Kent Merkezinde Estetik Dönüşüm: Çalışmalar Kemerköprü Bölgesinde Başladı
Bartın Belediyesi tarafından yürütülen Cephe ve Sokak İyileştirmesi Projesi kapsamında, kent merkezinde estetik ve modern bir görünüm hedefleyen çalışmalar Kemerköprü bölgesinde hayata geçiriliyor.
Kent Estetiği ve Modern Görünüm Hedefi
Bartın Belediyesi tarafından yürütülen Cephe ve Sokak İyileştirmesi Projesi, kent estetiğine verilen önem ve daha modern bir şehir yapısı oluşturma hedefi doğrultusunda hayata geçiriliyor. Bu kapsamda planlanan çalışmaların ilk aşaması Kemerköprü bölgesinde başlatıldı.
Bütünsel Şehir Planlaması
Kent merkezinde kapsamlı bir dönüşüm hedefleyen proje, yalnızca bina cephelerinin yenilenmesiyle sınırlı kalmıyor. Çalışmalar; meydan ve sokakların bir bütün olarak ele alınarak, daha düzenli, estetik ve kentin kimliğiyle uyumlu bir görünüme kavuşturulmasını amaçlıyor.
Kemerköprü Meydanı’nda İlk Adımlar
Projenin ilk etabı, kentin önemli geçiş ve buluşma noktalarından biri olan Kemerköprü Meydanı ve çevresini kapsıyor. Bu bölgede yapı cephelerinin iyileştirilmesinin yanı sıra, meydanın genel görünümünün çevresiyle bütünlük sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.
Hükümet Caddesi Güzergâhında Dönüşüm
Kemerköprü Meydanı'nda başlatılan dönüşüm süreci, projenin devam eden aşamalarında Hükümet Caddesi boyunca devam edecek. Bu güzergâh üzerinde yapı cepheleri, sokak görünümü ve kamusal alanlar bir bütün olarak ele alınarak, daha nitelikli ve estetik bir kent dokusu oluşturulacak.
Gelecek Nesiller İçin Estetik Bir Kent
Kent merkezinin çehresini değiştirecek olan bu yatırım, mevcut dokunun korunması ve görsel bütünlüğün güçlendirilmesi üzerine inşa ediliyor. Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, projenin kentin geleceği için kritik bir adım olduğunu ifade ederek, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak daha modern yaşam alanları oluşturma kararlılığını vurguladı. Belediye tarafından yürütülen bu çalışmalar, kent kimliğine değer katan ve kamusal alanların niteliğini artıran bir vizyonla etaplar halinde sürdürülecek.
Bartın,Bartın Belediyesi
belediye365.com
2. Gökova Susamı Hasat Festivali 3-4 Ekim Tarihlerinde Başlıyor
Canik Belediye Başkanı Sandıkçı: "Laf Değil, Hizmet Üretiyoruz"
Gazipaşa Belediyesi Cimbiti Yaylası'nda Nohut Hasadını Tamamladı
Bartın Belediyesi Gençlik Korosu Kuruluyor
Başkan Yalçınkaya, Arıt Aydınlar Derneği Yönetimini Ağırladı
Kent Merkezinde Estetik Dönüşüm: Çalışmalar Kemerköprü Bölgesinde Başladı
- Salı 16.3 ° / 14.2 ° Hafif sağnak yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 13.8 ° Hafif sağnak yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 13.8 ° Hafif sağnak yağışlı


