GÜNDEM 13.10.2026 18:05:16 0
Kılıçdaroğlu: Kirli adamın CHP’de yeri yoktur

Kılıçdaroğlu: Kirli adamın CHP’de yeri yoktur

Kılıçdaroğlu: Kirli adamın CHP’de yeri yoktur

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup toplantısında çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunlardan yargı bağımsızlığına, belediye başkanlarının parti değiştirmesinden milyarlarca liralık fon iddialarına kadar gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Silahların susması barış için yeterli değildir. Hukukun konuşmaya başlaması lazım” dedi.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Çözüm sürecinden çiftçi desteklerine, yargıdaki liyakat tartışmalarından belediye başkanlarının parti değişimine kadar çok sayıda başlıkta mesaj veren Kılıçdaroğlu, geçen hafta Şırnak, İdil ve Cizre’ye gittiğini hatırlatarak, bölge halkının çözüm sürecine dair umutlu ancak temkinli olduğunu söyledi. CHP'nin geçmişte de bugün de sorunun çözümü için katkı verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bir an önce bu sorun çözülsün, Türkiye ve bölge huzura kavuşsun” dedi.

Cizre’nin tarihi ve stratejik önemine değinen Kılıçdaroğlu, ilçenin lojistik üs haline gelmesi gerektiğini belirterek Habur üzerinden gerçekleşen yoğun ticaret trafiğine dikkat çekti. Cizre Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz hattı çekilmesi çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, Nusaybin Sınır Kapısı’nın da açılması gerektiğini ifade etti.

KÖY YOLUNU ANLATAN KIZ ÇOCUĞUNUN TALEBİNİ AKTARDI

Bölge ziyareti sırasında okula gitmek isteyen küçük bir kız çocuğuyla karşılaştığını anlatan Kılıçdaroğlu, köy yollarının kötü olduğunu söyleyen çocuğun talebini Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bakanlığa ileteceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Okumak isteyen bir kız varsa elinden tutmak ve sorunlarını çözmek gerekiyor” dedi.

GAZETECİ TUTUKLAMALARINA VE TAYFUN KAHRAMAN’A TEPKİ

Basın özgürlüğüne de değinen CHP lideri, hiçbir gazetecinin tutuklanmasını istemediğini belirterek, gazetecilerin haber alma hakkı için çalıştığını ifade etti. Tayfun Kahraman’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin 8 Ekim 2026 tarihli yazısını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Artık Tayfun Kahraman’ı serbest bırakın” çağrısında bulundu.
Çiftçi destekleri ve tarım vurgusu

Tarım sektöründeki sıkıntılara geniş yer ayıran Kılıçdaroğlu, zeytin, narenciye ve çeltik üreticilerinin büyük ekonomik baskı altında olduğunu söyledi. Geçen yıl kilosu 50 liraya alıcı bulan zeytinin bu yıl 18 liraya alıcı bulamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, limonun üreticide 7 lira, markette 51 lira olmasını eleştirdi.

Tarım Kanunu’na göre bütçeden tarıma ayrılması gereken desteğin gayrisafi milli hasılanın yüzde 1’inden az olamayacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, buna karşın fiilen verilen desteğin çok daha düşük kaldığını savundu. Çiftçilere 630 milyar lira destek verilmesi gerekirken 168 milyar lira ayrıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçileri haklarını istemeye çağırdı.

“KİRLİ ADAMIN CHP’DE YERİ YOKTUR”

CHP Genel Başkanı, partiye ilişkin mesajlarında ise “Kirli adamın, şaibeli adamın CHP’de yeri yoktur” ifadesini kullandı.

CHP’li belediye başkanlarının 7 ilkeye uyması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşları ayrıştırmama, liyakat, mali disiplin, adalet ve yoksullara saygılı yardım gibi başlıkları tek tek sıraladı.

CHP’DEN AYRILARAK AK PARTİ’YE GEÇEN BELEDİYE BAŞKANLARINI ELEŞTİRDİ

CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katılan belediye başkanlarına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, seçmen iradesinin önemini vurguladı. Parti değiştiren belediye başkanlarının bu kararlarının seçmenlere karşı sorumlulukları açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Parti değiştiren belediye başkanlarını da sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapanların sığınacağı tek limanın AK Parti Genel Merkezi olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, söz konusu ilkeleri benimsemeyen belediye başkanlarının CHP çatısı altında yer almaması gerektiğini söyledi.

FON VURGUNU VE MECLİS’E ÇAĞRI

Kamu kurumlarında yaşanan “fon vurgunu” iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, olayın bir “devlet krizi” olduğunu savundu. TBMM’de araştırma önergesinin reddedilmesini eleştirerek, “Reddediyorsan ortağısın” dedi.

Listelerin açıklanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapan bürokratların görevden alınmasını istedi ve bu sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

“SİLAHLARIN SUSMASI YETERLİ DEĞİL”

Konuşmasının son bölümünde çözüm süreci ve toplumsal barışa değinen Kılıçdaroğlu, “Silahların susması barış için yeterli değildir, hukukun konuşmaya başlaması lazım” dedi. Meclisin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, kimsenin dili, kimliği ve inancı nedeniyle dışlanmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Azerbaycan’a da seslenen CHP lideri, kadınların kıyafet tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Kadınları özgür bırakın, istediği kıyafeti seçsin” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını CHP’nin üretenlerin, alın teri dökenlerin ve kul hakkını savunanların partisi olduğu mesajıyla tamamladı.



TARSİM’de 2027 ayarı... Don teminatı 25 ürüne çıkarıldı
TARSİM’de 2027 ayarı... Don teminatı 25 ürüne çıkarıldı
BilimFest Trabzon 22 Ekim’de kapılarını açıyor
Türkşeker'in şeker pancarı alım fiyatı belli oldu
Yapay zekâ ajanlarında yeni güven yaklaşımı: Ajanını Tanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin Büyükelçisini kabul etti
Ordu Günleri İstanbul’da başlıyor
Malatya'nın ücretsiz YKS kursları hayata kapı açıyor
Kılıçdaroğlu: Kirli adamın CHP’de yeri yoktur
“Kocaeli ile Muhabbet” sanatseverlerle buluşuyor
Sakarya'da olağanüstü yağışa karşı SASKİ ekipleri hazır
Konya Selçuklu'nun sürdürülebilir şehir vizyonu Cenevre’de anlatıldı
Keşan Genç Ordu’dan Kırklarelispor’a transfer
AOÇ, 2026’da 549 bin litre süt ve 172 bin kilo bal aldı
Yoğurt ve içme sütü üretiminde artış
39 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 159 şüpheli gözaltına alındı
İzmit’te öğrencilere afet bilinci
World Winners Cup 7 yıl sonra Alanya’ya dönüyor... Dünya plaj futbolunun kalbi Alanya’da atacak
Başkan Aras, Birleşik Krallık Büyükelçisi Anderson’ı ağırladı

TARSİM’de 2027 ayarı... Don teminatı 25 ürüne çıkarıldı

BilimFest Trabzon 22 Ekim’de kapılarını açıyor

Türkşeker'in şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Yapay zekâ ajanlarında yeni güven yaklaşımı: Ajanını Tanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin Büyükelçisini kabul etti

Ordu Günleri İstanbul’da başlıyor

  • Salı 23.1 ° / 15.1 ° Çok bulutlu
  • Çarşamba 17.1 ° / 14.6 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Perşembe 15 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 5 1 1 5 16
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 5 2 0 8 15
3.AMED SPORTİF FAALİYETLER 7 4 1 2 8 14
4.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 2 1 13 13
5.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 2 1 11 13
6.CORENDON ALANYASPOR 7 3 1 3 2 12
7.KOCAELİSPOR 7 4 3 0 2 12
8.ARCA ÇORUM FK 7 3 3 1 4 10
9.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 1 4 0 10
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 3 3 1 -2 10
11.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 7 2 3 2 -1 8
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 2 3 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 7 2 3 2 -8 8
14.ERZURUMSPOR FK 7 2 3 2 -8 8
15.GÖZTEPE A.Ş. 7 1 3 3 0 6
16.TÜMOSAN KONYASPOR 7 1 4 2 -4 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 1 5 1 -9 4
18.EYÜPSPOR 7 1 6 0 -18 3