dan EİDS eleştirisi
TBMM'den 15 Temmuz gazilerine teşekkür beratı

İzmir İtfaiyesi bukalemunu hayata döndürdü

Tırmanma şampiyonası Bursa'ya taşınıyor

Afet ve Acil Durum Kurulu havadan yardım ve tahliye sistemi için çalışma başlatıyor

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması'nı onayladı

Manisa’da kamu hizmetlerinde koordinasyon sağlandı

İstanbul'da 253 taksilik 'Demokrasi Konvoyu'

  • Perşembe 33.1 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.6 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.2 ° / 15.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0